مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

81
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

437
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سیاست های امنیت غذایی و تغذیه در جهان و ایران: با نگاهی به تاثیر چالش های همه گیری کووید-19 (دیدگاه)

صفحات

 صفحه شروع 149 | صفحه پایان 156

چکیده

 زمینه و هدف در دوران همه گیری کووید-19 امنیت غذایی بخصوص در کشورهای درحال توسعه کاهش یافته است و آثار سوء آن بر سلامت مردم این کشورها نمودار شده است. هدف این مقاله جلب توجه سیاست گذاران و دست اندرکاران برای درک واقعیت های زمینی-زیستی و مخاطرات رو به تزاید ناامنی غذایی خصوصا در دوره همه گیری بر سلامت و امنیت ملی در جهت اقدام مناسب است. در این نوشتار به نقش حکمرانی و سطوح مختلف سیاست گذاری در ارتقای امنیت غذایی پرداخته می شود. روش این مقاله با روش بررسی ادبیات حیطه مورد نظر Scoping Review و برداشت آزاد Free perception از مستندات علمی و گزارش های سازمان های بین المللی به همراه تلخیص و ترجمه و تحلیل تهیه شده است. یافته ها عوامل موثر بر ناامنی غذایی مانند چالش های زیست محیطی, سیاسی, اجتماعی, رشد جمعیت و همه گیری کووید-19 در روند جهانی امنیت غذایی معرفی شده است. مسایل مبتلابه کشورهای در حال توسعه در موضوع امنیت غذایی بحث شده و سیاست های راهبردی توسعه امنیت غذایی در کشورتحلیل شده است. نتیجه گیری جهان به سمت ناامنی غذایی بیشتر در حرکت است و همه گیری کووید-19 این روند را تشدید کرده است. کشورهای در حال توسعه با ریسک ناامنی غذایی بیشتری در آینده مواجه خواهند شد. امنیت سلامت نیازمند امنیت غذایی است و به منظور دستیابی به امنیت غذایی به هم افزایی و انسجام بیشتر در تدوین و اجرای سیاست ها در بخش های مختلف نیاز است که توسط سرمایه گذاری های استراتژیک بیشتری از دو بخش دولتی و خصوصی می بایست پشتیبانی شود. پیش نیاز امنیت غذایی, امنیت آب است و کشور ما برای عبور از بحران ها و تامین حکمرانی امنیت غذایی, امنیت آب و امنیت سلامت نیازمند درک عمیق امنیت همبسته نظام مند و ایجاد انسجام سیاستی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهلولی، حمید. (1401). سیاست های امنیت غذایی و تغذیه در جهان و ایران: با نگاهی به تاثیر چالش های همه گیری کووید-19 (دیدگاه). فرهنگ و ارتقای سلامت، 6(1 )، 149-156. SID. https://sid.ir/paper/1081940/fa

    Vancouver: کپی

    بهلولی حمید. سیاست های امنیت غذایی و تغذیه در جهان و ایران: با نگاهی به تاثیر چالش های همه گیری کووید-19 (دیدگاه). فرهنگ و ارتقای سلامت[Internet]. 1401؛6(1 ):149-156. Available from: https://sid.ir/paper/1081940/fa

    IEEE: کپی

    حمید بهلولی، “سیاست های امنیت غذایی و تغذیه در جهان و ایران: با نگاهی به تاثیر چالش های همه گیری کووید-19 (دیدگاه)،” فرهنگ و ارتقای سلامت، vol. 6، no. 1 ، pp. 149–156، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1081940/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button