شصت و سه ژنوتیپ جو شامل 28 ژنوتیپ زراعی (Hordeum vulgare L.) و 35 ژنوتیپ وحشی (H. spontaneum C. Koch) جمع آوری شده از یک نقطه وسیع جغرافیایی ایران، برای تحمل به شوری مقایسه شدند. گیاهان، در گلدان های 2 کیلوگرمی، تحت تنش شوری (NaCl) به مقادیر 0.97 (شاهد)، 9.2 و 17.3 دسی زیمنس در متر در یک آزمایش فاکتوریل در قالب یک طرح کاملا تصادفی و در سه تکرار در گلخانه کاشته شدند. در دوران رشد رویشی میزان Na+ ،K+ ، K+/Na+ و پرولین اندازه گیری شد. ویژگی های گیاه شامل ارتفاع، طول سنبله ها، تعداد سنبله در بوته، وزن ماده تر و خشک و عملکرد دانه در بوته اندازه گیری شدند. تنوع زیادی از نظر مقادیر Na+ ،K+ ، K+/Na+ و پرولین بین ژنوتیپ ها مشاهده شد. به طور کلی، ژنوتیپهای مقاوم با ویژگیهای زراعی برتر در مقایسه با ژنوتیپهای حساس، دارای مقداری کمترNa+ و مقدار بیشتری پرولین بودند و این دو معیار همبستگی منفی و معنی داری داشتند ( P<0.01و (r=-0.62 شاخص تحمل به شوری که نسبت محصول دانه در محیط شور به محصول دانه در محیط غیرشور است، با میزان Na+ همبستگی منفی و معنی داری داشت (r=-0.9 , P<0.01) بنابراین میزان Na+ و پرولین ژنوتیپ ها دو شاخص ارزشمند برای انتخاب غیر مستقیم بوده و می توان از آن ها در برنامه های بهنژادی در شناخت ژنوتیپ های مقاوم به شوری بهره جست.