زمینه و هدف: بیماری های قلبی-عروقی به ویژه سکته قلبی از شایع ترین علل مرگ ومیر در جهان و ایران است. به نظر می رسد که دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با بیماری های قلبی-عروقی و کاهش عوامل خطر آن ارتباط داشته باشد. بااین حال، این ارتباط در زنان مبتلا به سکته قلبی ارزیابی نشده است. هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه ی بین دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی با عوامل خطرزای قلبی-عروقی در زنان مبتلا به سکته قلبی بود. روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه نیمه تجربی است که در آن 150 زن مبتلا به سکته قلبی (میانگین سنی 9/32± 64/47 سال) مراجعه کننده به بیمارستان های رشت به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ارزیابی سطح فعالیت بدنی و دانش تغذیه آزمودنی ها به ترتیب توسط پرسشنامه فعالیت بدنی بک و پرسشنامه دانش تغذیه(Paramenter-Wardel) انجام شد. اندازه گیری لیپیدهای خون (LDL-C، تری گلیسرید، HDL-C و کلسترول تام) نیز پس از 12 ساعت ناشتایی و همچنین اندازه گیری BMI، WHR و فشارخون از تمامی شرکت کنندگان به عمل آمد. همبستگی داده ها توسط آزمون های پیرسون و اسپیرمن با نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل و سطح معنی داری (0/05>(P در نظر گرفته شد. یافته ها: نتایج حاکی از آن بود که بین سطح دانش تغذیه و فعالیت بدنی با میزان تری گلیسرید، کلسترول تام، LDL-C و WHR آزمودنی ها رابطه معنی داری وجود ندارد (00/05P). همچنین بین دانش تغذیه و فعالیت بدنی با فشارخون سیستولیک رابطه ی معکوس و معنی داری دیده شد (00/05>P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد دانش تغذیه سطح فعالیت بدنی کافی می تواند آثار مفیدی در بهبود پروفایل لیپیدی و فشارخون سیستولیک زنان مبتلا به سکته قلبی داشته باشد. مطالعات بیشتری به منظور بررسی سایر عوامل مداخله گر در این موضوع لازم می باشد.