مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,330
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

707
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر اندازه ذرات، روش و مدت زمان اسانس گیری بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه .Pimpinella affinis Ledeb

صفحات

 صفحه شروع 224 | صفحه پایان 234

چکیده

 ترکیب های لیمونن, ترانس-آلفا-برگاموتن, گایجرن, المیسین و جرماکرن B کاربردهای فراوانی در فرمولاسیون فرآورده های دارویی, آرایشی و بهداشتی و عطرسازی دارند که در اسانس گیاه .Pimpinella affinis Ledeb (گونه بومی ایران و ترکیه) یافت می شوند. در این تحقیق, اندام های هوایی گیاه در مرحله گلدهی و بذردهی از ایستگاه تحقیقاتی البرز کرج جمع آوری گردید و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه, با سه روش: تقطیر با آب و بخار, تقطیر با آب و تقطیر با بخار مستقیم, مطابق آزمون های طراحی شده توسط روش آماری تاگوچی با سه عامل روش, زمان و اندازه ذره ای در سه سطح اسانس گیری گردید تا تاثیر کمی و کیفی عامل ها بر روی اسانس مشخص شود. سپس بازده استخراج اسانس برای هر کدام محاسبه شد و ترکیب های موجود در اسانس ها توسط کروماتوگرافی گازی (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) شناسایی و درصد ترکیب های تشکیل دهنده آنها تعیین شد. بررسی میانگین داده ها (بازده اسانس ها) نشان داد که اندازه مش 20 در روشهای تقطیر با بخار و تقطیر با آب مقادیر بیشتری از ترکیب های لیمونن, ترانس-آلفا-برگاموتن و گایجرن حاصل می شود. برای المیسین و جرماکرن B اندازه مش 40, روش تقطیر با بخار و زمان 2.5 ساعت بهترین نتیجه را می دهد. بیشترین بازده اسانس در روش تقطیر با آب و بخار با اندازه مش 20 و کمترین نیز در همین روش با مش 14 می باشد. بنابراین, با انتخاب شرایط اسانس گیری می توان به درصد دلخواه از میزان اسانس و ترکیب مورد نظر دست یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    حبیب زاده، محبوب، سفیدکن، فاطمه، و فاطمی، شهره. (1391). تاثیر اندازه ذرات, روش و مدت زمان اسانس گیری بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه .Pimpinella affinis Ledeb. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 28(2 (پیاپی 56))، 224-234. SID. https://sid.ir/paper/105163/fa

    Vancouver: کپی

    حبیب زاده محبوب، سفیدکن فاطمه، فاطمی شهره. تاثیر اندازه ذرات, روش و مدت زمان اسانس گیری بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه .Pimpinella affinis Ledeb. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1391؛28(2 (پیاپی 56)):224-234. Available from: https://sid.ir/paper/105163/fa

    IEEE: کپی

    محبوب حبیب زاده، فاطمه سفیدکن، و شهره فاطمی، “تاثیر اندازه ذرات, روش و مدت زمان اسانس گیری بر کمیت و کیفیت اسانس گیاه .Pimpinella affinis Ledeb،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 28، no. 2 (پیاپی 56)، pp. 224–234، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105163/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button