دندانه ماده ای افزودنی می باشد که باعث تغییر خواص رنگ پذیری الیاف گردیده و روی خواص جذب رنگ و خواص ثباتی رنگزا تاثیر می گذارد. روناس یکی از قدیمی ترین رنگ های گیاهی بدون مازوج است که به منظور بهبود ثبات های شستشویی و نوری و نیز تنوع رنگی در رنگرزی با آن، از دندانه استفاده می شود. در این تحقیق با استفاده از دندانه زاج سفید و میزان درصد رنگزای روناس، اثر دندانه بر رنگ پذیری الیاف پشم مورد مطالعه قرار گرفت. پس از شستشو و دندانه دادن نخ پشمی با روناس رنگرزی گردید. قدرت رنگی(K/S) و نمونه های پشمی رنگرزی شده در سیستم (L* a* b*) CIE با استفاده از اسپکتروفتومتر انعکاسی اندازه گیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که دندانه زاج سفید روی خواص جذب رنگ الیاف تاثیر نمی گذارد. نتایج حاصل از اندازه گیری خواص ثباتی نمونه ها نشان داد که ثباتهای شستشویی در حد متوسط تا خوب و ثبات سایشی و لکه گذاری در حد عالی است.