مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,347
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

257
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خواص ضدلیستریایی اسانس نعناع در مقادیر مختلف دما، pH و نمک

صفحات

 صفحه شروع 802 | صفحه پایان 810

چکیده

 باکتری لیستریا مونوسیتوژنز یکی از مهمترین باکتری های بیماری زای منتقله از مواد غذایی بوده و در حال حاضر کنترل آن مهمترین چالش در کارخانجات صنایع غذایی محسوب می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسانس نعناع در کنترل رشد لیستریا مونوسیتوژنز در سه دما (4, 9 و 14 درجه سلسیوس), سه pH (5, 6 و 7) و چهار غلظت نمک (0, 1, 2 و 4 درصد) می باشد. آنالیز ترکیب های تشکیل دهنده اسانس نعناع با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC-MS) انجام گردید. تعیین میزان حساسیت باکتری به اسانس نعناع با اندازه گیری حداقل غلظت مهاری و به روش براث میکرودایلوشن انجام شد. ترکیب های اصلی تشکیل دهنده اسانس شامل کاروون (78.8%), لیمونن (11.5%) و منتون (1%) بود. در این مطالعه غلظت مهاری حداقل اسانس نعناع 160 ml/ml تعیین شد. نتایج این بررسی نشان داد که با افزایش غلظت نمک و دما و کاهش میزان pH خواص ضدباکتریایی اسانس نعناع افزایش یافت. بنابراین با توجه به نتایج بدستامده می توان گفت که از اسانس نعناع می توان به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در کنترل باکتری لیستریا مونوسیتوژنز استفاده نمود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، میرحسن، و شاویسی، نسیم. (1393). خواص ضدلیستریایی اسانس نعناع در مقادیر مختلف دما, pH و نمک. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 30(5 (پیاپی 67))، 802-810. SID. https://sid.ir/paper/105066/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی میرحسن، شاویسی نسیم. خواص ضدلیستریایی اسانس نعناع در مقادیر مختلف دما, pH و نمک. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1393؛30(5 (پیاپی 67)):802-810. Available from: https://sid.ir/paper/105066/fa

    IEEE: کپی

    میرحسن موسوی، و نسیم شاویسی، “خواص ضدلیستریایی اسانس نعناع در مقادیر مختلف دما, pH و نمک،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 30، no. 5 (پیاپی 67)، pp. 802–810، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105066/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button