مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

845
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خارج دهانی کاهش سختی سطحی مینای دندان های شیری و دایمی به دنبال استفاده از دو نوع نوشابه اسیدی رایج در کشور

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 148

چکیده

 بیان مساله: سایش شیمیایی یا اروژن (Erosion), به تخریب پیشرونده بافت سخت دندانی در اثر روند شیمیایی و بدون دخالت باکتری گفته می شود. سایش شیمیایی, بیشترین علت سایش های دندانی شناخته شده و از نظر بالینی پیوندی مستقیم میان بروز اروژن و مواد غذایی اسیدی به ویژه نوشابه های اسیدی یافت شده است.هدف: هدف از این پژوهش, بررسی کاهش سختی سطحی مینای دندان های شیری و دایمی به دنبال استفاده از دو گونه نوشابه اسیدی رایج در کشور بود.مواد و روش: در این بررسی مداخله ای, 20 دندان شیری و 20 دندان دایمی از نظر نداشتن هرگونه سایش یا پوسیدگی به دقت بررسی شده و جهت صاف شدن سطحشان با کاغذ سمباده ظریف و آب پرداخت گردیدند. قطعات دندانی به ابعاد 4×3 میلی متر از دندان ها جدا شده و تا زمان استفاده در رطوبت 100 درصد قرار گرفتند. سختی سطحی نمونه ها پیش و پس از 5 و 10 دقیقه قرارگرفتن در محلول تازه ای دو گونه نوشابه پپسی و میرندا مورد اندازه گیری توسط دستگاه سختی سنج ویکرز (Micro vickers hardness tester) قرار گرفت. از روش های آماری مان ویتنی (Mann-whitney test) و نشانه دار ویلکاکسون (Wilcoxon signed rank test) برای واکاوی آماری استفاده گردید.یافته ها: بررسی نمونه ها تفاوت آماری معنادار در تغییرات سختی سطحی آنها در زمان های 5 و 10 دقیقه قرارگرفتن در هر دو گونه نوشابه پپسی و میرندا نشان داد(p=0.05) . میزان تغییرات سطحی با افزایش زمان تماس نمونه ها با نوشابه ها (از 5 دقیقه به 10 دقیقه) تغییر کرد, در حالی که تفاوت آشکاری میان دو دندان از نظر میزان کاهش سختی و همچنین دو گونه نوشابه از نظر اثر بر روی نمونه ها وجود نداشت (p>0.05).نتیجه گیری: با توجه به بررسی انجام شده هر دو گونه نوشابه (پپسی و میرندا) قادر به ایجاد اروژن مینای دندان های شیری و دایمی می باشند در حالی که تفاوتی میان میزان اروژن با استفاده از نوشابه وجود نداشت, با افزایش زمان تماس نمونه با نوشابه اروژن افزایش یافت. دندان های شیری نسبت به اروژن ناشی از نوشابه های اسیدی مورد بررسی, مستعدتر از دندان های دایمی شناخته نشدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوذری، علی، میربیگی، صنم، و دهقان خلیلی، سارا. (1390). بررسی خارج دهانی کاهش سختی سطحی مینای دندان های شیری و دایمی به دنبال استفاده از دو نوع نوشابه اسیدی رایج در کشور. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، 12(2 (مسلسل 31))، 141-148. SID. https://sid.ir/paper/108579/fa

    Vancouver: کپی

    نوذری علی، میربیگی صنم، دهقان خلیلی سارا. بررسی خارج دهانی کاهش سختی سطحی مینای دندان های شیری و دایمی به دنبال استفاده از دو نوع نوشابه اسیدی رایج در کشور. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry[Internet]. 1390؛12(2 (مسلسل 31)):141-148. Available from: https://sid.ir/paper/108579/fa

    IEEE: کپی

    علی نوذری، صنم میربیگی، و سارا دهقان خلیلی، “بررسی خارج دهانی کاهش سختی سطحی مینای دندان های شیری و دایمی به دنبال استفاده از دو نوع نوشابه اسیدی رایج در کشور،” مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، vol. 12، no. 2 (مسلسل 31)، pp. 141–148، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108579/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا