مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

674
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آزمایشگاهی اثر نوشابه و ماالشعیر بر میکروهاردنس مینای دندان های دایمی

صفحات

 صفحه شروع 154 | صفحه پایان 160

چکیده

 بیان مساله: مصرف بالای نوشیدنی های گازدار و غذاهای اسیدی شایع ترین عامل ایجاد ساییدگی (اروژن) دندانی است.هدف: هدف از این پژوهش, بررسی اثر پرمصرف ترین نوشیدنی های گازدار موجود در بازار ایران بر میکروهاردنس مینای دندان دایمی بود.مواد و روش: این پژوهش تجربی - آزمایشگاهی بر روی 30 دندان آسیای بزرگ پنهان کاملا سالم, که به روش جراحی بیرون آورده شده و به گونه تصادفی به سه گروه بخش شده بودند, انجام گردید. سطحی 5×5 میلی متری از مینای دیستال دندان ها به مدت 5 دقیقه در 40 میلی لیتر از نوشیدنی های تازه قرار گرفت و میکروهاردنس دندان ها با وارد کردن نیرویی به میزان 50 گرم به وسیله دستگاه سنجش میکروهاردنس اندازه گیری شد. برای واکاوی آماری داده های درون هر گروه از آزمون تی زوج (Paired T test) و میان گروه ها از آزمون آنوا (ANOVA) استفاده گردید.یافته ها: میکروهاردنس مینای دندان ها پس از شناوری در نوشابه زمزم کولا 13.76 درصد و به دنبال کاربرد دلستر لیمویی بهنوش 7.5 درصد کاهش یافت. آب شهری کاهش معناداری در میانگین میکروهاردنس نمونه ها ایجاد نکرد (p=0.5). میان میزان کاهش میکروهاردنس ناشی از نوشیدنی های بالا اختلاف آماری معنادار وجود داشت (p=0.001).نتیجه گیری: بر پایه نتایج این بررسی, در شرایط آزمایشگاهی میکروهاردنس مینای دندان ها به دنبال استفاده از نوشابه زمزم و دلستر کاهش می یابد, که این کاهش در نوشابه زمزم بیشتر از دلستر است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حقگو، رزا، و فروزش تبار، فاطمه. (1389). بررسی آزمایشگاهی اثر نوشابه و ماالشعیر بر میکروهاردنس مینای دندان های دایمی. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، 11(2 (مسلسل 27))، 154-160. SID. https://sid.ir/paper/108599/fa

    Vancouver: کپی

    حقگو رزا، فروزش تبار فاطمه. بررسی آزمایشگاهی اثر نوشابه و ماالشعیر بر میکروهاردنس مینای دندان های دایمی. مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry[Internet]. 1389؛11(2 (مسلسل 27)):154-160. Available from: https://sid.ir/paper/108599/fa

    IEEE: کپی

    رزا حقگو، و فاطمه فروزش تبار، “بررسی آزمایشگاهی اثر نوشابه و ماالشعیر بر میکروهاردنس مینای دندان های دایمی،” مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز - Journal Of Dentistry، vol. 11، no. 2 (مسلسل 27)، pp. 154–160، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/108599/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button