مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

64
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

47
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر دارچین بر سطح گلوکز خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع2

صفحات

 صفحه شروع 740 | صفحه پایان 751

چکیده

 زمینه و هدف دیابت, یک سندرم متابولیکی است که به طور فزاینده ای درحال جهانی شدن است. امروزه مطالعات زیادی برای تعیین اثرات ضدهایپرگلایسمیک محصولات گیاهی ایمن و ارزان از جمله دارچین متمرکز شده است. این پژوهش به دلیل تناقض در نتایج مطالعات گذشته, با هدف بررسی تاثیر دارچین در دوزهای مختلف بر گلوکز خون, HbA1C و مقاومت انسولین در افراد دیابتی نوع 2 انجام شد. مواد و روش ها این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور, بر روی 69 بیمار دیابتی مرد و زن, با میانگین گلوکز خون ناشتا 30/44 ±,16/202, درشهر زاهدان انجام شد. آزمودنی های موردپژوهش به سه گروه (دو گروه مداخله دریافت کننده دارچین با دوزهای 2 و 4 گرم و گروه کنترل) تقسیم شدند. آزمودنی ها روزانه 4 کپسول به مدت 12 هفته دریافت می کردند. پس از 8 ساعت ناشتایی, نمونه خون وریدی در شروع مداخله و هفته های 4, 8 و 12 برای اندازه گیری شاخص های گلوکز خون ناشتا, مقاومت انسولین و HbA1C گرفته شد. از آزمون های ANOVA یک طرفه وRepeated Measurement و نرم افزار SPSS برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها در پایان هفته های 8 و 12, کاهش آماری معناداری در میانگین گلوکز خون ناشتا, HbA1C و مقاومت انسولینی در گروه های تجربی (دریافت کننده دارچین 2 و 4 گرم در روز) در مقایسه با گروه کنترل دیده شد (0/001 > P). همچنین در پایان هفته 12 نیز در متغیرهای گلوکز و HbA1Cبین دو گروه تجربی دریافت کننده دارچین نیز اختلاف آماری معنادار مشاهده گردید (0/001 > P). نتیجه گیری مصرف طولانی مدت دارچین با دوز بالا به عنوان یک مکمل درمانی کم خطر, برای کنترل قند خون و ارتقای سلامت افراد مبتلا به دیابت, موثر می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سارانی علی آبادی، پروانه، داشی پور، علیرضا، سارانی، حامد، و سرابندی نو، افسانه. (1400). بررسی تاثیر دارچین بر سطح گلوکز خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع2. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، 28(5 )، 740-751. SID. https://sid.ir/paper/1099751/fa

    Vancouver: کپی

    سارانی علی آبادی پروانه، داشی پور علیرضا، سارانی حامد، سرابندی نو افسانه. بررسی تاثیر دارچین بر سطح گلوکز خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع2. دانشگاه علوم پزشکی سبزوار[Internet]. 1400؛28(5 ):740-751. Available from: https://sid.ir/paper/1099751/fa

    IEEE: کپی

    پروانه سارانی علی آبادی، علیرضا داشی پور، حامد سارانی، و افسانه سرابندی نو، “بررسی تاثیر دارچین بر سطح گلوکز خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع2،” دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، vol. 28، no. 5 ، pp. 740–751، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1099751/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button