مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,782
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

818
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب های شیمیایی هسته و خواص آنتی اکسیدانی روغن برخی از ارقام انار تجاری ایران

صفحات

 صفحه شروع 502 | صفحه پایان 515

چکیده

 در این مطالعه ترکیب های شیمیایی هسته چهار رقم انار تجاری ایران شامل آبانماهی, ملس, پوست سفید و شهوار از لحاظ درصد پروتئین, روغن, کربوهیدرات, عناصر معدنی و ترکیب اسیدهای چرب مورد آنالیز قرار گرفت. همچنین خواص فیزیکوشیمیایی و آنتی اکسیدانی روغن هسته های انار تعیین گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی روغن هسته انار از طریق روش (DPPH) 1, 1-diphenyl-2-picrylhydrazyl اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که رقم پوست سفید در مقایسه با سایر ارقام مورد مطالعه از محتوای روغن (%16.9), فیبر خام (%42.4) و ارزش تغذیه ای (460.7 کیلوکالری در صد گرم) بالاتری برخوردار است. رقم پوست سفید دارای بیشترین مقدار فسفر (2766.3 میلی گرم در کیلوگرم) و منیزیم (2052.0 میلی گرم) بود, در حالی که بیشترین مقدار کلسیم (675.3 میلی گرم در کیلوگرم) و پتاسیم (3724.6 میلی گرم در کیلوگرم) مربوط به رقم شهوار بود. اسید چرب عمده شناسایی شده توسط کروماتوگرافی گازی, پونیسیک اسید بود که محدوده آن از %72.07 برای رقم شهوار تا %73.31 برای رقم ملس متغیر بود (p<0.05). نسبت اسیدهای چرب چند غیراشباع به اشباع و غیراشباع به اشباع در روغن هسته انار به ترتیب در محدوده 9.174 تا 9.450 و 10.325 تا 10.861 بدست آمد (p<0.05). اندیس های اسیدیته (%3.78 – 8.36), پراکسید (0.39 - 0.48 meq O2/Kg), یدی (216.9 - 220.3 g I2/100g) و صابونی (179.3 - 182.5 mg KOH/g) برای روغن هسته انار تعیین گردید. همچنین اندیس شکست در 25 درجه سانتی گراد, ویسکوزیته و دانسیته روغن های مورد مطالعه به ترتیب 1.527 - 1.461, 0.063 - 0.036 و 0.9311 - 0.9202 بدست آمد. رقم ملس کمترین مقدار ارتو دی فنول (ODC) و فعالیت آنتی اکسیدانی را نشان داد. در تمام ارقام مورد مطالعه, رابطه بین درصد DPPH باقیمانده و محتوای ارتو دی فنول, همبستگی بالایی (R2= 0.98, p<0.01) را نشان داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داداشی، سعید، موسی زاده، مراد، موسوی، سیدمحمد، و یاوری، علیرضا. (1392). بررسی ترکیب های شیمیایی هسته و خواص آنتی اکسیدانی روغن برخی از ارقام انار تجاری ایران. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 29(2 (پیاپی 60))، 502-515. SID. https://sid.ir/paper/105380/fa

    Vancouver: کپی

    داداشی سعید، موسی زاده مراد، موسوی سیدمحمد، یاوری علیرضا. بررسی ترکیب های شیمیایی هسته و خواص آنتی اکسیدانی روغن برخی از ارقام انار تجاری ایران. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1392؛29(2 (پیاپی 60)):502-515. Available from: https://sid.ir/paper/105380/fa

    IEEE: کپی

    سعید داداشی، مراد موسی زاده، سیدمحمد موسوی، و علیرضا یاوری، “بررسی ترکیب های شیمیایی هسته و خواص آنتی اکسیدانی روغن برخی از ارقام انار تجاری ایران،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 29، no. 2 (پیاپی 60)، pp. 502–515، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105380/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا