مقدمه و هدف: الگوی غذایی مناسب، به عنوان یکی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی، نقشی مهم در کنترل و درمان بیماری دیابت دارد؛ براین اساس، مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط الگوی غذایی غالب و کیفیت زندگی بیماران دیابتی انجام شده است.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی، روی 110 بیمار دیابتی نوع 2 تحت پوشش کلینیک دیابت اهواز در سال 1391 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، شامل پرسش نامه اطلاعات دموگرافیک و انتروپومتریک، پرسش نامه بسامد خوراک نیمه کمی، پرسش نامه استاندارد کیفیت زندگی SF-36 و پرسش نامه استاندارد کیفیت زندگی اختصاصی بیماران دیابتی نوع 2 ADDQOL بودند. اطلاعات پس از جمع آوری، توسط نرم افزار 19 SPSSو با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و رگرسیون خطی چندمتغیره تجزیه وتحلیل شدند.نتایج: در این مطالعه سه الگوی غذایی غالب شناسایی شد: الگوی غذایی سالم، سنتی و پرپروتئین. الگوی غذایی سالم با مقادیر کمتر وزن، BMI، درصد چربی و قند خون بیماران، مرتبط بود (P<0.05)؛ الگوی غذایی سالم، همچنین ارتباط مثبت معنی داری با شاخص های کیفیت زندگی (عملکرد جسمی، سلامت عمومی، انرژی و نشاط بیماران، اعتمادبه نفس، امید به آینده و آزادی عمل در خوردن) داشت؛ درمقابل، الگوی غذایی سنتی با کیفیت زندگی پایین تر بیماران، همراه بود (P<0.05).نتیجه گیری: اصلاح الگوی غذایی و پیروی از الگوی غذایی سالم با تاثیرگذاری مثبت بر شاخص های آنتروپومتریک، کنترل قند خون و افزایش اعتمادبه نفس و امید به آینده، باعث افزایش کیفیت زندگی بیماران دیابتی خواهدشد.