مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

169
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

67
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه استان آذربایجان شرقی به روش HPLC

صفحات

 صفحه شروع 478 | صفحه پایان 487

چکیده

 زمینه و هدف آفلاتوکسین ها متابولیت های ثانویه قارچی و گروهی از مایکوتوکسین ها می باشند که به عنوان یک ماده سرطان زا برای انسان شناخته شده اند. هدف از این پژوهش تعیین میزان آفلاتوکسین M1 در شیر پاستوریزه تولیدی کارخانجات لبنی استان آذربایجان شرقی به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) می باشد. روش کار در این مطالعه 45 نمونه شیر پاستوریزه به طور تصادفی در فواصل زمانی مرداد تا مهر ماه سال 1394 از کارخانه های لبنی استان آذربایجان شرقی جمع آوری گردید. سپس میزان آفلاتوکسین M1 در هر نمونه با استفاده از دستگاه HPLC مجهز به دتکتور فلورسانس بعد از خالص سازی با ستون های ایمنوافینیتی تعیین شد. یافته ها نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که 47 درصد نمونه های آزمایش شده آلوده به سم آفلاتوکسین M1 بودند. در 53 درصد نمونه ها آلودگی قابل تشخیص مشاهده نگردید. محدوده آلودگی بین 27/43-1 نانوگرم در لیتر بود, هیچ کدام از نمونه ها نیز آلودگی بالاتر از حد قانونی اتحادیه اروپا (50 نانوگرم در لیتر) نداشتند. در نمونه های شیر پاستوریزه کارخانه های لبنی مختلف از نظر میزان آلودگی به آفلاتوکسین M1, تفاوت معنی دار وجود داشت (05/ p). نتیجه گیری پایین بودن میزان آفلاتوکسین M1 در نمونه های مورد مطالعه, در حال حاضر می تواند از نظر بهداشت عمومی رضایت بخش باشد. با این حال آلودگی نزدیک به حد مجاز استاندارد در 3 درصد نمونه ها مورد توجه است و نیاز به پایش مداوم و بررسی های دقیق تر مانند نوع تغذیه دام دارد. در ضمن رعایت بهداشت دامداری ها و کارخانه های لبنی ضروری است تا برنامه ریزی لازم برای کاهش میزان آفلاتوکسین M1 در شیر و فرآورده های لبنی صورت گیرد.

چندرسانه ای

  • ثبت نشده است.
  • استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    افشار، ساناز، و شیخلوئی، حسین. (1400). ارزیابی میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه استان آذربایجان شرقی به روش HPLC. سلامت و بهداشت اردبیل، 12(4 )، 478-487. SID. https://sid.ir/paper/1006559/fa

    Vancouver: کپی

    افشار ساناز، شیخلوئی حسین. ارزیابی میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه استان آذربایجان شرقی به روش HPLC. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1400؛12(4 ):478-487. Available from: https://sid.ir/paper/1006559/fa

    IEEE: کپی

    ساناز افشار، و حسین شیخلوئی، “ارزیابی میزان آفلاتوکسین M1 در شیرهای پاستوریزه استان آذربایجان شرقی به روش HPLC،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 12، no. 4 ، pp. 478–487، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1006559/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button