انتروسین ها، باکتریوسین هایی هستند که توسط سویه های انتروکوکوس تولید می شوند. انتروسین ها تنوع زیادی داشته و هر گونه ی انتروکوکوس با توجه به محتوای ژنتیکی و محیط رشد، نوع یا انواع مختلفی از انتروسین را می تواند تولید کند. در این پژوهش 15 سویه باکتریایی (جنس انتروکوکوس) که توسط روش های مبتنی بر کشت و مولکولی از پنیر سنتی کردی جدا شده بودند، انتخاب گردیدند. جهت استخراج DNAجدایه ها از کیت استخراج Genomic DNA isolation VI که مخصوص باکتری های گرم مثبت با دیواره سخت بود، استفاده شد. به منظور ردیابی ژن های ساختاری کد کننده انتروسین واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR59) انجام گردید. نتایج نشان داد که ژن انتروسین A، با حضور در 10 مورد از 15 مورد ایزوله بیشترین فراونی را داشت و بعد از آن بیشترین فراوانی به ترتیب مربوط به ژن های انتروسین Pبا 9 مورد و Bبا 8 مورد بود. اکثر جدایه های انتروکوکوس مورد بررسی در این مطالعه دارای ژن های تولید کننده انتروسین بودند. انتروکوکوس فکالیسNRIC0112 و انتروکوکوس فکالیس SK13 دارای 5 ژن مختلف، انتروسینA ، انتروسین B، انتروسین P، انتروسین 31 و انتروسین Xبودند. ژن انتروسین های AS48, L50, 1071و KS در هیچ یک از جدایه ها یافت نشد. با این وجود به کارگیری این جدایه ها در فراورده های لبنی و صنعتی مطالعات بیشتری را طلب می کند.