348 زمینه و هدف در جهان سالانه میلیاردها عدد مرغ مصرف می شود و میلیاردها تن، پر مرغ تولید می گردد. حدود 5 تا 7 درصد وزن مرغ را پر و حدود 90 درصد از پر را کراتین تشکیل می دهد. پر، پروتئین خالصی از کراتین است که بسیار نامحلول و سخت تجزیه است. برخی از باکتری,ها توانایی تولید آنزیم کراتیناز برای تجزیه کراتین را دارند. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر رشد باکتری باسیلوس مگاتریوم سویه SKH14 جداسازی شده از خاک و اندازه گیری فعالیت آنزیمی کراتیناز انجام شد. , روش کار نمونه های خاک در ظروف استریل پلاستیکی جمع آوری گردید. تعداد 7 ایزوله باکتریایی بر روی محیط اختصاصی پر رشد کرده که از این تعداد، 5 ایزوله تجزیه واضحی را نشان دادند و برای تست, های بیوشیمیایی و توالی 16S rRNA و اندازه گیری فعالیت کراتینازی انتخاب گردیدند. سپس این 5 باکتری تعیین توالی گردیدند و Accession در بانک ژنی برای هر کدام از آنها با عنوان سویه ای جدید تعیین شد. 5 باکتری از نظر میزان تولید آنزیم کراتیناز مورد بررسی قرار گرفت و قوی ترین سویه از نظر تولید آنزیم کراتیناز بهینه سازی گردید. , یافته ها تعداد 5 ایزوله متعلق به سویه های مختلفی از باسیلوس ها بودند که هر 5 ایزوله، تجزیه کننده پر، در زمان, های متفاوت بودند. بیشترین فعالیت آنزیمی مربوط به باکتری Bacillus megaterium SKH14 با میزان 01/18 واحد بر میلی لیتر در دقیقه و کمترین میزان مربوط به باکتری Bacillus felexus SKH4 با میزان 81/10 واحد بر میلی لیتر در دقیقه گزارش گردید. , نتیجه گیری تجزیه پر بوسیله ایزوله Bacillus megaterium SKH14 نشان داد که این باکتری قدرت پروتیازی زیادی دارد و قادر به تجزیه کراتین کامل است.