Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

71
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

20
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی سلامت غذاهای اصلاح شده ژنتیکی بر اساس اصل اخلاقی زیان نرسانی

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 زمینه و هدف: پیشرفت های سریع دانشمندان در رشته زیست فناوری و مهندسی ژنتیک موجب شده اصل اخلاقی زیان نرسانی در حوزه علوم زیستی جایگاه ویژه ای پیدا کند. تولید غذاهای اصلاح شده ژنتیکی یکی از جدیدترین دستاوردهای زیست فناوری است. امروزه بحث از ایمنی و سلامت غذاهای اصلاح شده ژنتیکی یک موضوع جنجال برانگیز در سرتاسر جهان است. هدف از این مقاله ارزیابی سلامت غذاهای اصلاح شده ژنتیکی با تاکید بر اصل اخلاقی زیان نرساندن به انسان با استناد به مدارک و شواهد موجود است. روش: روش پژوهش حاضر, توصیفی تحلیلی است و گردآوری اطلاعات به شیوه کتابخانه ای انجام شده است. ملاحظات اخلاقی: در نگارش این مقاله, صداقت و امانتداری رعایت شده است. یافته ها: حل مشکل گرسنگی جهانی, بالارفتن کیفیت مواد غذایی, بهبود وضعیت اقتصادی کشاورزان و حفظ سلامت محیط زیست از مهم ترین مزایای تولید غذاهای اصلاح شده ژنتیکی هستند. تولید غذاهای اصلاح شده ژنتیکی به عنوان راه حلی مناسب برای تامین نیازهای غذایی بشر معرفی شده اند, در حالی که سلامت و ایمنی این غذاها مورد اختلاف است. مخالفان, ایمنی و سلامت این غذاها را به دلیل عدم توافق علمی و بروز خطرات احتمالی نمی پذیرند و معتقدند در تولید غذاهای اصلاح شده ژنتیکی اصل اخلاقی زیان نرسانی مراعات نمی شود. در مقابل, موافقان به دلیل توافق علمی بر ایمنی و سلامت غذاهای اصلاح شده ژنتیکی, نتایج آزمایش های موردی و تجربه موفق مردم آمریکا مدعی ایمنی و سلامت غذاهای اصلاح شده ژنتیکی و هماهنگی تولید این غذاها با اصل اخلاقی زیان نرسانی هستند. نتیجه گیری: تولید غذاهای اصلاح شده ژنتیکی با مزایای قابل توجهی همراه است, اما درباره مضرات استفاده از این فناوری مسایل ناشناخته بسیار زیادی وجود دارد. وجود خطرات احتمالی در تولید غذاهای اصلاح شده ژنتیکی و عدم قطعیت علمی درباره وقوع این خطرات, دلیلی برای اجرای اصل احتیاط در تولید این غذاهاست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آل بویه، علیرضا، و رضوی، مریم السادات. (1401). ارزیابی سلامت غذاهای اصلاح شده ژنتیکی بر اساس اصل اخلاقی زیان نرسانی. اخلاق زیستی، 12(37 )، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/1112416/fa

    Vancouver: کپی

    آل بویه علیرضا، رضوی مریم السادات. ارزیابی سلامت غذاهای اصلاح شده ژنتیکی بر اساس اصل اخلاقی زیان نرسانی. اخلاق زیستی[Internet]. 1401؛12(37 ):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/1112416/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا آل بویه، و مریم السادات رضوی، “ارزیابی سلامت غذاهای اصلاح شده ژنتیکی بر اساس اصل اخلاقی زیان نرسانی،” اخلاق زیستی، vol. 12، no. 37 ، pp. 0–0، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1112416/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button