Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    443
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 443

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    161-170
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    570
  • دانلود: 

    511
چکیده: 

با توسعه خشک کن های مدرن شلتوک علاوه بر سرعت بخشیدن به عملیات خشک کردن، می توان میزان ضایعات و به ویژه انرژی مصرفی را به حداقل ممکن کاهش داد. در این تحقیق اثر دمای هوا، دبی هوای ورودی و نوع رقم و همچنین اثر متقابلشان بر انرژی مصرفی و نرخ خشک شدن شلتوک در یک خشک کن بستر سیال بررسی شد. دمای هوای ورودی در چهار سطح 45، 50، 55 و 60 درجه سلسیوس، دبی هوا در سه سطح 12/0، 14/0 و 16/0 متر مکعب بر ثانیه و نوع رقم شلتوک؛ طارم محلی، فجر و شیرودی در نظر گرفته شده و آزمایشات به صورت فاکتوریل سه فاکتوره 3×3×4، در قالب طرح کاملاً تصادفی و در سه تکرار انجام شد. نتایج نشان دادند که در هر سه رقم مورد آزمایش، با افزایش دمای هوای ورودی علاوه بر اینکه انرژی مصرفی کاهش یافته، نرخ خشک شدن نیز بطور معنی داری افزایش یافته است. در دمای 45 و 50 درجه سلسیوس، افزایش دبی هوا تاثیر معنی داری بر نرخ خشک شدن شلتوک نداشته ولی در دمای 55 و 60 درجه سلسیوس با افزایش دبی نرخ خشک شدن نیز بطور معنی داری افزایش یافته است. همچنین نتایج نشان دادند که با افزایش دبی هوا، انرژی مصرفی افزایش یافته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 570

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 511 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    171-179
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    318
  • دانلود: 

    81
چکیده: 

این پژوهش با هدف دستیابی به مقادیر تغییرات فشار استاتیکی، دینامیکی و سرعت جریان گاز برای سه سطح مقطع مختلف بیوفیلترها صورت گرفته است. عامل های مورد مطالعه شامل دبی جریان گاز، سطح مقطع های مورد مطالعه (ذوزنقه، مربعی و دایره)، موقعیت عمودی (خط مرکز بستر، خط جلو و خط عقب) در چهار محدوده ارتفاعی از کف بستر بیوفیلتر (بخش اول0 تا 75/16 سانتی متر، بخش دوم 75/16 تا25/29سانتی متر، بخش سوم 25/29 تا75/41 سانتی متر و بخش چهارم 75/41 تا 5/58 سانتی متر ) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج مربوط به مطالعه ی فشار و سرعت در سه سطح مقطع بیانگر کمترین مقدار میانگین فشار دینامیکی و استاتیکی در مقطع مربعی بود و میانگین سرعت به دلیل نبود گوشه حاده در مقطع دایره بیشتر بود. تغییرات فشار در محدوده های مختلف بستر بیوفیلتر روند کاهشی را نشان داد، به نحوی که مقدار میانگین افت فشار دینامیکی و افت فشار استاتیکی در این محدوده ها به ترتیب برابر 9/87 و 4/44 درصد بدست آمد. این در حالی است که مقدار فشار دینامیکی در مقطع دایره ای بیشتر بود. در خط مرکز مقدار فشار دینامیکی بیشتر از سایر موقعیت ها تحت مطالعه بود، به نحوی که میانگین مقدار فشار دینامیکی در موقعیت مرکز برابر با 5-10×509/1 پاسکال، در گوشه عقبی معادل6-10×481/2 پاسکال و در موقعیت گوشه جلویی 6-10×502/2 پاسکال بدست آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 318

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 81 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    181-194
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    404
  • دانلود: 

    511
چکیده: 

برهم کنش بین خاک و ماشین چالشی اساسی برای محققان، توسعه دهنده گان، سازندگان و طراحان ماشین های کشاورزی است. مدلسازی ادوات شخم زنی کاری اساسی در مهندسی است. هرچند که مدلسازی برهم کنش های بین خاک و ماشین به علت تغییرات سه بعدی خاک، رفتارغیرخطی خاک، پدیده برخورد و جریان پذیری خاک منطقه فصل مشترک (ارتباط) بین خاک و ادوات و تاثیرات دینامیکی فرآیندی پیچیده است. شبیه سازی صحیح بر هم کنش بین خاک و ادوات کلید اساسی برای این بهینه سازی است و ممکن است نیاز به تست های مزرعه ای زیاد با هزینه های گران را حذف کند. هدف این پژوهش توسعه مدل سه بعدی یک زیرشکن ارتعاشی با استفاده از روش المان های گسسته، شبیه سازی تاثیر زوایای مختلف ارتعاشی بر عملکرد زیرشکن و تعیین پارامترهای تاثیر گذار بر نتایج شبیه سازی بود. برای مدلسازی توده-ی خاک به عنوان یک ماده ی گرانوله ای، از برنامه ی رایانه ای PFC3D استفاده شده است. تیغه تحت سرعت زاویه ای و انتقالی در جهت مثبت محور x در داخل سویل بین به حرکت در آمد. برای تیغه غیر ارتعاشی تنها سرعت انتقالی و برای تیغه ارتعاشی علاوه بر سرعت انتقالی، سرعت زاویه ای نیز تعریف شده بود. عمق کاری تیغه زیرشکن 38سانتی متر و سرعت انتقالی 89/0 متربرثانیه انتخاب شده بود. برای بررسی تاثیر زاویه ارتعاش بر عملکرد زیرشکن از زوایای ارتعاشی 27، 16، 8، صفر، 5/14-و 5/22-درجه در فرکانس 9/4 هرتز و دامنه69± میلی متر استفاده گردید. با افزایش زاویه ارتعاشی (مثبت و منفی)، میزان جابجایی عمودی تیغه در یک سیکل افزایش می یابد و در نتیجه حرکت بالاروی تیغه باعث گسیختگی بیشتر خاک می گردد. با توجه به نتایج شبیه سازی، میزان کار مرزی، انرژی جنبشی و کار اصطکاکی در زوایای ارتعاشی مثبت بیشتر از زوایای ارتعاشی منفی بود و با افزایش بیشتر در زوایای منفی کارمرزی و اصطکاکی کاهش بیشتری داشت. با تغییر زاویه از 5/22-به 27 درجه میانگین انرژی پیوندی ذرات کاهش یافت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 404

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 511 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    195-203
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    552
  • دانلود: 

    512
چکیده: 

درجه بندی محصولات کشاورزی بر اساس رسیدگی برای بسیاری از میوه ها و سبزیجات از اهمیت ویژه ای برخوردار است. روش های مختلفی برای تشخیص میزان رسیدگی میوه به کار گرفته شده است که بعضی مخرب و برخی دیگر غیر مخرب هستند. در این تحقیق برای تعیین رسیدگی میوه ی سیب در دوران انبارمانی بر اساس ویژگی های ظرفیت خازنی ابتدا یک سامانه ی آزمایشگاهی به منظور اندازه گیری ظرفیت حسگر خازنی طراحی و ساخته شد. سپس مدلی برای استخراج ثابت دی الکتریک سیب پیشنهاد گردید و در ادامه رابطه ی بین ثابت دی الکتریک و میزان رسیدگی میوه بررسی شد. نمونه ها از سیب پائیزه رقم رد دلیشز و گلدن دلیشز انتخاب شدند. تمام نمونه های بالغ در یک روز برداشت شدند و هر کدام از ارقام به سه گروه 45 تایی، و هر گروه به سه دسته 15 تایی کوچک، متوسط و بزرگ تقسیم شدند. ثابت دی الکتریک سیب در طی رسیدن میوه در شرایط کنترل شده دما و رطوبت اندازه گیری شد. نتایج این مرحله نشان داد ثابت دی الکتریک در طی رسیدن میوه کاهش می یابد. به عبارت دیگر در بسامد kHz 100 ثابت دی الکتریک در طی رسیدن میوه روند کاهشی منظمی را دنبال کرده و ازین رو این اطلاعات ذیقیمت است. ادامه ی مطالعات از جمله بررسی رابطه "زمان رسیدن-میزان مواد جامد محلول" و "زمان رسیدن – استحکام" در این بسامد انجام گرفت. نتایج این مرحله نشان داد که استحکام در طی رسیدن میوه روند کاهشی دارد و میزان مواد جامد محلول (TSS) در طی مراحل رسیدن روند افزایشی را طی می کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 552

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 512 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    205-213
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    402
  • دانلود: 

    465
چکیده: 

توجه به نقش مدیریتی و کاربرد مدیریت مطلوب بقایای گیاهی، اجرای روش های نوین خاک ورزی و برخی از مواد افزودنی نظیر سوپرجاذب، به منظور استفاده بهینه از آب در کشاورزی دیم برای افزایش عملکرد محصولات زراعی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. کلزا به عنوان سومین گیاه روغنی مهم دنیا شناخته شده که به دلیل ویژگی های خاص باعث شده که در سطح وسیعی از مزارع جهان در تناوب با محصولات مختلف به ویژه غلات کشت شود. این آزمایش به منظور بررسی روش های خاک ورزی، کاربرد سوپرجاذب و مدیریت بقایا بر درصد سبز شدن و عملکرد کلزای دیم در سال زراعی 94-1393 در شهرستان ایذه در شرق استان خوزستان انجام شد. آزمایش به صورت کرت های نواری خردشده در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. تیمار اصلی شامل سه روش خاک ورزی (خاک وری مرسوم (گاوآهن برگردان دار و دیسک)، کم خاک ورزی (خاک ورز مرکب و دیسک) و بی خاک ورزی (کشت مستقیم)) و تیمار فرعی شامل چهار سطح سوپرجاذب (صفر، 30، 60، 90 کیلوگرم در هکتار) و تیمار فرعی فرعی شامل دو سطح پوشش بقایا (صفر و 60 درصد) بود. روش کم خاک ورزی با میانگین 25/66 درصد بیشترین درصد سبز شدن را داشت که نسبت به روش بی خاک ورزی 59/7 درصد افزایش داشت. بیشترین درصد سبز شدن مربوط به تیمار 90 کیلوگرم سوپرجاذب در هکتار به میزان 94/68 درصد بود. روش کم خاک ورزی با میانگین 1674 کیلوگرم در هکتار و بی خاک ورزی با میانگین 1134 کیلوگرم در هکتار به ترتیب بیشترین و کمترین عملکرد را داشتند. در مجموع نتایج نشان داد که کاربرد سوپر جاذب و حفظ بقایا، در نگهداری رطوبت خاک و افزایش عملکرد دانه موثر است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 402

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 465 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    215-225
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    365
  • دانلود: 

    526
چکیده: 

هر ساله بیماری های گیاهی موجب خسارت های قابل توجهی در بخش کشاورزی می شوند که می توان تأثیر آن را در چرخه ی اقتصادی کشورها و امنیت غذایی مردم احساس نمود. تشخیص زودهنگام بیماری های گیاهی راهکاری مفید برای کاهش این خسارت ها می باشد. در سال های اخیر محققان مختلف از روش هایی چون تصویربرداری برای تشخیص بیماری-های گیاهی استفاده نموده اند. در این تحقیق یک سامانه جدید، متشکل از روش پردازش تصویر دیجیتال و مدل ترکیبی شبکه عصبی به منظور تشخیص سه بیماری برگ درخت سیب (بیماری های لکه سیاه سیب، آلترناریا و آفت مینوز) بکار گرفته شد. در واقع از فرایند روش پردازش تصویر دیجیتال برای تهیه، پردازش و استخراج ویژگی های هر یک از تصاویر نمونه ها و از مدل ترکیبی شبکه عصبی مصنوعی برای طبقه بندی بیماری ها استفاده گردید. در این مدل برای آموزش شبکه از دو الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO) و الگوریتم لونبرگ مارکوارت (LM) استفاده شد. در ادامه عملکرد سامانه پیشنهادی در تشخیص بیماری های درخت سیب مورد ارزیابی قرار گرفته و مشاهده گردید که این سامانه در تشخیص بیماری فوق الذکر با دقت 99 درصد و شاخص های 985/0= R2و 099/0= RMSE عملکرد مناسبی دارد و همچنین در مقایسه با سایر روش های انجام شده توسط دیگر محققان، در تشخیص بیماری های برگ درخت سیب توانایی بالاتری دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 365

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 526 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    227-236
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    510
  • دانلود: 

    498
چکیده: 

با توجه به اهمیت کیفیت گوشت و سایر مواد غذایی مورد مصرف روزانه در رشد و سلامت جامعه انسانی، توسعه سامانه های تشخیص و پایش کیفیت مواد غذایی بیش از پیش مورد توجه محققین می باشد. در این مطالعه 40 نمونه گوشت گوساله در طی پنج روز ماندگاری در دمای پنج درجه سانتیگراد مورد تصویربرداری ماکروسکوپیک و طیف نگاری توان دی الکتریک در 20 فرکانس از بازه MHz 100-5 قرار گرفت. فرضیه مطالعه بر این اساس بود که با ترکیب دو روش مذکور حجم اطلاعات مفید حاصل از تغییرات فیزیکی و شیمیایی گوشت به واسطه ماندگاری افزایش می یابد. در هر بار آزمایش مجموعا 42 ویژگی (توان دی الکتریک در 20 فرکانس مختلف بین MHz 100-5 و 22 ویژگی بافتی و رنگی تصویر) از هر نمونه استخراج شد. طبقه بندی روز ماندگاری گوشت با استفاده از متغیرهای دی الکتریک و تصویر با اعمال پنج الگوریتم شبکه های عصبی چند لایه پرسپترون (MLP)، رگرسیون منطقی چند جمله ای (MRL)، درخت های کاربردی (FT)، درخت های مدل منطقی (LMT) و روش تجمیعی بگینگ (Bagging) انجام گرفت. نتایج نشان داد که توان دی الکتریک در فرکانس های مختلف با افزایش ماندگاری تا روز پنجم کاهش یافت به طوری که برای مثال از 250 میکرو وات در فرکانس پنج مگاهرتز در روز اول به 100 میکرو وات در همین فرکانس در روز پنجم رسید. همچنین نتایج طبقه بندی نشان داد که متغیرهای تصویر گوشت به تنهایی بیشتر از متغیرهای دی الکتریک گوشت در طبقه بندی روز ماندگاری موثر هستند اما با تجمیع این دو منبع اطلاعات حسگری و اعمال تکنیک کاهش بعد به روش مولفه های اصلی (PCA) بر روی تمام ویژگی ها، دقت طبقه بندی 78 % برای الگوریتم درخت های کاربردی (FT) و 77 % برای طبقه بند ترکیبی بگینگ (Bagging) با رده بند پایه شبکه های عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه (MLP) حاصل شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 510

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 498 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    237-248
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    581
  • دانلود: 

    542
چکیده: 

ایران بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده پسته جهان است. از این رو، پایداری تولید این محصول استراتژیک از اهمیت ویژه ای برخوردار است. هزینه بالای برداشت دستی پسته، درآمد پسته کاران را کاهش داده و انگیزه تولید این محصول را با چالش جدی مواجه ساخته است. لذا در این تحقیق، عوامل موثر بر برداشت مکانیکی پسته در استان کرمان به عنوان قطب تولید این محصول در ایران، مورد مطالعه قرار گرفت. بدین منظور از روش دلفی در سه مرحله استفاده شد. دلفی یک فرآیند گروهی است که هدف از اجرای آن، کشف و جمع آوری نظرات تخصصی گروهی از افراد مجرب و آگاه در یک زمینه تخصصی است. بر این اساس، 25 نفر از کارشناسان پسته و باغداران بزرگ پسته شهرستان های رفسنجان و کرمان به عنوان اعضاء گروه تحقیق دلفی در نظر گرفته شدند. نتایج نهایی تحقیق نشان داد عوامل "بهبود کارایی مصرف آب با حمایت از اجرای روش های نوین آبیاری درختان پسته" و "تخصیص اعتبارات مناسب جهت فراگیرشدن برداشت مکانیکی پسته" به ترتیب با کسب 96 و 95 درصد از توافق اعضاء گروه تحقیق، اولین و دومین محرک های توسعه برداشت مکانیکی پسته در استان کرمان بودند. همچنین، عوامل "اجرای طرح های الگویی مکانیزاسیون برداشت پسته" و "ارائه سیاست های تشویقی جهت توسعه برداشت مکانیکی در میان پسته کاران استان کرمان" نیز با 91 درصد توافق، به طور مشترک در جایگاه دوم اولویت-های توسعه برداشت مکانیکی پسته در استان کرمان قرار گرفتند. بررسی موانع برداشت مکانیکی پسته نیز نشان داد که عوامل "نظام خرده مالکی اغلب باغات پسته" و "تک پایه یا تک تنه نبودن درختان پسته در منطقه" به ترتیب با درصد توافق 97 و 94 درصد در جایگاه های اول و دوم جای گرفتند. بنابراین، حمایت مالی ویژه از پیاده سازی شیوه های کارآمد آبیاری، اصلاح و نوسازی باغات قدیمی و برپایی طرح های الگویی برداشت مکانیکی پسته امری اجتناب ناپذیر است. همچنین، تجمیع باغات پسته کوچک در قالب تعاونی های کشاورزی به منظور افزایش توان مالی گروهی به عنوان پشتوانه اصلاح باغات قدیمی و تامین تجهیزات برداشت پسته از موارد ضروری به شمار می روند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 581

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 542 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    249-259
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    455
  • دانلود: 

    568
چکیده: 

در این تحقیق، مصرف انرژی و انتشار آلاینده های زیست محیطی تولید کلوچه در استان گیلان مورد بررسی قرار گرفت. داده-های لازم از طریق پرسش نامه و مصاحبه حضوری از 30 کارخانه تولید کلوچه جمع آوری شد. نتایج این پژوهش نشان داد که مقدار 50/30 مگاژول انرژی برای تولید هر کیلوگرم کلوچه مصرف شده است که بیشترین سهم انرژی مصرفی به گاز طبیعی با 09/17 مگاژول بر کیلوگرم اختصاص داشت. بر اساس نتایج ارزیابی چرخه زندگی، شاخص گرمایش جهانی برای تولید هر کیلوگرم کلوچه kg CO2 eq. 73/3 تعیین گردید که در حدود 51 درصد آن مربوط به احتراق گاز طبیعی جهت فرآیند پخت است. در نهایت، مدل سازی میزان عملکرد و اثرات زیست محیطی بر اساس دو مدل شبکه های عصبی مصنوعی و سامانه استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (انفیس) انجام شد. مقایسه نتایج نشان داد مدل انفیس چند لایه قادر است تا با دقت بیشتر و خطای کمتر عملکرد محصول را برآورد کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 455

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 568 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    261-268
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    551
  • دانلود: 

    129
چکیده: 

در این تحقیق، حذف پوست قهوه ای روی مغز فندق با استفاده از تابش دهی اشعه مادون قرمز مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. برای این کار تأثیر پارامترهای توان لامپ مادون قرمز در سه سطح 800، 1200 و 1600 وات، مدت زمان تابش دهی در سه سطح 2، 3 و 4 دقیقه و رطوبت اولیه مغز فندق در چهار سطح 4، 6، 8 و10 درصد بر پایه تر برای رسیدن به بیشترین میزان درصد سُست شدن پوست قهوه ای روی مغز، انجام شد. آزمایش ها به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. برای تعیین میزان درصد سُست شدن پوست قهوه ای از تکنیک پردازش تصویر استفاده شد. نتایج نشان داد افزایش توان مادون قرمز و مدت زمان تابش دهی به طور معنی داری (p < 0. 05) باعث افزایش میزان درصد سُست شدن پوست شد و افزایش رطوبت اولیه مغز فندق به طور معنی داری (p < 0. 05) بر کاهش میزان درصد سست شدن پوست گردید. اثرات متقابل هر سه پارامتر مورد بررسی، اثر معنی داری (p < 0. 05) در سست شدن پوست نشان داد. مناسب ترین پارامترهای واحد مادون قرمز در توان تابشی 1600 وات، مدت زمان تابش دهی 3 دقیقه و رطوبت اولیه مغز فندق 4 درصد تعیین شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 551

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 129 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    269-284
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    637
  • دانلود: 

    642
چکیده: 

چرخه مدیریت کود دامی از مرحله جمع آوری تا کاربرد در مزرعه در پرورش گاو شیری برای سناریوهای مختلف از نظر زیست محیطی و اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور ترکیب کود در این چرخه با توجه به جیره مصرفی دام تعیین گردید. اثرات زیست محیطی به کمک استانداردها و سودمندی اقتصادی هر سناریو با نرم افزار کامفار محاسبه شد. نتایج این تحقیق حاکی از سودمند بودن احداث نیروگاه بیوگاز علی رغم نیاز آن به سرمایه گذاری اولیه بالا در حدود 125 میلیارد ریال می باشد که دارای دوره برگشت سرمایه در حدود 4-3 سال است. میانگین نرخ بازده داخلی این پروژه 24% با نرخ تنزیل 20% محاسبه شد. نرخ بازده داخلی نشان می دهد این سرمایه گذاری ریسک پذیر بوده اما از درآمد مناسبی برخوردار خواهد بود. در سناریوی 4 با فرآوری لجن هاضم به کمک جداکننده مکانیکی و کمپوست بیشترین میزان کاهش در انتشار متان ( kg CO2eq m-3261-) مشاهده شد. سناریو 2 و 4 به ترتیب 36% و 17% کاهش در تولید آلاینده ها داشتند. جداسازی بخش مایع و جامد و ماسه از کود تأثیر ناچیزی در کاهش آلاینده ها داشته اما دارای مزایای اقتصادی می باشد. با توجه به نتایج این تحقیق، تولید سوخت بیوگاز باعث کاهش مقادیر زیادی گازهای گلخانه ای و آلاینده های آب و خاک می-گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 637

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 642 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    285-294
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1021
  • دانلود: 

    621
چکیده: 

یکی از کاربردهای انرژی خورشیدی، در خشک کن خورشیدی می باشد. اما این نوع خشک کن ها دارای بازدهی پائینی هستند که برای افزایش بازده و صرفه جویی در مقدار انرژی مصرفی بهینه سازی صفحه جاذب آن ها در اولویت قرار دارد. بدین منظور، جریان هوای داخل محفظه صفحه جاذب خشک کن خورشیدی با استفاده از روش مدل سازی دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) شبیه سازی شد سپس روند انتقال حرارت، توزیع جریان و سرعت هوای داخل محفظه تحلیل گردید و بصورت آزمایشگاهی صفحات مختلف جاذب مورد مقایسه قرار گرفتند. در این تحقیق سه حالت مختلف صفحه جاذب با ورودی یکسان و سه حالت خروجی متفاوت (دایره ای، متداول و متخلخل) بررسی شد که در صفحه با خروجی متخلخل، صفحه با ضریب تخلخل 0314/0 استفاده شد. نتایج نشان داد که بین داده های تحلیلی و تجربی، ضریب تبیین (R2) بالای 97 درصد برقرار بود. در صفحات دایره ای و متداول انباشت حرارتی در گوشه ها وجود داشت که با تغییر در نوع خروجی و تبدیل آن به حالت خروجی متخلخل از تلفات گرمایی و انباشت حرارت جلوگیری بعمل آمد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1021

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 621 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    295-305
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    500
  • دانلود: 

    606
چکیده: 

در این تحقیق یک طرح نوین برای شیرین سازی آب شور، با انرژی خورشید پیشنهاد گردید. در آب شیرین کن موردنظر، از روش رطوبت زنی – رطوبت زدایی برای تبدیل آب شور به قابل شرب استفاده شد. آب شیرین کن ساخته شده شامل تبخیر کننده ی فتوولتائیک-گرمائی، چگالنده، مخزن های آب شور و شیرین، دمنده ی هوا و پمپ آب بود. ارزیابی سامانه پیشنهادی در سه سطح سرعت هوا (1، 5/1 و 2 متر بر ثانیه) و سه سطح دبی آب شور عبوری از روی صفحه جاذب فتوولتائیک (94، 189 و 283 کیلوگرم بر ساعت بر متر مربع سطح جمع کننده) انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که بالاترین بازده تبخیرکننده حدود 80 درصد و بیشینه تبخیر روزانه حدود 4/7 کیلوگرم بود که در دبی جریان آب 189 کیلو گرم بر ساعت بر متر مربع و سرعت هوای خروجی 2 متر بر ثانیه مشاهده گردید. بالاترین کارایی چگالنده حدود 61 درصد و بیشینه آب شیرین تولیدشده حدود 8/4 کیلوگرم در هرروز بود که در دبی آب عبوری 189 کیلو گرم بر ساعت بر متر مربع و سرعت هوای خروجی 1 متر بر ثانیه، به دست آمد. با وجود آنکه دمای کاری پنل فتوولتائیک مرسوم، به طور قابل ملاحظه ای بالاتر (به طور متوسط 18 درجه سلسیوس) از حالت های مختلف جمع کننده ی فتوولتائیک-گرمائی بود، بازده الکتریکی آن، به دلیل دریافت تابش بیشتر خورشید، بیشتر شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 500

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 606 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    307-318
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    463
  • دانلود: 

    476
چکیده: 

اولین مرحله در پرورش مرغ، تولید جوجه است که با توجه به رشد جمعیت به دستگاه جوجه کشی با عملکرد بالا نیاز است. در این پژوهش دو نمونه دستگاه جوجه کشی، یکی به سامانه هیبریدی با کنترلر فازی(HIFC) مجهز شد و نمونه دیگر بدون تغییر در ساختار بصورت ON/OFF با هم مقایسه شدند. بر اساس نتایج راندمان جوجه آوری در سامانه HIFC %13/92 و در سامانه ON/OFF برابر %16/78 بود. سامانه HFIC عملکرد بهتری در کنترل یکنواخت شرایط محیطی نسبت به سامانه ON/OF نشان داد. انرژی مصرفی سامانه HIFC %25/31 از سامانه ON/OFF کمتر بود. میزان انرژی خورشیدی دریافت شده برای سامانه HIFC در یک دوره 21 روزه برابر kWh20/27 بود. در حالی که میزان انرژی مورد نیاز برابر با kWh24/24 است که 21/12% مازاد بر نیاز سامانه HIFC تولید می شود. در صورتی که اگر از انرژی هیبریدی در سامانه ON/OFFاستفاده شود، فقط %77 توان مورد نیاز از این طریق تامین می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 463

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 476 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    49
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    319-328
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    421
  • دانلود: 

    498
چکیده: 

عصاره گیاه اوجی Mentha aquatique با استفاده از اولتراسوند و ماسراسیون (اتانول: آب (80: 20)) استخراج شد و با یکدیگر مقایسه شدند. فنول کل عصاره در روش ماسراسیون و اولتراسوند به ترتیب 16/45 mg GA/g و 92/51 mg GA/g عصاره به دست آمد. فعالیت آنتی اکسیدانی غلظت های مختلف عصاره (50، 100، 250، 500، 1000 و 1500 ppm) با روش مهار رادیکال آزاد DPPH اندازه گیری شد. نتایج نشان داد در هر دو عصاره با افزایش غلظت عصاره فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش می یابد. عصاره ها در غلظت 1000 ppm با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ اختلاف معنی دار آماری نداشتند و برای اضافه شدن به روغن آفتابگردان انتخاب شدند. پایداری حرارتی نمونه های روغن حاوی عصاره به صورت جداگانه و ترکیبی (1000 ppm) در دمای 180 درجه سانتیگراد ارزیابی شد. TBHQ در غلظت 100 ppm به عنوان استاندارد در کنار نمونه شاهد استفاده شد. نتایج نشان داد طی فرآیند سرخ کردن روغن اکسایش افزایش می یابد. نمونه کنترل کمترین پایداری اکسایشی و نمونه حاوی عصاره ترکیبی بیشترین پایداری اکسایشی را نشان دادند. در نهایت افزودن 1000 ppm از عصاره ترکیبی می تواند بهتر از 100 ppm از TBHQ در جلوگیری از اکسایش روغن آفتابگردان طی فرآیند سرخ کردن عمل نماید و بعنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی جهت مصرف در روغن های خوراکی پیشنهاد می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 421

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 498 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button