در برخی مناطق شمالی کشور نظیر استان های گلستان و مازندران، بالابودن رطوبت هوا در هنگام برداشت کانولا و انبارمانی آن، باعث بروز فساد و کپک زدگی این محصول در دوره انبارمانی می شود. بنابراین، کاهش رطوبت محصول به حدود مجاز و با اعمال روش های صحیح برای نگهداری طولانی مدت کانولا، از موارد بسیار مهم و مطلوب به خصوص در مناطق با رطوبت نسبی بالاست. شرایط خشک کردن بذر و دانه کانولا بر ظرفیت جوانه زنی، کیفیت، و مقدار کل روغن اثر به سزایی دارد، از این رو در این پژوهش، دانه های واریته ساری گل (Brassica napus L., PF 7045.91) با دماهای متفاوت (80، 90، و 120 درجه سانتی گراد) برای دانه و (40، 45، و 50 درجه سانتی گراد) برای بذر، با توجه به رطوبت اولیه دانه ها در زمان برداشت (12، 15، و 20 درصد) تا رسیدن به رطوبت نهایی حدود 8 درصد خشک شدند. پس از آن، اثر این تیمارها بر مقدار کل روغن، مقدار اسیدهای چرب آزاد (اسیدیته)، عدد پراکسید، رنگ روغن دانه، و ظرفیت جوانه زنی بذر خشک شده بررسی شد. نتایج نشان داد که استفاده از دمای 80 درجه سانتی گرادبا رطوبت اولیه برداشت 12 درصد مناسب ترین شرایط برای خشک کردن دانه کانولا با توجه به خصوصیات کیفی روغن، و استفاده از دمای 40 درجه سانتی گراد با رطوبت اولیه برداشت 12 درصد مناسب ترین شرایط خشک کردن برای بذر کانولا با توجه به ظرفیت جوانه زنی است.