مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

155
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

441
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس های مختلف گیاهی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 322 | صفحه پایان 334

چکیده

 زمینه و هدف اسانس های گیاهی به دلیل داشتن مقادیر فراوان از ترکیبات زیست فعال دارای فعالیت های بیولوژیکی ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی هستند که آن ها را به گزینه ای مناسب جهت استفاده در صنایع غذایی و دارویی تبدیل کرده است. هدف از مطالعه حاضر, بررسی محتوای فنولی کل, مقایسه فعالیت های بیولوژیکی اسانس های مختلف گیاه میخک, مریم گلی, مرزه و مرزنجوش در شرایطin vitro است. روش تحقیق در این مطالعه تجربی, میزان ترکیبات فنولی کل اسانس ها تعیین و ظرفیت آنتی اکسیدانی آن ها (به روش جذب رادیکال آزاد DPPH) سنجیده شد. به منظور شناسایی ترکیبات موجود در اسانس نیز از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) استفاده شد. همچنین, فعالیت ضدباکتریایی اسانس ها به روش انتشار دیسک, حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) آن ها به روش ماکرودایلوشن براث مورد ارزیابی قرار گرفت. اختلاف معنی دار داده ها توسط آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) از طریق آزمون چند دامنه دانکن تعیین شد. یافته ها بیشترین میزان فنول کل به میزان 37/2±,05/157 میلی گرم گالیک اسید به ازای گرم ماده خشک برای اسانس مرزنجوش به ثبت رسید. بالاترین درصد مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH نیز برای اسانس مرزنجوش به میزان 142/98 درصد تعیین شد. بر اساس نتایج حاصل از کروماتوگرافی GC/MS, مونوترپن ها بیشترین اجزای اسانس مرزنجوش را تشکیل می دهند که بالاترین مقدار آن متعلق به آلفا_ پینن (04/74 درصد) بود. همچنین نتایج فعالیت ضدباکتریایی اسانس ها نشان داد که بیشترین میزان هاله عدم رشد با قطر 81/0±, 44 میلی متر متعلق به اسانس مرزنجوش است. کمترین مقدار MIC و MBC به ترتیب در غلظت های 275/0 و 55/0 میلی گرم بر میلی لیتر, برای اسانس های مرزنجوش و مرزه علیه باکتری گرم مثبت Bacillus cereus مشاهده شد. نتیجه گیری نتایج نشان داد که اسانس های مطالعه شده به خصوص اسانس مرزنجوش دارای فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی خوبی علیه باکتری ها به ویژه باکتری های گرم مثبت بوده و می توانند به عنوان یک ترکیب ضدباکتریایی مناسب در محصولات غذایی و فرآورده های بهداشتی و درمانی مطرح باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیپورکاکرودی، آرزو، رهایی، سمیه، رجایی لیتکویی، هاجر، و قنبلری حسن کیاده، سعید. (1400). مقایسه فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس های مختلف گیاهی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، 28(4 )، 322-334. SID. https://sid.ir/paper/1010848/fa

    Vancouver: کپی

    علیپورکاکرودی آرزو، رهایی سمیه، رجایی لیتکویی هاجر، قنبلری حسن کیاده سعید. مقایسه فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس های مختلف گیاهی در شرایط آزمایشگاهی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند[Internet]. 1400؛28(4 ):322-334. Available from: https://sid.ir/paper/1010848/fa

    IEEE: کپی

    آرزو علیپورکاکرودی، سمیه رهایی، هاجر رجایی لیتکویی، و سعید قنبلری حسن کیاده، “مقایسه فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی اسانس های مختلف گیاهی در شرایط آزمایشگاهی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، vol. 28، no. 4 ، pp. 322–334، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1010848/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button