زمینه و هدف: کم خونی یکی از بیماری های شایع در ایران بخصوص در بین کودکان، نوجوانان و خانمها می باشد. آهن، مس و روی از املاح مهم در جلوگیری از کم خونی اند که از طریق غذا وارد بدن میشوند و غلات نقش مهمی در تامین آنها دارند. سمنو یکی از غداهای سنتی ایران است که از غلات تهیه می شود. هدف از انجام این مطالعه، اندازه گیری مقدار اسید فیتیک، آهن، مس و روی در سمنوهای تهیه شده از گندم معمولی و گندم غنی شده و مقایسه اینها با هم بود. روش ها: 31 نمونه شامل 5 نمونه سمنوی غنی شده با آهن و روی، 23 نمونه سمنوی معمولی و 3 نمونه از پودرهای جوانه گندم موجود در بازار نیز تحت بررسی قرار گرفت. تعیین مقدار اسید فیتیک با روش اسپکتروفنومتری و آهن و روی و مس با روش جذب اتمی انجام شد. یافته ها:آنالیز درمورد آهن، روی، مس و اسیدفیتیک در سمنوی غنی شده بطور میانگین به ترتیب 0.13±0.08 mg/100g، 0.57±0.15 mg/100g، 0.21±0.14 mg/100g و 17.2±0.16mg/100g اندازه گیری شد. این نتایج برای سمنوی معمولی عبارت بودند از 0.06±0.05mg/100g, 0.35±0.16mg/100g, 0.07±0.06mg/100g و 12.8±0.06mg/100g. همچنین نتایج این مطالعه در مورد پودر جوانه گندم به ترتیب برابر0.22±0.05mg/100g, 0.30±0.05mg/100g, 0.15±0.02mg/100g و 18.7±0.42mg/100g بدست آمد. مقایسه نتایج سمنوی معمولی و غنی شده نشان داد در مورد خاکستر، مس، روی و فیتات معنی داری بین نتایج مربوط به پودر جوانه گندم به صورت معنی داری (P<0.05) با نتایج سمنوی معمولی متفاوت بود. نتیجه گیری: استفاده از گندم غنی شده در تهیه سمنو میزان بیشتری از عناصر مغذی را وارد سمنو میکند.