1هدف: بیماری کووید-19 الزاماتی را با خود به همراه آورد که مزید بر الزامات شغلی قبلی پرستاران بود و مشکلاتی را برای سازمان های مرتبط با سلامت ایجاد کرد. در این راستا، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر الزامات شغلی کووید-19 بر تمایل به ترک خدمت با میانجیگری فرسودگی عاطفی در میان پرستاران می باشد.
روشکار: پژوهش حاضر از منظر هدف، کاربردی و از منظر نحوه جمعآوری اطلاعات، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش، شامل کلیۀ پرستاران بیمارستان کوثر شهر سنندج میباشند. براساس نمونه گیری تصادفی ساده، 238 پرسشنامه توزیع شد و با استفاده از نرمافزارهای SPSS23 و Smart-Pls3 داده های پژوهش مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه الزامات شغلی کخ و شرمولی (2021)، پرسشنامه فرسودگی شغلی مسلش و جکسون (1981) و تمایل به ترک خدمت اتوود و هین شو (1985) استفاده شده است.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که الزامات شغلی کووید19 بر تمایل به ترک خدمت (β=0/375, T=3/693) و فرسودگی عاطفی پرستاران شاغل (β=0/520, T=7/460) در بیمارستان کوثر سنندج رابطۀ مستقیم و معناداری دارد. همچنین، نتایج نشان داد که بین فرسودگی عاطفی و تمایل به ترک خدمت پرستاران شاغل (β=0/353, T=3/747) در بیمارستان کوثر سنندج رابطۀ مستقیم و معناداری وجود دارد. افزون بر این، الزامات شغلی کووید-19 بر تمایل به ترک خدمت با میانجیگری فرسودگی عاطفی در میان پرستاران شاغل در بیمارستان کوثر سنندج رابطۀ غیرمستقیم و معنی داری (β=0/123, T=2/506) دارد.
نتیجه گیری: میتوان نتیجه گیری کرد که الزامات شغلی معمول پرستاران به خودیِ خود استرس زا و خسته کننده هستند و اگر الزامات پاندمی هایی مانند کرونا نیز مازادِ بر آن شوند می تواند موجب خستگی عاطفی پرستاران شده و درنهایت منجر به ترک خدمت آن ها شود.