مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

72
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

34
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ترکیب شیمیایی، خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس برازمبل (Perovskia abrotanoides) علیه پاتوژن های غذایی

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 119

چکیده

 مقدمه: اسانس های گیاهی بدلیل دارا بودن خواص ضدمیکروبی و آنتی اکسیدانی به عنوان نگهدارنده های طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند. این مطالعه با هدف شناسایی ترکیب شیمیایی, خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس برازمبل انجام گرفت. مواد و روش ها: ترکیب شیمیایی اسانس با دستگاه گازکروماتوگرافی متصل به طیف سنج جرمی تعیین گردید. خواص آنتی اکسیدانی اسانس به روش احیای رادیکال آزاد و اثر ضد میکروبی آن علیه باکتری های آیروموناس هیدروفیلا, باسیلوس سریوس, اشرشیا کلی, لیستریا مونوسایتوژنز, سالمونلا تایفی موریوم و استافیلوکوکوس اوریوس و به روش های میکرودایلوشن براث, انتشار در چاهک آگار و انتشار از دیسک تعیین گردید. یافته ها: در آنالیز شیمیایی اسانس برازمبل 21 ترکیب شناسایی شد که اوکالیپتول, کامفور و آلفا-پینن بیشترین مقدار را داشتند. IC50 اسانس برازمبل برابر 44/46 میلی گرم بر میلی لیتر بود. در بین باکتری های مورد مطالعه در روش میکرودایلوشن براث, اشرشیا کلی و لیستریا مونوسایتوژنز با MIC برابر 03/0 درصد بیشترین حساسیت و استافیلوکوکوس اوریوس با MIC برابر 2/0 درصد, کمترین حساسیت را نسبت به نانوامولسیون اسانس برازمبل نشان دادند. هاله ی عدم رشد در روش انتشار از دیسک در غلظت های مورد مطالعه, از 60/06±, 0/7 تا 40/1±, 43/58 میلی متر و در روش انتشار در چاهک آگار بین 60/0±, 56/6 تا 10/1±, 93/54 میلی متر متغیر بود. نتیجه گیری: اسانس برازمبل می تواند با وجود ترکیبات فنلی و کامفور به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی طبیعی در صنعت غذا مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    احمدی، کتایون، محسن زاده، محمد، پناهی، زهرا، و رضائیان دلویی، رویا. (1401). بررسی ترکیب شیمیایی, خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس برازمبل (Perovskia abrotanoides) علیه پاتوژن های غذایی. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 10(1 (پیاپی 34) )، 107-119. SID. https://sid.ir/paper/1124593/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی کتایون، محسن زاده محمد، پناهی زهرا، رضائیان دلویی رویا. بررسی ترکیب شیمیایی, خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس برازمبل (Perovskia abrotanoides) علیه پاتوژن های غذایی. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1401؛10(1 (پیاپی 34) ):107-119. Available from: https://sid.ir/paper/1124593/fa

    IEEE: کپی

    کتایون احمدی، محمد محسن زاده، زهرا پناهی، و رویا رضائیان دلویی، “بررسی ترکیب شیمیایی, خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوامولسیون اسانس برازمبل (Perovskia abrotanoides) علیه پاتوژن های غذایی،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 10، no. 1 (پیاپی 34) ، pp. 107–119، 1401، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1124593/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button