Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    12
  • شماره: 

    1 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    22-33
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    165
  • دانلود: 

    90
چکیده: 

امروزه کاربرد بسته بندی های هوشمند در صنایع مختلف بسته بندی بیشتر از گذشته مورد توجه صنعت قرار گرفته است. بسته بندی های هوشمند می توانند حاوی یک شناساگر یا نانوحسگر باشند که فرایند تغییر کیفیت محصول بسته بندی شده را از طریق مختلفی نظیر: تغییر رنگ، تغییر ولتاژ و. . . به مصرف کننده گزارش می دهند. در همین راستا استفاده از نانوذرات به دلیل ویژگی های منحصربفرد و مناسبی که دارند باعث بهبود عملکرد نانوحسگرها شده اند. به همین دلیل در تحقیق حاضر به منظور مطالعه روند رشد پاتوژن های غذایی لیستریا مونوسایتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس ارویوس در محیط کشت از نانوحسگر رنگی تشکیل شده از نانو صفحات گرافن اکسید آمین دار شده به همراه شناساگر برموفنول آبی بر پایه کاغذ صافی استفاده گردید. نتایج نشان داد در ابتدای رشد باکتری لیستریا مونوسایتوژنز هیچ پرگنه ای در محیط کشت مشاهده نشد ولی در نهایت 24 ساعت بعد به تعداد 81/0 ± 189 پرگنه رسید ( p<0. 05 ). بررسی تغییرات تعداد پرگنه ها در طول 24 ساعت برای باکتری استافیلوکوکوس ارویوس روند افزایشی نشان داده و در انتهای دوره انکوباسیون به تعداد 54/4 ± 196 پرگنه رسید ( p<0. 05 ) و هم اینکه تعداد پرگنه ها در باکتری سالمونلا تیفی موریوم در محیط کشت مشخص شد که از تعداد صفر به تعداد 17/5 ± 203 تعداد پرگنه رسید ( p<0. 05 ). نتایج نشان داد که به طور کلی نانوحسگر ساخته شده، روند افزایشی تعداد پرگنه های باکتری ها را به صورت تغییر رنگ نشان داده و در این رابطه رنگ نانوحسگرها در تمامی پلیت ها از رنگ سبز به رنگ آبی تغییر کردند. در حالی که شدت تغییر رنگ ( Δ E ) ایجاد شده در حضور باکتری های مختلف، متفاوت بود و بیشترین شدت تغییر رنگ ( Δ E ) در محیط کشت تلقیح شده با باکتری سالمونلا تیفی موریوم با عدد 01/61 مشاهده شد. همبستگی بین شاخص تغییر رنگ ( Δ E ) و افزایش تعداد باکتری های لیستریا مونوسایتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم و استافیلوکوکوس ارویوس به ترتیب مثبت 9/0، مثبت 95/0 و مثبت 94/0 بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 165

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 90 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    12
  • شماره: 

    1 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    6-21
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    372
  • دانلود: 

    588
چکیده: 

پژوهش حاضر به دنبال شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر تمایل به خرید بسته بندی سبز است. پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ روش، پیمایشی-علی می باشد. روش گردآوری اطلاعات میدانی و ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد است. اطلاعات میدانی با استفاده از پرسشنامه 41 سوالی از خریداران محصولات سبز در سال 1399 جمع آوری گردیده است. جامعه آماری این پژوهش را تمامی خریداران محصولات سبز(استان مرکزی) تشکیل می دهد و اندازه نمونه آماری که به روش در دسترس انتخاب شده برای مشتریان 384 نفر است. داده ها با استفاده از نرم افزار لیزرل و آزمون معادلات ساختاری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج در پایان حاکی از تاثیر مثبت متغیرهای (هنجارهای فردی، نگرانی های زیست محیطی و تمایل به پرداخت) بر تمایل به خرید محصولات سبز و همچنین تاثیر منفی متغیرهای (نگرش و کنترل رفتاری ادراک شده) بر تمایل به خرید محصولات سبز می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 372

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 588 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2021
  • دوره: 

    12
  • شماره: 

    1 (45)
  • صفحات: 

    22-34
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    117
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Today, the use of intelligent packaging in various packaging industries has received more attention than ever before. Intelligent packages can contain an indicator or nanosensor that reports the process of quality changing of the packaged product to the consumer in various ways such as color change, voltage change, etc. In this regard, the use of nanoparticles due to their unique and useful properties has improved the performance of nanosensors. For this reason, in the present study, growth of food pathogens, Listeria monocytogenes, Salmonella typhimurium and Staphylococcus aureus, in culture medium was studied using a colorimetric nanosensor made by aminated graphene oxide nanosheet and bromophenol blue indicator based on Whatman paper. The results showed that at the beginning of experiment no colony was observed for L. monocytogenes however, it reached to 189 ± 0. 81 colonies after 24 hours (p <0. 05). Growth of S. aureus showed an increasing trend and it reached to 196 ± 4. 54 colonies at the end of the incubation period (p <0. 05). The number of S. typhimurium coloniesin the culture medium also increased from 0 to 203 ± 5. 17 colonies (p <0. 05). The results also showed that the color of prepared nanosensors was changed with increasing the number of bacterial colonies, and in this regard the color of the nanosensors was changed from green to blue in all plates. However, the intensity of color difference (Δ E) was different in the presence of different bacteria and the highest Δ E (61. 01) was observed in the medium inoculated with S. typhimurium. Correlation between Δ E and increasing the number of L. monocytogenes, S. typhimurium and S. aureus was positive 0. 9, positive 0. 95 and positive 0. 94, respectively.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 117

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    12
  • شماره: 

    1 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    34-41
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    258
  • دانلود: 

    500
چکیده: 

تولید پاک تر به عنوان یک راهبرد جهانی با روش هایی مانند بهبود فرایندها می تواند مصرف مواد اولیه، انرژی، ضایعات، هزینه های تولید و آلودگی های زیست محیطی را کاهش داده و باعث افزایش رقابت پذیری و توسعه پایدار صنایع شود. بهره گیری از الگوهای تولید پاک تر برای کاهش مصرف مواد، انرژی، ضایعات و مشکلات زیست محیطی می تواند بر صنعت کارتن سازی در ایران نیز تاثیرگذار باشد. در این تحقیق، شاخص ها و معیارهای موثر برای تولید پاک تردر صنایع کارتن سازی در ایران با استفاده از نظرات کارشناسان، مدیران صنعت و پژوهشگران دانشگاهی تعیین و در قالب پرسشنامه ای محقق ساخت برای بهره گیری در روش تحلیل سلسله مراتبی مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل پرسشنامه ها نشان داد که نمایه های کنترل فرایند و کنترل محصول با بالاترین اولویت مهم ترین شاخص های تاثیر گذار برای اجرای تولید پاک تر در شرکت های کارتن سازی در کشور محسوب می شود. اولویت بندی تمامی زیرشاخص های تولید پاک تر نشان داد که زیرشاخص اتوماسیون صنعتی فرایندها بیشترین اهمیت را در اجرای راهبردی تولید پاک تر در صنایع کارتن سازی دارد. زیرشاخص های استفاده از مواد اولیه تایید شده و استاندارد، ترکیب و فرمول بندی مناسب درخواست ها، کنترل کمی و کیفی فرایندها، همسویی فرهنگ سازمانی با اهداف تولید پاک تر، برنامه ریزی بهنگام سفارش های دریافتی، تطبیق محصولات تولیدی با درخواست مشتریان و توانمندسازی مستمر نیروی انسانی با نگاه تولید پاک تر نیز در اولویت های بعدی قرار دارند. نتایج این تحقیق می تواند در اجرای فرایند و الگوهای تولید پاک تر در صنایع کارتن سازی در ایران مورد استفاده قرار گیرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 258

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 500 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    12
  • شماره: 

    1 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    42-51
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    246
  • دانلود: 

    486
چکیده: 

استفاده از بسته بندی فعال، روشی نوین برای نگهداری مواد غذایی می باشد و در سال های اخیر، پژوهش های زیادی برای تولید و اقتصادی کردن آن انجام شده است. این نوع بسته بندی با تغییر شرایط بسته بندی، ایمنی، ماندگاری و یا ویژگی های حسی ماده غذایی را بهبود می بخشد. مواد ضدمیکروبی از جمله مهم ترین انواع ترکیبات فعال هستند که در طراحی بسته بندی فعال مورد استفاده قرار می گیرند. انواع مختلف ترکیبات ضدمیکروبی مانند: ترکیبات شیمیایی و طبیعی ازجمله اسانس ها برای این منظور مورد استفاده قرار گرفته اند. این نوع بسته بندی به شکل های مختلف از جمله بالشتک های ضدمیکروبی بارگذاری شده با اسانس های مختلف و پوشش های ضدمیکروبی طبیعی برای میوه ها و سبزی های به کار گرفته شده است. در این مقاله مروری، به انواع بسته بندی ضدمیکروبی و ترکیبات شیمیایی و طبیعی ضد میکروبی که می توانند در تولید بسته بندی های فعال استفاده شوند اشاره شده است. نحوه ساخت بالشتک های ضدمیکروبی و کاربرد بالشتک ها و پوشش های ضدمیکروبی در بسته بندی میوه ها و سبزی ها به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 246

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 486 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

دودانگه صونا

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    12
  • شماره: 

    1 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    52-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    175
  • دانلود: 

    482
چکیده: 

محصولات ماهی با ارزش تغذیه ای قابل توجه و اثرات فیزیولوژیکی خوب، بازار بزرگ و پتانسیل مصرف بالایی دارد. با توجه به اینکه ساختار غنی از پروتئین و کم چرب ماهی موجب می گردد که محصولات ماهی به آسانی فاسد گردند و نگهداری از آن ها مشکل باشد، بنابرین ضایعات این محصولات بالاست. بسته بندی فعال یک رویکرد نوآورانه توسعه یافته برای حفاظت و افزایش عمر ماندگاری محصولات غذایی، حصول اطمینان از کیفیت، سلامتی و بی عیب بودن محصول است. فناوری های بسته بندی فعال شامل: برخی اقدامات فیزیکی، شیمیایی یا بیولوژیکی است که برهم کنش میان بسته بندی و محصول را برای حصول نتیجه مطلوب تغییر می دهد. از جمله ترکیباتی که در بسته بندی های فعال ضدمیکروبی به عنوان عامل ضدمیکروبی کاربرد دارند، اسانس ها می باشند. اسانس ها از بخش های مختلف گیاهان تولید می شوند و به عنوان مکانیسم های دفاعی علیه میکروارگانیسم ها عمل می نمایند. در سال های اخیر، تاثیر طیف عظیمی از اسانس ها بر اکسیداسیون لیپیدها و رشد میکروب ها توسط محققان فراوانی مورد بررسی قرار گرفته است. مشخص شده است که اسانس پونه کوهی مکررا به عنوان نگهدارنده برای ماهی استفاده شده است و بعد از آن اسانس های رزماری و آویشن قرار دارند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 175

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 482 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

معصوم زاده فرناز

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    12
  • شماره: 

    1 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    64-77
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    305
  • دانلود: 

    500
چکیده: 

خرما یکی از قدیم ترین درختان پرورشی انسان است که افزون بر ارزش غذایی بالا، از نظر محیط زیستی و زیباشناختی نیز فایده دارد. این مزیت دوگانه در آن دسته از صنایع دستی وابسته به برگ نخل که برای جابه جایی و نگهداری محصولات خرما تولید می شود، با رویکرد توسعه پایدار می توان هماهنگ دانست. برای انجام این پژوهش و به منظور بازآوری سنت های ایرانی بسته بندی خرما چگونگی استفاده از برگ نخل خرما بررسی و سنت های کهن بسته بندی خرما در مراحل تولید تا توزیع محصول تشریح شد. فرصت ها و چالش های بازآوری سنت های ایرانی صنایع دستی درخت نخل براساس مولفه های مدیریت بسته بندی برای توسعه پایدار تحلیل گردید. نتایج نشان داد که بر اساس شش مولفه مدیریت بسته بندی پایدار، تنها دو شاخص مدیریت بسته بندی پایدار را در سنت های ایرانی بسته بندی خرما می توان به طور کامل حاضر یافت و سایر شاخص ها را باید برای این صنایع دستی بازسازی و طراحی کرد. در نتیجه، چنین ارزیابی می شود که بیش از نیمی از جنبه های سنت های کهن بسته بندی خرما برای برخورداری از ابعاد مدیریت بسته بندی پایدار نیاز به بازنگری و به روزرسانی دارد؛ اما بر اساس بیشتر اهداف توسعه پایدار فرصت های قابل توجهی برای بهبود و بهینه سازی در آن وجود دارد که در نهایت، این فرصت ها و چالش ها در جدولی ارایه شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 305

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 500 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1400
  • دوره: 

    12
  • شماره: 

    1 (پیاپی 45)
  • صفحات: 

    78-88
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1037
  • دانلود: 

    753
چکیده: 

پلاسمای سرد یک فناوری سبز و نوظهور است و به گاز یونیزه شده ای اطلاق می شود که بخش کوچکی از اتم-های آن یک یا چند الکترون از دست داده و حاوی بسیاری از گونه های فعال مانند الکترون ها، یون ها، رادیکال های آزاد، حالت برانگیخته و تعداد زیادی مولکول خنثی غیر یونیزه می باشد. این فناوری در فشار ها و توان های پایین تولید می شود و نوع گاز به کار رفته و روشی که برای تولید پلاسما به کار می رود، تعیین کننده ماهیت و کمیت گونه های فعال تولید شده است. در سال های اخیر استفاده از پلاسمای سرد به دلایلی از قبیل عدم تاثیر منفی بر مواد حساس به حرارت، بهبود ویژگی های رطوبت پذیری، افزایش فعالیت سطوح، پتانسیل چاپ و رنگ پذیری مورد توجه پژوهشگران صنعت بسته بندی قرار گرفته است. امروزه تجمع پلاستیک هایی بر پایه نفت که به طور عمده در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند، عامل یک مشکل جدی زیست محیطی هستند؛ به همین دلیل، تلاش های محققان به توسعه فیلم ها و پوشش های زیست تخریب پذیر افزایش یافته است، اما این مواد نیز همانند پلیمرها خصوصیات سطحی مورد نیاز در برخی از کاربردها را ندارند. پلاسمای سرد به روش هایی از قبیل اتصالات عرضی، دپلیمریزاسیون و اچینگ پلاسما، می تواند پلیمر های زیستی و سنتزی را اصلاح نماید. این مقاله به بررسی کاربردهای پلاسمای سرد در اصلاح سطح پلیمر های زیستی و سنتزی می پردازد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1037

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 753 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button