مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

793
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر روش تغذیه ای وریدی - گوارشی و گوارشی تنها بر میزان پروتیین کل، آلبومین، بیلی روبین، تری گلیسیرید و گلوکز سرم در بیماران ضربه مغزی

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 37

چکیده

 مقدمه: بیماران ضربه مغزی به افزایش سوخت وساز, افزایش کاتابولیسم, افزایش قند خون, تعادل ازته منفی, کاهش وزن, آتروفی ماهیچه ها و اختلالات کار کرد دستگاه های گوناگون به ویژه گوارش و تنفس دچار می شوند. همه این موارد نتیجه تغییرات هورمونی و پاسخ های مرحله حاد است. در این پژوهش, کوشش شده است که اثرات دو روش تغذیه ای وریدی- گوارشی و گوارشی تنها, بر چندین یافته خونی در بیماران دچار ضربه مغزی بررسی گردد و مشخص شود که کدام روش در نگهداری این موارد در اندازه طبیعی توانایی بیشتری دارد.روش کار: این بررسی آینده نگر در طول 36 ماه بر روی 66 نفر بیمار دچار ضربه مغزی شامل 55 مرد و 11 زن 18 تا 72 ساله با حداکثر Glasgow Coma Scale score (GCSs) ساعت نخست بین 4 تا 10 انجام شد. این بیماران, به طور تصادفی به دو گروه بخش شدند. گروه 1, تغذیه وریدی- گوارشی و گروه 2 , تغذیه گوارشی تنها را دریافت کردند. بررسی به مدت 14 روز و در بیمارستان انجام گرفت.یافته ها: گروه 1 کالری و پروتیین بیشتری در طول 14 روز دریافت کردند و میانگین پروتیین کل سرم آنها در طی این دوره, به گونه ای معنی دار, بیشتر از گروه 2 بود (p=0.037) اما آلبومین سرم آن ها, تفاوتی چندان را نشان نداد. بیلی روبین کل و تری گلیسیرید سرم گروه 1در هفته نخست بالاتر بود P<0.001) در هر دو مورد) و میانگین 14 روز هم در این دو مورد, در گروه 1, میزانی بالاتر را نشان می داد (P<0.001 در هر دو مورد) اما در طی هفته دوم تفاوت قابل ملاحظه ای نداشت. گلوکز سرم بیماران گروه 1, در هفته نخست بالاتر از گروه 2 بود (P<0.001) اما در هفته دوم, اختلافی معنی دار با گروه 2 مشاهده نشد.نتیجه: روش تغذیه ای, وریدی- گوارشی, پروتیین و کالری بیشتر در اختیار بیماران قرار می دهد و در ثابت نگاه داشتن میزان پروتیین کل سرم موفق تر است, ضمن آنکه تری گلیسیرید و بیلی روبین وگلوکز سرم در این روش, افزایشی بیشتر دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامگارپور، احمد، شرافت کاظم زاده، احسان، و روان شاد، شهناز. (1383). مقایسه اثر روش تغذیه ای وریدی - گوارشی و گوارشی تنها بر میزان پروتیین کل, آلبومین, بیلی روبین, تری گلیسیرید و گلوکز سرم در بیماران ضربه‌ مغزی. مجله تحقیقات پزشکی، 2(4 (پیاپی 8))، 28-37. SID. https://sid.ir/paper/105851/fa

    Vancouver: کپی

    کامگارپور احمد، شرافت کاظم زاده احسان، روان شاد شهناز. مقایسه اثر روش تغذیه ای وریدی - گوارشی و گوارشی تنها بر میزان پروتیین کل, آلبومین, بیلی روبین, تری گلیسیرید و گلوکز سرم در بیماران ضربه‌ مغزی. مجله تحقیقات پزشکی[Internet]. 1383؛2(4 (پیاپی 8)):28-37. Available from: https://sid.ir/paper/105851/fa

    IEEE: کپی

    احمد کامگارپور، احسان شرافت کاظم زاده، و شهناز روان شاد، “مقایسه اثر روش تغذیه ای وریدی - گوارشی و گوارشی تنها بر میزان پروتیین کل, آلبومین, بیلی روبین, تری گلیسیرید و گلوکز سرم در بیماران ضربه‌ مغزی،” مجله تحقیقات پزشکی، vol. 2، no. 4 (پیاپی 8)، pp. 28–37، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/105851/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button