Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-9
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    53
  • دانلود: 

    450
چکیده: 

اشریشیاکلی مولد توکسین شیگا یک پاتوژن مهم در بیماری های ناشی از غذا می باشد و تاکنون چندین همه گیری ناشی از غذا در سراسر جهان را مرتبط با این باکتری دانسته اند. آلودگی با این ارگانیسم باعث اسهال آبکی و خونی می شود. در این مطالعه تعداد 400 نمونه ماهی و میگو در استان بوشهر تهیه گردید و با انجام آزمایش های میکروبیولوژی و مولکولی وجود اشریشیاکلی تائید گردید و در حضور زوج پرایمرهای اختصاصی فراوانی ژن های stx1، stx2 و eaeA مورد بررسی قرار گرفت. در نمونه هایی که به صورت بسته بندی مورد بررسی قرار گرفتند، باکتری اشریشیا کلی جدا نگردید اما در نمونه های غیر بسته بندی از تعداد 200 نمونه ماهی مورد بررسی در 35 نمونه (5/17 درصد) اشریشیا کلی جداسازی گردید و از 50 نمونه میگوی مورد بررسی در 10 نمونه (20 درصد) اشریشیاکلی جداسازی گردید. پس از انجام آزمون Multiplex PCR در حضور پرایمرهای اختصاصی، در ایزوله های جداشده از ماهی باند های مربوط به ژن-های stx1، stx2 و eaeA به تنهایی در هیچ نمونه ایی یافت نشد. در دو ایزوله (20 درصد) باند مربوط به ژن های stx1 و eaeA و در یک ایزوله (10 درصد) باند مربوط به ژن های stx1، stx2 و eaeA مشاهده گردید، درصورتی که در ایزوله های اشریشیاکلی جداشده از میگو، تنها در یک نمونه (33/33 درصد) ژن stx1 مشاهده گردید. در این تحقیق مشخص گردید که فراوانی ژن stx1 از ژن stx2 بیشتر می باشد. به این ترتیب می توان بیان نمود که الگوی ژنتیکی غالب stx1 می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 53

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 450 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    10-17
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    125
  • دانلود: 

    436
چکیده: 

توکسوپلاسما گوندی یک انگل تک یاخته ای درون سلولی است که قادر به آلوده کردن اکثر جانوران خونگرم از جمله انسان و پرندگان است. با توجه به عادات تغذیه ای در مرغ های بومی، شیوع آلودگی به توکسوپلاسما در مرغ های با پرورش آزاد به عنوان یک شاخص مناسب از فراوانی توکسوپلاسما مطرح است. هدف از این تحقیق بررسی شیوع توکسوپلاسما گوندی در ماکیان محلی در شهرستان شهرکرد به روش الایزا بود. در این مطالعه که 70 قطعه از ماکیان محلی شامل 20 قطعه مرغ محلی، 10 قطعه خروس، 20 قطعه بوقلمون، 10 قطعه اردک، 10 قطعه غاز به طور تصادفی از شهرستان شهرکرد جمع آوری شدند. تمامی نمونه ها به روش الایزای غیرمستقیم، جهت مشخص شدن آنتی بادی ضد توکسوپلاسما گوندی مورد آزمایش قرار گرفتند. برای ارزیابی نتایج آماری از آنالیز مربع کای و نرم افزار SPSS نسخه 21 استفاده شد. نتایج نشان داد از مجموع 70 نمونه، 10 نمونه (28/14 درصد) مثبت، 8 نمونه ( 42/11 درصد) مشکوک و 52 نمونه (28/74 درصد) منفی بودند. از مجموع 10 نمونه مثبت، 2 نمونه (20 درصد)، 5 نمونه (50 درصد)، 2 نمونه (20 درصد)، و 1 نمونه (10 درصد) به ترتیب مربوط به فصل های بهار، تابستان، پائیز و زمستان بود. در طی این تحقیق مشخص شد که بیشترین شیوع به توکسوپلاسما گوندی به ترتیب مربوط به بوقلمون و مرغ محلی؛ و کمترین میزان آلودگی مربوط به غاز، اردک و خروس بوده است. مهمترین عامل اصلی در پایین بودن رخداد توکسوپلاسما، سن طیور بومی می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 125

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 436 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    18-25
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    42
  • دانلود: 

    451
چکیده: 

سالمونلاها برخلاف اعضای دیگر خانواده انتروباکتریاسه انگل اختیاری درون سلولی بوده و همه آن ها بالقوه بیماری زا هستند. این باکتری ها به سادگی به روش های مستقیم یا غیرمستقیم از حیوان، حیوان به انسان و انسان به انسان منتقل می شوند. این مطالعه به منظور بررسی خصوصیات مولکولی ایزوله های سالمونلا انتریتیدیس در گوشت قرمز عرضه شده به بازار مصرف شهرستان شهرکرد انجام شد، که به این منظور 300 نمونه گوشت قرمز جمع آوری شد، پس از انجام آزمون های میکروبی از هر نمونه DNA ژنومی استخراج و با روش PCR آزمایش گردید. نتایج نشان داد که از 300 نمونه مورد بررسی 135 نمونه از نظر وجود گونه های سالمونلا مثبت بوده اند که در بررسی های بیوشیمیایی و مولکولی 37 مورد سالمونلا انتریتیدیس تشخیص داده شد. در تحقیق حاضر از 37 ایزوله سالمونلا انتریتیدیس مورد بررسی ژن های inv A و stn در تمامی موارد (100درصد)، spvA در28 ایزوله (67/75 درصد) و ژن sefA در 20 ایزوله (54 درصد) برآورد گردید. با توجه به نتایج حاصل، اعمال نظارت ها و آزمون های میکروبی دوره ای و تدابیر بیشتر از سمت مسئولین اداره دامپزشکی استان به منظور کاهش میزان آلودگی میکروبی بسیار حائز اهمیت است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 42

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 451 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

شجاعت شادان

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    26-36
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    545
  • دانلود: 

    739
چکیده: 

در پایان دسامبر سال 2019، یک بیماری جدید که اتیولوژی آن ناشناخته بود در ووهان چین ظاهر شد و به سرعت به عنوان یک betacoronavirus جدید شناخته شد که دارای ارتباط نزدیک با SARS-CoV و تعدادی دیگر از ویروس های کرونای مشابه-SARS بامنشا خفاش می باشد. این ویروس از خفاش ها منشاء گرفته و از طریق حیوانات واسطه ای که هنوز ناشناخته اند در ووهان، استان هوبی به انسان منتقل می شود. این ویروس به سرعت در کلیه استان های چین و با همان سرعت در کشورهای دیگر گسترش یافت که موجب آن شد که مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در 30 ژانویه 2020 از بابت سلامتی عمومی اظهار نگرانی نماید. این بیماری از طریق استنشاق یا تماس با قطرات آلوده منتقل می شود و دوره کمون آن بین 2 تا 14 روز است. علائم معمولاً می تواند شامل تب، سرفه، گلودرد، تنگی نفس، خستگی، کسالت و غیره باشد. دراین مقاله شیوع ناگهانی و ویژگی های شناخته شده ویروس نوپدید SARS-CoV-2، بیماری بالینی ناشی شده از آن، COVID-19 و خلا های مهم در دانش ما از شناخت ویروس و علت های بیماری بررسی شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 545

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 739 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    37-45
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    46
  • دانلود: 

    418
چکیده: 

باکتریوسین ها پروتئین هایی هستند که توسط باکتری ها به ویژه باکتری های اسید لاکتیک تولید می شوند که خاصیت ضد میکروبی دارند و برای نگهداری غذاها استفاده می شوند. L50A و L50B ترکیباتی هستند که توسط برخی از سویه های انتروکوکوس فاسیوم تولید می شوند. مطالعه حاضر به منظور جداسازی و تعیین فراوانی ژن انتروسین L50A و L50B در جدایه های انتروکوکوس فاسیوم از گوشت در شهرستان شهرکرد انجام شد. در این تحقیق 80 نمونه گوشت تهیه شد و شیوع ژن های انتروسین L50A و L50B مورد بررسی قرار گرفتند. جداسازی باکتری ها با استفاده از روش های بیوشیمیایی میکروبیولوژی مانند تست بایل اسکولین، رشد در 5/6 درصد NaCl، تخمیر پیرووات و تکنیک های مولکولی انجام شد. در حضور پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن های انتروسین، فراوانی ژن های L50A و L50B تعیین شد. در این تحقیق از مجموع 80 نمونه مورد مطالعه 66 نمونه (5/82 درصد) آلوده به انتروکوک شناسایی شد که تعداد 35 نمونه (75/43 درصد) آلوده به باکتری انتروکوکوس فاسیوم تشخیص داده شدند. L50A در 15 جدایه (85/42 درصد) و L50B در 14 جدایه (40درصد) گزارش شد. با توجه به آلودگی نسبتاً بالای انتروکوکوس فاسیوم در گوشت، سایر مطالعات برای خواص ضد میکروبی انتروسین های تولید شده توسط این باکتری توصیه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 46

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 418 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1401
  • دوره: 

    2
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    46-55
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    37
  • دانلود: 

    452
چکیده: 

باکتریوسین های تولید شده توسط باکتری ها خاصیت ضد میکروبی دارند و برای نگهداری غذا به کار می روند. در مطالعات اخیر توجه ویژه ای به این باکتری ها جهت بهره گیری از آن ها به عنوان نگهدارنده های مواد غذایی معطوف شده است. در این مطالعه تعداد 100 نمونه گوشت مرغ، پس از جداسازی باکتری و تشخیص قطعی در حضور پرایمرهای اختصاصی مربوط به ژن های انتروسین مورد بررسی قرار گرفتند. ژن مربوط به انتروسین A در 17 ایزوله (07/32 درصد)، ژن مربوط به انتروسین P در 16 ایزوله (18/30 درصد)، ژن مربوط به انتروسین As-48 در 11 ایزوله )21 درصد) بود. وجود هم زمان چند ژن با همدیگر در 10 ایزوله (86/18 درصد) مشاهده گردید به طوری که ژن مربوط به انتروسین های Aو P در 3 ایزوله (43/9 درصد)، ژن مربوط به انتروسینهای A و As48 در 2 ایزوله )77/3 درصد)، ژن مربوط به انتروسین های A، P و As48 در 3 ایزوله (66/5 درصد) مشاهده گردید. با توجه به حضور تعداد نسبتاً زیادی از ژن های انتروسین در ایزوله های انتروکوکوس فکالیس جداشده از گوشت مرغ، انجام تحقیقات جهت بررسی خواص ضد میکروبی انتروسینهای تولید شده توسط این باکتری ضروری به نظر می رسد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 37

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 452 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button