مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,067
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,004
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین خواص فیزیکوشیمیایی و حرارتی روغن استخراج شده از هسته انار منطقه سبزوار

صفحات

 صفحه شروع 97 | صفحه پایان 107

چکیده

 هسته انار, حاوی ترکیبات زیست فعال با ارزش تغذیه ای بالا است و به دلیل عدم فرآوری مناسب به عنوان ضایعات کارخانه های فرآوری انار, محسوب می شود. این پژوهش با هدف شناسایی خواص فیزیکی (گرانروی, رنگ, ضریب شکست ), شیمیایی (ساختار اسیدهای چرب, تری گلیسرید و مقادیر و نوع ترکیبات فنلی, توکولی و استرولی) و حرارتی روغن هسته انار انجام شد. برای این منظور از روش های کلاسیک و دستگاهی استفاده شد. نتایج, نشان داد که مقادیر گرانروی, ضریب شکست و رنگ (قرمزی/ زردی) روغن هسته انار به ترتیب 155.57 سانتی پواز, 1.5088-1.5095 و 6.71 و اسیدهای پونیسیک, لینولئیک و اولئیک اسیدهای چرب غالب در روغن بودند. تری گلیسریدهای روغن هسته انار در پنج گروه با اکی والان کربن نامبر برابر 36, 38, 40, 42 و بیش تر یا مساوی 44 دسته بندی شدند. بیش ترین میزان تری گلیسرید اندازه گیری شده با اکی والان کربن نامبر مساوی 36, بود. روغن هسته انار حاوی ترکیبات فنلی, توکولی و استرولی با مقادیر به ترتیب 168.13, 425.95 و 5981.7 میلی گرم در هر کیلوگرم روغن بود. تعیین خواص فیزیکی روغن و همچنین رفتار های حرارتی و محاسبه میزان انرژی های آزاد شده و یا جذبی آن به کمک آزمون تجزیه گرماسنجی افتراقی انجام شد. وجود نقاط ذوب و بلورین متعدد در این روغن در نتیجه نوع ساختار تری گلیسریدی آن می باشد. نتیجه کلی حاصل از اجرای پژوهش, نشان می دهد که روغن هسته انار ارزش تغذیه ای بالایی داشته و غنی در ترکیبات مختلف می باشد که کاربردهای زیاد در صنایع خوراکی, دارویی و بهداشتی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بصیری، شادی، شهیدی، فخری، فرهوش، رضا، و کدخدایی، رسول. (1391). تعیین خواص فیزیکوشیمیایی و حرارتی روغن استخراج شده از هسته انار منطقه سبزوار. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، 4(4 (پیاپی 14))، 97-107. SID. https://sid.ir/paper/176498/fa

    Vancouver: کپی

    بصیری شادی، شهیدی فخری، فرهوش رضا، کدخدایی رسول. تعیین خواص فیزیکوشیمیایی و حرارتی روغن استخراج شده از هسته انار منطقه سبزوار. نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)[Internet]. 1391؛4(4 (پیاپی 14)):97-107. Available from: https://sid.ir/paper/176498/fa

    IEEE: کپی

    شادی بصیری، فخری شهیدی، رضا فرهوش، و رسول کدخدایی، “تعیین خواص فیزیکوشیمیایی و حرارتی روغن استخراج شده از هسته انار منطقه سبزوار،” نوآوری در علوم و فناوری غذایی (علوم و فناوری غذایی)، vol. 4، no. 4 (پیاپی 14)، pp. 97–107، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/176498/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا