Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

802
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

515
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان سلنیوم و وانادیوم در ماهی های کیلکای معمولی و آلوزا در سواحل جنوبی دریای مازندران و ارزیابی خطر مصرف غذایی ناشی از آن

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 9

چکیده

 زمینه و هدف: فلزات از آلاینده های مهم اکوسیستم های آبی به شمار می روند. جانداران آبزی مانند ماهی ها بعنوان حلقه ای از زنجیره غذائی به واسطه جذب و تجمع فلزات می توانند نشانگر افزایش این فلزات در محیط خود باشند. در مطالعه حاضر با توجه به افزایش رو به رشد آلاینده های دریای مازندران از ماهی های کیلکای معمولی (50 قطعه) و نیز آلوزا (17 قطعه) به عنوان نشان دهنده آلودگی به فلزات سلنیوم و وانادیوم سواحل جنوبی دریای مازندران استفاده شد. ارزیابی خطر غذایی ناشی از مصرف غذایی این دو گونه نیز انجام پذیرفت.روش بررسی: گونه های کیلکای معمولی و آلوزا از سواحل جنوبی دریای مازندران واقع در بابلسر در سال 1391 بدست آمدند. میزان فلزات سلنیوم و وانادیوم تجمع یافته در آن ها با استفاده از دستگاه جذب اتمی تعیین شد. با استفاده از مدل THQQ میزان خطر غذایی ای که در اثر مصرف کیلکای معمولی مصرف کنندگان آن را تهدید می کند محاسبه شد.یافته ها: غلظت سلنیوم بین بافت های پوست و عضله در ماهی آلوزا اختلاف معنی داری را نشان داده است (P<0.05). بررسی های بین گونه ای نشان داد که میزان وانادیوم در پوست, بین دوگونه اختلاف معنی داری را داشته است (P<0.05). میزان THQ برای هر یک از فلزات و نیز برای مجموع فلزات کمتر از یک بدست آمد که نشان از عدم وجود خطر برای مصرف کنندگان آن با نرخ مصرف کنونی دارد.نتیجه گیری: اینگونه به نظر می رسد که مصرف گونه های مورد مطالعه از نظر فلزات سلنیوم و وانادیوم خطری را متوجه مصرف کنندگان آن نمی کند. نتایج حاصل از تحقیق حاضر می تواند در پایش مستمر سواحل دریای مازندران مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سینکاکریمی، محمدحسین، حسن پور، مهدی، و احمدپور، محسن. (1393). میزان سلنیوم و وانادیوم در ماهی های کیلکای معمولی و آلوزا در سواحل جنوبی دریای مازندران و ارزیابی خطر مصرف غذایی ناشی از آن. علوم پزشکی زانکو، 15(47)، 1-9. SID. https://sid.ir/paper/113083/fa

    Vancouver: کپی

    سینکاکریمی محمدحسین، حسن پور مهدی، احمدپور محسن. میزان سلنیوم و وانادیوم در ماهی های کیلکای معمولی و آلوزا در سواحل جنوبی دریای مازندران و ارزیابی خطر مصرف غذایی ناشی از آن. علوم پزشکی زانکو[Internet]. 1393؛15(47):1-9. Available from: https://sid.ir/paper/113083/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین سینکاکریمی، مهدی حسن پور، و محسن احمدپور، “میزان سلنیوم و وانادیوم در ماهی های کیلکای معمولی و آلوزا در سواحل جنوبی دریای مازندران و ارزیابی خطر مصرف غذایی ناشی از آن،” علوم پزشکی زانکو، vol. 15، no. 47، pp. 1–9، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/113083/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا