مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

803
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

530
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه و هیدرات های کربن محلول دو گونه Salsola arbuscula و Salsola richteri در مراتع شور سبزوار

صفحات

 صفحه شروع 652 | صفحه پایان 661

چکیده

 تعیین کیفیت علوفه گونه های موجود در مراتع یکی از مهمترین عواملی است که جهت محاسبه ظرفیت چرایی و مدیریت صحیح مراتع لازم و ضروری می باشد. گونه های مرتعی در مکان و زمان های مختلف کیفیت علوفه متفاوتی دارند. در این تحقیق از دو گونه شورپسند Salsola arbuscula و Salsola richteri در سه مرحله فنولوژیکی رشد اندام های روینده, زمان گلدهی و بذردهی, با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات پشته عباس سبزوار نمونه برداری شد و در آزمایشگاه فاکتورهای کیفی, درصد دیواره سلولی عاری از همی سلولز, درصد پروتئین خام, انرژی متابولیسمی, درصد فیبر خام و درصد هضم پذیری ماده خشک و همچنین هیدرات های کربن محلول اندازه گیری شد. از تجزیه و تحلیل واریانس یک طرفه جهت مقایسه های کلی استفاده گردید و مقایسه میانگین ها بوسیله آزمون چنددامنه ای دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که کیفیت علوفه هر دو گونه در مرحله رشد اندام های روینده بیشتر از مراحل دیگر بود. از لحاظ آماری بین مراحل مختلف رشد و بین گونه ها برای فاکتورهای کیفیت علوفه, تفاوت معنی دار در سطح 95 درصد وجود داشت. به طوری که در هر سه مرحله فنولوژیکی, کیفیت علوفه گونه Salsola richteri همواره بهتر از گونه Salsola arbuscula بود. بنابراین با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق می توان ابتدای گلدهی را مناسب ترین زمان چرا در نظر گرفت. زیرا در این زمان گیاهان از نظر کیفیت علوفه و هیدرات های کربن محلول در حد مطلوبی قرار دارند و در اثر چرا خسارت کمتری به آنها وارد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دیانتی تیلکی، قاسمعلی، حیدریان آقاخانی، مریم، فیله کش، اسماعیل، و نقی پوربرج، علی اصغر. (1390). بررسی تاثیر مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه و هیدرات های کربن محلول دو گونه Salsola arbuscula و Salsola richteri در مراتع شور سبزوار. تحقیقات مرتع و بیابان ایران، 18(4 (پیاپی 45))، 652-661. SID. https://sid.ir/paper/107160/fa

    Vancouver: کپی

    دیانتی تیلکی قاسمعلی، حیدریان آقاخانی مریم، فیله کش اسماعیل، نقی پوربرج علی اصغر. بررسی تاثیر مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه و هیدرات های کربن محلول دو گونه Salsola arbuscula و Salsola richteri در مراتع شور سبزوار. تحقیقات مرتع و بیابان ایران[Internet]. 1390؛18(4 (پیاپی 45)):652-661. Available from: https://sid.ir/paper/107160/fa

    IEEE: کپی

    قاسمعلی دیانتی تیلکی، مریم حیدریان آقاخانی، اسماعیل فیله کش، و علی اصغر نقی پوربرج، “بررسی تاثیر مراحل فنولوژی بر کیفیت علوفه و هیدرات های کربن محلول دو گونه Salsola arbuscula و Salsola richteri در مراتع شور سبزوار،” تحقیقات مرتع و بیابان ایران، vol. 18، no. 4 (پیاپی 45)، pp. 652–661، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/107160/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button