مقدار انرژی کل، پروتئین و هضم پذیری آن، عوامل ضد تغذیه ای و عناصر معدنی کل و قابل استخراج چهار رقم سورگم تازه اصلاح شده (Eri-1, SHK-ABA-4, SHK-ABA-6, SHK-ABA-10) قبل و بعد از تخمیر مورد مطالعه قرار گرفت. مقدار اسید فایتیک آرد خام قبل از تخمیر در محدوده 16.07 تا 38.64 و بعد از تخمیر ضمن کاهش معنی دار (P£0.05) در محدوده 2.27 تا 35.51 میلی گرم در صد گرم بود. مقدار تانن آرد خام قبل از تخمیر در محدوده 31.90 تا 184.25 و بعد از تخمیر ضمن کاهش معنی دار (P£0.05) در محدوده 16.50 تا 52.25 میلی گرو بر صد گرم بود. در حالیکه مقدار پلی فنل های آرد خام قبل از تخمیر در محدوده 476.46 تا 544.44 بود، بعد از تخمیر ضمن کاهش معنی دار (P£0.05) 447.38 تا 530.58 میلی گرم درصد گرم شد. مقدار انرژی کل آرد خام قبل از تخمیر درحدود، 367.23 تا 372.5 کیلوکالری برای صد گرم و بعد از تخمیر ضمن کاهش کمی در محدوده 365.44 تا 370.60 کیلوکالری برای صد گرم بود. هضم پذیری پروتئین آرد خام در دامنه 37.00 تا 57.19 درصد و بعد از تخمیر ضمن افزایش معنی دار (P£0.05) در دامنه 44.01 تا 70.38 درصد بود. تخمیر آرد ارقام سورگوم موجب افزایش معنی دار (P£0.05) در مقدار عناصر کل و قابل استخراج کلسیم (Ca) فسفر (P) و آهن (Fe) شد.