عفونت های ناشی از باکتری های مقاوم چنددارویی یک مشکل در حال افزایش می باشد. علت آن ظهور و انتشار مقاومت دارویی میکروبی و عدم توسعه آنتی بیوتیک های جدید است. استفاده از محصولات فیتوشیمیایی و عصاره گیاهان به عنوان عوامل کاهنده مقاومت به طور فزاینده ای، به یک موضوع تحقیق فعال تبدیل شده است. هدف این پژوهش مطالعه اثر عصاره حاوی کل آلکالوئیدهای استخراج شده از دانه گیاه تلخ بیان بر میزان حداقل غلظت مهاری و تجمع درون سلولی سیپروفلوکساسین در موتانت مقاوم باکتری اشریشیا کلی بود. برای این منظور از روش رقت های متوالی برای تعیین مقادیر حداقل غلظت مهاری و از سنجش های اسپکتروفلوریمتری برای اندازه گیری میزان تجمع درون سلولی آنتی بیوتیک سیپروفلوکساسین استفاده شد. نتایج نشان داد که عصاره مورد استفاده باعث کاهش حداقل غلظت مهاری سیپروفلوکساسین شد. همچنین این عصاره باعث افزایش تجمع آنتی بیوتیک در موتانت مقاوم باکتری اشریشیا کلی گردید. در نتیجه، عصاره حاوی آلکالوئیدهای دانه گیاه تلخ بیان می تواند از طریق تاثیر بر پمپ انتشار به خارج AcrAB-TolC غشاء باعث افزایش حساسیت به سیپروفلوکساسین در موتانت های مقاوم شود.