مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,005
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

848
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج عصاره برگ گردوی بومی ایران با امواج مایکروویو و بررسی ویژگی های آنتی اکسیدانی ترکیب های فنولی حاصل

صفحات

 صفحه شروع 879 | صفحه پایان 898

چکیده

 امروزه به دلیل اثرات نامطلوب آنتی اکسیدان های سنتزی, تمایل روزافزونی به استفاده از آنتی اکسیدان های طبیعی وجود دارد. در این پژوهش ترکیب های فنولی برگ گردوی رقم شهمیرزادی به دو روش سنتی و مایکروویو استخراج گردید. در روش سنتی, استخراج با حلال های متانول 80%, اتانول 50%, آب داغ و آب با دمای محیط (6, 12, 18 و 24 ساعت) و در روش مایکروویو با حلال های متانول 80%, اتانول 50% (2, 4, 6 و 8 دقیقه) و آب داغ (زمان های 3, 6 و 9 دقیقه) انجام شد. مقدار فنول کل با روش فولین سیوکالتو ارزیابی شد. بیشترین مقدار فنول کل در استخراج با امواج مایکروویو مربوط به عصاره متانولی (130.16±0.91 میلی گرم معادل گالیک اسید بر گرم عصاره خشک) بود. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با روش های مهار رادیکال آزاد 2 و 2 دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل(DPPH) , قدرت احیاکنندگی و فعالیت آنتی اکسیدانی کل ارزیابی شد. فعالیت آنتی اکسیدانی در همه روش ها وابسته به غلظت بود. بالاترین فعالیت آنتی اکسیدانی در آزمون مهار رادیکال DPPH و نیروی احیاکنندگی مربوط به عصاره اتانولی و در آزمون ظرفیت آنتی اکسیدانی کل مربوط به عصاره متانولی بود. در نهایت تاثیر عصاره متانولی در ممانعت از اکسیداسیون روغن سویا بررسی شد. نتایج نشان داد که عصاره ها توانایی جلوگیری از تولید محصولات اولیه و ثانویه اکسیداسیون را داشتند و غلظت 1000ppm عصاره به خوبی اکسیداسیون روغن را کنترل کرد. با توجه به نتایج این تحقیق می توان برگ گردوی شهمیرزادی را به عنوان منبع قابل توجهی از ترکیب های آنتی اکسیدانی مطرح نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی ارمی، سمیه، جعفری، سیدمهدی، خمیری، مرتضی، و بیات، هومان. (1392). استخراج عصاره برگ گردوی بومی ایران با امواج مایکروویو و بررسی ویژگی های آنتی اکسیدانی ترکیب های فنولی حاصل. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(4 (پیاپی 62))، 879-898. SID. https://sid.ir/paper/104853/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی ارمی سمیه، جعفری سیدمهدی، خمیری مرتضی، بیات هومان. استخراج عصاره برگ گردوی بومی ایران با امواج مایکروویو و بررسی ویژگی های آنتی اکسیدانی ترکیب های فنولی حاصل. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(4 (پیاپی 62)):879-898. Available from: https://sid.ir/paper/104853/fa

    IEEE: کپی

    سمیه رضایی ارمی، سیدمهدی جعفری، مرتضی خمیری، و هومان بیات، “استخراج عصاره برگ گردوی بومی ایران با امواج مایکروویو و بررسی ویژگی های آنتی اکسیدانی ترکیب های فنولی حاصل،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 4 (پیاپی 62)، pp. 879–898، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/104853/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button