زمینه و اهداف: با توجه به افزایش روز افزون تعداد سالمندان در جهان و ایران تامین سلامتی سالمندان، هزینه های سنگینی بر بودجه بهداشت و درمان تحمیل مینماید. عوامل مختلفی در پیشگیری از بیماریها و تامین سلامتی و نشاط سالمندان (از جمله سلامت و بهداشت دهان و دندان) دخالت دارند که یکی از مهم ترین آنها نقش تغذیه مطلوب برای تامین نیازهای فیزیولوژیک اساسی میباشد. هدف از مطالعه حاضر تعیین سلامت دندان و ارتباط آن با دریافت مواد غذایی و شاخصهای تن سنجی در سالمندان ساکن خانه سالمندان خصوصی «خون» شهر تبریز بود.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 79 نفر سالمند (31 مرد و 48 زن) بالای 65 سال ساکن خانه سالمندان خوبان مورد بررسی قرار گرفتند. وضعیت غذایی با استفاده از روش توزین غذای سه روز و مشاهده مستقیم تعیین و آنالیز اطلاعات تغذیه ای با استفاده از نرم افزار Nutritionist III انجام گرفت. وزن، قد، دور کمر، دور باسن و شاخص های تن سنجی (Body Mass Index, BMI) و نسبت به دور کمر به دور باسن تعیین گردید. وضعیت دندانی سالمندان توسط دندانپزشک در 4 گروه (دندان طبیعی، سالم، پوسیده و مصنوعی) طبقه بندی شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از تست های آماری Student t-test, One Way ANOVA آنالیز گردید.یافته ها: در زنان و مردان سالمند میانگین BMI بترتیب 23.34±0.8، 21.93±0.65 کیلوگرم بر مترمربع بود. میانگین دریافت روزانه انرژی، کربوهیدرات، چربی، پروتئین در مردان بیش از زنان ولی کفایت دریافت پروتئین در مقایسه با مقادیر توصیه شده در زنان بالاتر از مردان بود (P=0.021). %57 سالمندان دارای دندان مصنوعی و %24 فاقد دندان بوده و از لثه برای خوردن غذا استفاده می کردند، هم چنین %19 دارای تعداد دندان معدود طبیعی (سالم و پوسیده) بودند. تفاوت معنی داری بین گروه ها با وضعیت دندانی مختلف از لحاظ دریافت غذایی و شاخص های تن سنجی مشاهده نگردید.نتیجه گیری: با توجه به عدم وجود ارتباط بین وضعیت دندان با شاخص های تن سنجی و وضعیت دریافت غذایی، مطالعات بیشتری با در نظر گرفتن عواملی چون: بیماریها، داروهای مصرفی و سایر عوامل درگیر پیشنهاد میشود تا بتوان با انجام مداخلات تغذیه ای مناسب سعی در رفع نیازمندیهای تغذیه ای سالمندان نمود.