مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

869
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

655
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای اثر کفیر، دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 41

چکیده

 سابقه و هدف: محبوبیت نوشیدنی های لبنی مانند دوغ و کفیر در دنیا و خصوصا در ایران سبب مصرف روزانه آنها شده است. از آنجاییکه نوع غذاهای مصرفی می توانند در ایجاد اروژن موثر باشند, این پژوهش با هدف بررسی مقایسه ای اثر کفیر, دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی انجام پذیرفت.مواد و روشها: در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی 30 دندان دایمی کشیده شده بدون سایش و پوسیدگی انتخاب و بلوک های مینایی تهیه شده و در آکریل مانت شدند.بلوک ها به طور تصادفی به سه گروه ده تایی تقسیم شدند. ریزسختی هر گروه قبل از غوطه ورسازی در نوشیدنی ها به روش سختی سنجی ویکرز اندازه گیری شد. در ادامه جهت ارزیابی ریزسختی پس از تماس دندان با نوشیدنی ها, نمونه های هر گروه به مدت 5 دقیقه در 40 سی سی از نوشیدنی های مورد آزمایش (دوغ, کفیر, شیرسویا) قرار داده شدند و سپس مجددا ریزسختی آنها محاسبه شد. برای مقایسه گروهها از آزمون آنالیز واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد و سطح معنی داری 0.05 در نظر گرفته شد. یافته ها: تحقیق در تعداد 30 نمونه در سه گروه 10 تایی انجام گرفت. میزان تغییر ریزسختی در گروه شیر سویا 4.98±8.31- و در گروه دوغ 19.35±13.38- و در گروه دوغ کفیر برابر 33.54±19.51- بود. (p<0.001).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حبیبی، الهه، غریبی، امیرحسین، و نامدار، سیده فاطمه. (1397). بررسی مقایسه ای اثر کفیر, دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 15(1 (پیاپی 55) )، 37-41. SID. https://sid.ir/paper/184767/fa

    Vancouver: کپی

    حبیبی الهه، غریبی امیرحسین، نامدار سیده فاطمه. بررسی مقایسه ای اثر کفیر, دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1397؛15(1 (پیاپی 55) ):37-41. Available from: https://sid.ir/paper/184767/fa

    IEEE: کپی

    الهه حبیبی، امیرحسین غریبی، و سیده فاطمه نامدار، “بررسی مقایسه ای اثر کفیر, دوغ و شیر سویا بر ریزسختی مینای دندان های دایمی،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 15، no. 1 (پیاپی 55) ، pp. 37–41، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/184767/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا