مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

63
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

443
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ابعاد و مولفه های امنیت غذایی از دیدگاه قرآن: مطالعه مروری

صفحات

 صفحه شروع 26 | صفحه پایان 33

چکیده

 هدف: تغذیه سالم نقش مهمی بر جنبه های متعدد سلامت جسمی, روانی, اجتماعی و محیطی افراد و جامعه دارد. ارتقاء سلامت بدون تامین امنیت غذایی با رویکردهای سازگار با محیط زیست امکان پذیر یا پایدار نیست. در این مطالعه ابعاد و مولفه های امنیت غذایی از منظر منابع قرآنی مورد واکاوی قرار گرفت. مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع مقاله مروری است که بر اساس مطالعه تمامی آیات قران کریم و مطالعه تفاسیر قرآنی به بررسی ابعاد و مولفه های امنیت غذایی از منظر اسلامی پرداخته است. برای انجام مطالعه, تحلیل محتوای هر یک از منابع بر اساس سوال محوری پژوهش (مولفه های ابعاد/شاخص های کلیدی امنیت غذایی) که برگرفته از چارچوب مفهومی امنیت غذایی است, تدوین گردید. یافته ها: در کل 55 آیات قرآنی بر شاخص های امنیت غذایی برگرفته از چارچوب مفهومی پیشنهادی علمی اشاره داشتند. از مهمترین مولفه های مورد تاکید قرآن, تولید مبتنی بر دانش و آگاهانه, تنوع غذایی, لزوم نگاه کلان به امنیت غذایی و برنامه ریزی و مدیریت منابع غذایی (از بعد فراهمی), توزیع عادلانه و اطعام فقرا (از بعد دسترسی), دقت در تهیه, مصرف و انتخاب غذا, نهی از پرخوری, توصیه به مصرف شیر و لبنیات, میوه و سبزیجات, گوشت ماکیان و ماهی (از بعد بهره مندی) و رعایت بهداشت فردی قبل و بعد از غذا, پایداری محیط زیست و توسعه پایدار اقتصادی (از بعد پایداری) بودند. نتیجه گیری: مجموعه آیات قرانی و تعالیم اسلام به گونه ای است که همه ابعاد امنیت غذایی مدل مفهومی مطالعه را به شکل مطلوب در نظر می گیرد. شناساندن ظرفیت های بالقوه این منبع ارزشمند در حوزه امنیت غذایی و ارتقای سلامت, نیاز به گسترش آگاهی مردم و اهتمام در پیاده سازی آموزه های قرآنی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دوست محمدیان، اعظم. (1401). ابعاد و مولفه های امنیت غذایی از دیدگاه قرآن: مطالعه مروری. قرآن و طب( QURAN AND MEDICINE)، 7(4 )، 26-33. SID. https://sid.ir/paper/1117542/fa

    Vancouver: کپی

    دوست محمدیان اعظم. ابعاد و مولفه های امنیت غذایی از دیدگاه قرآن: مطالعه مروری. قرآن و طب( QURAN AND MEDICINE)[Internet]. 1401؛7(4 ):26-33. Available from: https://sid.ir/paper/1117542/fa

    IEEE: کپی

    اعظم دوست محمدیان، “ابعاد و مولفه های امنیت غذایی از دیدگاه قرآن: مطالعه مروری،” قرآن و طب( QURAN AND MEDICINE)، vol. 7، no. 4 ، pp. 26–33، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1117542/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button