هدف مطالعه حاضر بررسی اثر ترکیبی عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر غلظت آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوتوزوسین بود.روش بررسی: 41 موش صحرایی نر نژاد ویستار (سن: 12 هفته، وزن: 314±26.7 گرم) به طور تصادفی در 5 گروه کنترل - سالم (HC,n= 6)، کنترل - دیابتی (DC, n= 10)، دیابتی - فعالیت هوازی (DAT,n= 10)، دیابتی - زعفران (DS,n= 10) و دیابتی - زعفران - فعالیت هوازی (DATS, n= 5) مورد مطالعه قرار گرفتند. به غیر از گروه کنترل - سالم، بقیه گروه ها بوسیله تزریق استرپتوزوسین دیابتی شدند، گروه دیابتی - زعفران و دیابتی - زعفران - فعالیت هوازی به مدت دو هفته و روزانه به میزان 25 mg/kg عصاره آبی زعفران به صورت خوراکی دریافت کردند. گروه دیابتی - ورزش و دیابتی - زعفران - فعالیت هوازی به مدت دو هفته، 5 جلسه متوالی در هفته روی تردمیل با سرعت 12 متر بر دقیقه، با شیب 0% و به مدت 30 دقیقه دویدند. بعد از 24 ساعت از آخرین جلسه تمرین و گاواژ زعفران، حیوانات با ماده کلروفرم بیهوش شده و کبد آنها برداشته شد، باسالین شتشو شد و در یخچال در دمای 70 - درجه سانتیگراد نگهداری شد تا غلظت مالون دی آلدئید، آنتی اکسیدان تام و گلوتاتیون احیا شده مورد بررسی قرار گیرد.یافته ها: آنالیز واریانس نشان داد که اختلاف معنی داری در سطوح مالون دی آلدئید، گلوتاتیون و TAC بین 5 گروه وجود دارد (P=0.001). نتایج آزمون تعقیبی شفه نشان داد که غلظت مالون دی آلدئید در گروه زعفران - فعالیت هوازی (P=0.001)، فعالیت هوازی - دیابتی (P=0.001) و زعفران - دیابت (P=0.001) کاهش معنی داری نسبت به گروه های کنترل - دیابتی و کنترل - سالم داشت. غلظت گلوتاتیون در گروه زعفران - فعالیت هوازی بیشترین افزایش و گروه کنترل - دیابتی کمترین افزایش را داشت (P=0.012). غلظت TAC در گروه زعفران - فعالیت هوازی بیشترین افزایش و گروه کنترل - دیابتی کمترین افزایش را داشت (P=0.005).نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد ترکیب عصاره زعفران و فعالیت هوازی روش مناسبی برای تقویت سیستم آنتی اکسیدانی غیرآنزیمی کبدی در موش های دیابتی می باشد.