Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
نویسندگان: 

عاقل محمود | عاقل سارا

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    15
  • شماره: 

    1 (پیاپی 55)
  • صفحات: 

    1-4
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    572
  • دانلود: 

    213
کلیدواژه: 
چکیده: 

بین پزشک و بیمار، محور اصلی ایجاد ارتباط، درمانی است که هنر و علم پزشکی است. این مساله در ارائه مراقبت سلامت با کیفیت بالا حائز اهمیت است. بسیاری از پزشکان تمایل دارند تا توانایی شان را در ارتباط مبالغه کنند (بیش از حد بها دهند). در طی سالها، در مورد این موضوع مهم مقالات بسیاری چاپ شده است اما تناقضات همچنان ادامه دارد...

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 572

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 213 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    15
  • شماره: 

    1 (پیاپی 55)
  • صفحات: 

    5-12
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1110
  • دانلود: 

    930
چکیده: 

سابقه و هدف: به دلیل اهمیت ویژه کامپوزیت های دندانی در دندانپزشکی ترمیمی و ضعف این مواد در خواصی نظیر چقرمگی و سرعت سایش بالا، مطالعه خواص مکانیکی کامپوزیت های دندانی از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این تحقیق ارزیابی اثر مقدار و اندازه نانوذرات بر چقرمگی شکست کامپوزیت های دندانی با ماتریس رزین بود.مواد و روش ها: مطالعه بصورت تجربی و آزمایشگاهی انجام شد. ذرات سیلیکا در دو متوسط اندازه ذره ای mean particle size)) 12 نانومتر و 40 نانومتر انتخاب شدند. نانوذرات سیلیکا با استفاده از عامل جفت کننده سیلانی methacryloxypropyltrimethoxysolane g - MPS-Ɣ  اصلاح سطح شدند. اصلاح سطح پرکننده ها با استفاده از سیلان توسط آزمون های FTIR و TGA مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت. کامپوزیت ها با درصدهای وزنی مختلف از پرکننده، در ده گروه مجزا آماده شدند. کامپوزیت های حاوی نانوذرات 12 نانومتری (0، 15، 20، 25 و 30% وزنی/وزنی) و 40 نانومتری (0، 25، 35، 45، 50 و %53 وزنی/وزنی) به لحاظ چقرمگی شکست بررسی شدند. چگونگی شکست و نیز توزیع ذرات پرکننده درون ماتریس پلیمری نیز به ترتیب توسط SEM و TEM مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمون ها به روش ANOVA مورد ارزیابی و تحلیل آماری قرار گرفت.یافته ها: نتایج آزمون ها نشان دهنده افزایش قابل توجه چقرمگی شکست به دنبال افزایش مقدار پرکننده بود. این افزایش دارای یک حد بهینه است و پس از آن چقرمگی شکست مجددا کاهش می یابد. همچنین نتایج نشان داد که چقرمگی شکست در کامپوزیت های حاوی نانوذرات 12 نانومتری بصورت معنی داری بالاتر از چقرمگی شکست در کامپوزیت های حاوی نانوذرات 40 نانومتری است (p=0.03).نتیجه گیری: اندازه ذرات فاز پراکنده بر چقرمگی شکست نانوکامپوزیت تاثیرگذار است و با کاهش اندازه ذرات فاز پراکنده چقرمگی شکست کامپوزیت افزایش می یابد. چقرمگی شکست با افزایش مقدار پرکننده، افزایش یافته است، اما این افزایش دارای یک حد بهینه است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1110

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 930 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    15
  • شماره: 

    1 (پیاپی 55)
  • صفحات: 

    13-17
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    651
  • دانلود: 

    750
چکیده: 

سابقه و هدف: کنترل عفونت در محیط کار دندانپزشکی به دلیل تماس مداوم با ترشحات آلوده دهانی و آغشته به خون بیماران، جزء اولویت های ویژه می باشد. با توجه به اهمیت تاثیر زمان و خلا اطلاعاتی در مورد تاثیر زمان بر قدرت ضد عفونی کردن، هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر زمان های مختلف بر خواص فانگوسایدی و فانگواستاتیکی محلول سورفانیوس (ترکیب آمونیوم کواترنر و الکیل آمین) بر قارچ کاندیدا آلبیکنس می باشد مواد و روش ها: این تحقیق به روش تجربی ودر شرایط آزمایشگاهی با اختصاص 7 گروه انجام شد. شامل یک گروه کنترل مثبت (سوسپانسیون نیم مک فارلند بدون محلول ضد عفونی کننده) و یک گروه کنترل منفی (ضد عفونی کننده بدون سوسپانسیون) و بقیه به گروه های تجربی اختصاص داده شدند. 1سی سی از محلول ضد عفونی کننده سورفانیوس به رقت 0.5 درصد در لوله آزمایش ریخته و روی آن 1 سی سی از سوسپانسیون کاندیدا آلبیکنس قرار گرفت. نمونه ها در 5 گروه تقسیم شدند با احتساب زمان 1 و 5 و 10 و 15 و 20 دقیقه که از مجاورت با محتویات لوله گذشت (G1: 1 دقیقه، G2: 5 دقیقه، G3: 10 دقیقه، G4: 15 دقیقه،G5 : 20 دقیقه) از لوله برداشته ودر داخل محیط سابورو به صورت خطی کشت داده شد.این کار در 7 روز متوالی تکرار گردید.داده ها با آزمون دقیق فیشر و کروس کال والیس مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: تحقیق در 7 گروه و 5 زمان انجام گرفت و با 1 دقیقه مواجهه با ضد عفونی کننده از 1.2×108 در روز اول به 1.2×102 کاهش یافت. (p<0.00).نتیجه گیری: محلول سورفانیوس بر کاهش و نابودی قارچ کاندیدا آلبیکنس موثر است و پس از یک دقیقه از خواص فانگو استاتیک و پس از 5دقیقه از خواص فانگو سیدال بر خوردار می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 651

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 750 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    15
  • شماره: 

    1 (پیاپی 55)
  • صفحات: 

    18-27
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    481
  • دانلود: 

    581
چکیده: 

سابقه و هدف: علی رغم مزایای متعدد گلاس فایبرپست های پیش ساخته، بخش کرونال این پست ها باید جهت امکان استفاده از آنها در وضعیت های کلینیکی مختلف بریده شود. هدف این پژوهش بررسی تاثیر زمان های مختلف برش فایبرپست بر استحکام باند دو نوع فایبرپست شفاف و اپک در مقاطع مختلف کانال ریشه است.مواد و روش ها: این پژوهش تجربی-آزمایشگاهی بر روی 60 دندان پره مولر سالم فک پایین انسانی که به صورت تصادفی به 6گروه 10 تایی تقسیم شده بودند صورت گرفت. تاج دندان ها قطع شدند، درمان ریشه بر روی دندانها انجام گرفت و فضای پست در آنها ایجاد شد. 30 عدد از ریشه ها (گروه 1 و 2 و 3) با فایبرپست شفاف و نیم دیگر (گروه 4 و  5و 6) با فایبرپست اپک با استفاده از سمان رزینی سلف ادهزیو سمان شدند. پست ها در سه زمان مختلف قبل از سمان کردن (گروه 1 و 4)، بلافاصله پس از سمان کردن (گروه 2 و 5) و یا بعد از کور بیلدآپ (گروه3  و 6) قطع شدند. از هر نمونه سه مقطع کرونال، میانی و اپیکال به ضخامت 1 میلیمتر تهیه شد که در معرض تست push-out قرار گرفتند.نهایتا تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون Three-way ANOVA و Tukeys post hoc test انجام شد. یافته ها: استحکام باند پوش اوت زمانی که پست ها قبل از سمان کردن برش خورده بودند بالاتر از استحکام باند بدست آمده در زمانی بود که پست ها بلافاصله پس از سمان کردن برش خورده بودند (p=0.004) همچنین متوسط مقادیر استحکام باند برای پست های شفاف بالاتر از پست های اپک بدست آمد (p=0.025) اما مقطع برش خورده ریشه اثری بر مقادیر استحکام باند نداشت (p=0.62).نتیجه گیری: زمانیکه برش قسمت کرونال پست ها بلافاصله پس از سمان کردن آنها انجام شود، اثر منفی بر استحکام باند ریشه خواهد داشت. همچنین ترانسلوسنسی فایبرپست منجر به افزایش میانگین استحکام باند ریشه می گردد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 481

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 581 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    15
  • شماره: 

    1 (پیاپی 55)
  • صفحات: 

    28-36
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    962
  • دانلود: 

    690
چکیده: 

سابقه و هدف: توانایی تخمین ثبات اولیه ایمپلنت و کیفیت استخوان قبل از جراحی در ناحیه قراردادن ایمپلنت، امکان انتخاب پروتکل درمانی مناسب را فراهم می کند. هدف از این مطالعه تعیین کیفیت استخوانی در ناحیه جایگذاری ایمپلنت با استفاده از (bone density values)CBCT gray values و بررسی ارتباط ان باثبات اندازه گیری شده بلافاصله بعد از جایگذاری ایمپلنت می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی تعداد 24 بیمار که کاندید درمان ایمپلنت بودند، وارد مطالعه شدند. بعد از تشخیص و قبل از جراحی ایمپلنت، از هر بیمار CBCT تهیه شد. دانسیته استخوان در ناحیه قرار گیری ایمپلنت ها از روی CBCT، توسط نرم افزار Planmeca Romexis محاسبه شد. سپس جایگذاری ایمپلنت ها انجام شد و ثبات آن ها با استفاده از Osstell ISQ اندازه گیری شد. به منظور بررسی ارتباط بین ثبات ایمپلنت ها و CBCT gray values بدست آمده از آنالیز Linear Regression استفاده شد.یافته ها: با توجه به نتایج مطالعه حاضر ارتباط خطی بین ثبات ایمپلنت ها و CBCT gray values بدست آمده از CBCT قابل تصور می باشد. به کمک این مدل، ضریب همبستگی بین ثبات ایمپلنت ها و CBCT gray values بدست آمده ازCBCT، r=0.751بود که با p<0.001 معنی دار بود.تیجه گیری: کیفیت استخوان ارزیابی شده توسط CBC T، ارتباط قوی را با ثبات اولیه ایمپلنتها نشان داد. بنابراین ارزیابیgray values ، CBCT امکان پیش بینی ثبات اولیه ایمپلنت را قبل از جایگذاری فراهم می کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 962

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 690 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    15
  • شماره: 

    1 (پیاپی 55)
  • صفحات: 

    37-41
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    874
  • دانلود: 

    739
چکیده: 

سابقه و هدف: محبوبیت نوشیدنی های لبنی مانند دوغ و کفیر در دنیا و خصوصا در ایران سبب مصرف روزانه آنها شده است. از آنجاییکه نوع غذاهای مصرفی می توانند در ایجاد اروژن موثر باشند، این پژوهش با هدف بررسی مقایسه ای اثر کفیر، دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی انجام پذیرفت.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 30 دندان دایمی کشیده شده بدون سایش و پوسیدگی انتخاب و بلوک های مینایی تهیه شده و در آکریل مانت شدند.بلوک ها به طور تصادفی به سه گروه ده تایی تقسیم شدند. ریزسختی هر گروه قبل از غوطه ورسازی در نوشیدنی ها به روش سختی سنجی ویکرز اندازه گیری شد. در ادامه جهت ارزیابی ریزسختی پس از تماس دندان با نوشیدنی ها، نمونه های هر گروه به مدت 5 دقیقه در 40 سی سی از نوشیدنی های مورد آزمایش (دوغ، کفیر، شیرسویا) قرار داده شدند و سپس مجددا ریزسختی آنها محاسبه شد. برای مقایسه گروهها از آزمون آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد و سطح معنی داری 0.05 در نظر گرفته شد. یافته ها: تحقیق در تعداد 30 نمونه در سه گروه 10 تایی انجام گرفت. میزان تغییر ریزسختی در گروه شیر سویا 4.98±8.31- و در گروه دوغ 19.35±13.38- و در گروه دوغ کفیر برابر 33.54±19.51- بود. (p<0.001).

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 874

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 739 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    15
  • شماره: 

    1 (پیاپی 55)
  • صفحات: 

    42-48
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    850
  • دانلود: 

    669
چکیده: 

سابقه و هدف: شیوع دردهای عضلانی اسکلتی در بین دندانپزشکان به واسطه وضعیت های ناصحیح طولانی مدت بدنی بیشتر از عموم افراد اجتماع می باشد. ارگونومی و استرس از جمله علل این دردها مطرح شده اند. باتوجه به عدم گزارش مبنی بر وضعیت در زنجان، هدف این مطالعه تعیین شیوع دردهای عضلانی اسکلتی در دندانپزشکان زنجان و عوامل ارگونومی و استرس شغلی و سایر عوامل مرتبط با آن بود.مواد و روش ها: این پژوهش توصیفی روی 131 نفر از دندانپزشکان زنجان انجام شد. بدین نحو که پرسشنامه ای بر اساس پرسشنامه های استاندارد نوردیک و استرس شغلی و نیز نظرخواهی از روانشناس و فیزیوتراپیست گردآوری شد. سپس پرسشنامه ها بین دندانپزشکان توزیع شد. از 131 دندانپزشک مورد بررسی، 11 نفر که فاقد شرایط این تحقیق بودند. از مطالعه خارج شدند شیوع دردهای عضلانی اسکلتی ناحیه درگیر، تعیین و نقش استرس و سایر عوامل مرتبط با آزمون "کای دو" و "من یو ویتنی" مورد قضاوت آماری قرار گرفت.یافته ها: از 120نفر واجد شرایط مورد بررسی با میانگین سنی 37.1سال، 60.8 درصد مرد و 30.2 درصد زن بودند. شیوع حداقل یکی از دردهای عضلانی اسکلتی در 67.5 درصد دندانپزشکان وجود داشت که شایعترین ناحیه، شانه به میزان 30.8 درصد، کمر به میزان 24.2و گردن 20.8درصد بود. استرس در افرادی که اعلام کردند 90.7 درصد به میزان کم و در 9.3 درصد متوسط بود. سن، جنس، سابقه کار، ساعات کار در هفته، میزان استرس، فاصله گرفتن بازو و نیز استفاده از آینه نقشی با شیوع درد نداشته است. (p<0.2).نتیجه گیری: بنظر می رسد که دردهای عضلانی – اسکلتی در دندانپزشکان زنجانی زیاد و بالا می باشد و این درد ارتباط با خصوصیات فردی و شرایط دندانپزشکان ندارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 850

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 669 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    15
  • شماره: 

    1 (پیاپی 55)
  • صفحات: 

    49-55
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1611
  • دانلود: 

    913
چکیده: 

سابقه و هدف: عوامل پیچیده و گاه ناشناخته ای کیفیت و کمیت یادگیری دانشجویان و پیشرفت تحصیلی آنان را تحت تاثیر قرار میدهد. یکی از عواملی که به جهت شدت تاثیرات خود در پیشرفت تحصیلی مورد توجه بیشتر متخصصان بوده و گاه خود به عنوان یک عامل مستقل مورد بررسی قرار گرفته است، انگیزه تحصیلی است. این مطالعه با هدف بررسی انگیزه تحصیلی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان سال اول تا سوم دندانپزشکی آزاد اسلامی در سال 95 انجام شد.مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی برای اندازه گیری انگیزه تحصیلی از مقیاس انگیزش تحصیلی (Academic motivation scale) که یک مقیاس استاندارد و خود اجراست و سه بعد انگیزه بیرونی، درونی و بی انگیزگی را می سنجد، استفاده شد. پس از بیان طرح، پرسش نامه ها بین دانشجویان توزیع گردید و با توجه به رتبه کسب شده در محدوده (196-28)، انگیزه افراد در سه گروه بالا (130 و بیشتر)، متوسط (129-65) و انگیزه پایین (کمتر از 65) تقسیم و نقش عوامل مرتبط با آنالیز رگرسیون تعیین شد.یافته ها: جامعه مورد مطالعه 217 نفر بود که از این تعداد، 31.3 درصد مذکر و 68.7 درصد مونث بودند. سن دانشجویان 21.1±3.6 سال بود. 64.5% دارای انگیزه بالا بودند. بین جنسیت و سطح انگیزه تحصیلی ارتباط معنی داری مشاهده شد (p<0.001) و دانشجویانی که وضعیت اقتصادی خوبی داشتند، 2.7 برابر دانشجویانی که وضعیت اقتصادی متوسطی داشتند، از انگیزه تحصیلی بالاتری برخوردار بودند (p=0.096).نتیجه گیری: به نظر می رسد میزان انگیزه تحصیلی در دانشجویان دانشکده دندانپزشکی نسبتا بالا است که این میزان با جنسیت و شرایط اقتصادی فرد ارتباط مثبتی داشت.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1611

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 913 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 2
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button