مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,690
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

795
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن، درصد و اجزای اسانس ریحان (.Ocimum basilicum L)

صفحات

 صفحه شروع 425 | صفحه پایان 437

کلیدواژه

ریحان (.Ocimum basilicum L)Q2

چکیده

 خشک کردن یکی از قدیمی ترین روش های نگهداری محصولات کشاورزی پس از برداشت می باشد. ریحان  (Ocimum basilicum L.)یکی از گیاهان خانواده نعناعیان (Lamiaceae) است که به عنوان گیاهی دارویی و ادویه ای مورد استفاده قرار می گیرد. به منظور بررسی تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس گیاه دارویی ریحان آزمایشی به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. شش توان مختلف میکروویو شامل 100, 180, 300, 450, 600 و 900 وات, دو دمای مختلف آون شامل 50 و 70 درجه سانتی گراد و روش طبیعی (سایه و آفتاب) مورد مقایسه قرار گرفتند. در روش های مختلف, خشک کردن نمونه ها تا زمانی که وزن آن ها به محتوای رطوبتی 0.10 بر پایه وزن خشک (یا %10 بر پایه وزن تر) رسید, ادامه داشت. نتایج نشان داد که کمترین و بیشترین زمان خشک کردن (به ترتیب 4.1 دقیقه و 48 ساعت) مربوط به تیمارهای خشک کردن با توان 900 وات میکروویو و روش خشک کردن در سایه بود. بالاترین درصد اسانس (%1.3) در روش سایه بدست آمد و کمترین میزان (%0.3) مربوط به توان های 450, 600 و 900 وات میکروویو بود. توان های مختلف میکروویو اثر منفی بر اجزای اصلی اسانس (ژرانیال و متیل کاویکول) گذاشتند ولی در روش سایه این ترکیب ها به خوبی حفظ شدند. به طور کلی با توجه به نتایج این تحقیق می توان اظهار نمود که خشک کردن گیاه دارویی ریحان با استفاده از روش سایه از این جهت که میزان اسانس و اجزای اصلی آن را به صورت قابل ملاحظه ای حفظ کرد, برای خشک نمودن این گیاه مطلوب است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عبادی، محمدتقی، رحمتی، مصطفی، عزیزی، مجید، حسن زاده خیاط، محمد، و دادخواه، علیرضا. (1392). بررسی تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس ریحان (.Ocimum basilicum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(2 (پیاپی 60))، 425-437. SID. https://sid.ir/paper/105376/fa

    Vancouver: کپی

    عبادی محمدتقی، رحمتی مصطفی، عزیزی مجید، حسن زاده خیاط محمد، دادخواه علیرضا. بررسی تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس ریحان (.Ocimum basilicum L). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(2 (پیاپی 60)):425-437. Available from: https://sid.ir/paper/105376/fa

    IEEE: کپی

    محمدتقی عبادی، مصطفی رحمتی، مجید عزیزی، محمد حسن زاده خیاط، و علیرضا دادخواه، “بررسی تاثیر روش های مختلف خشک کردن بر زمان خشک کردن, درصد و اجزای اسانس ریحان (.Ocimum basilicum L)،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 2 (پیاپی 60)، pp. 425–437، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105376/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button