مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

790
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی غلظت فلزات سنگین روی و مس در بافت خوراکی ماهیان حلوا سفید (Pampus argenteus) و گاریز (Liza klunzingeri) در منطقه حرا

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 48

چکیده

 زمینه و هدف: به دلیل افزایش استقرار صنایع در سواحل و توسعه شهرهای ساحلی, اکوسیستم های آبی و آبزیان آنها از آلاینده های تخلیه شده به ویژه فلزات سنگین تاثیر می پذیرند. فلزات سنگین پس از ورود به اکوسیستم های آبی در بافت های آبزیان و از جمله ماهیان تجمع یافته و نهایتا وارد زنجیره غذایی شده, می توانند از طریق تغذیه از ماهیان آلوده وارد بدن انسان گردند. در این مقاله نمونه های ماهیان خوراکی حلوا سفید (Pampus argenteus) و گاریز (Liza klunzingeri) به منظور تعیین غلظت فلزات سنگین (Cu, Zn) در بافت عضله از منطقه حفاظت شده حرا واقع در استان هرمزگان جمع آوری گردید.روش بررسی: در این مطالعه تعداد 72 عدد از گونه گاریز و 54 عدد گونه حلواسفید صید شد. بافت عضلانی نمونه ها مورد مطالعه قرار گرفته و غلظت فلزات سنگین بر حسب میکروگرم بر گرم می باشد که به وسیله دستگاه جذب اتمی کوره گرافیتی مدل PERKIN-ELMER 3030 تعیین غلظت گردید. آنالیزهای آماری صورت گرفته در این مطالعه با استفاده از نرم افزار SPSS انجام گرفت.یافته ها: این مطالعه نشان داد که میانگین غلظت فلزات روی و مس در بافت عضله, به ترتیب 6.69, 0.92 میکروگرم بر گرم در ماهی حلوا سفید و 3.5, 0.55 میکروگرم بر گرم در ماهی گاریز بود. همچنین نتایج حاصل از بررسی های آماری, حاکی از پایین بودن میزان روی و مس در عضله ماهیان مورد بررسی نسبت به استانداردهای جهانی بود.بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه غلظت هیچ یک از فلزات بالاتر از حد مجاز نبود مصرف گونه های ماهی مورد مطالعه از نظر سلامت عمومی خطرآفرین نمی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدنبی زاده، سحر، پورخباز، علیرضا، و افشاری، رضا. (1393). بررسی غلظت فلزات سنگین روی و مس در بافت خوراکی ماهیان حلوا سفید (Pampus argenteus) و گاریز (Liza klunzingeri) در منطقه حرا. علوم پزشکی زانکو، 15(46)، 40-48. SID. https://sid.ir/paper/113144/fa

    Vancouver: کپی

    محمدنبی زاده سحر، پورخباز علیرضا، افشاری رضا. بررسی غلظت فلزات سنگین روی و مس در بافت خوراکی ماهیان حلوا سفید (Pampus argenteus) و گاریز (Liza klunzingeri) در منطقه حرا. علوم پزشکی زانکو[Internet]. 1393؛15(46):40-48. Available from: https://sid.ir/paper/113144/fa

    IEEE: کپی

    سحر محمدنبی زاده، علیرضا پورخباز، و رضا افشاری، “بررسی غلظت فلزات سنگین روی و مس در بافت خوراکی ماهیان حلوا سفید (Pampus argenteus) و گاریز (Liza klunzingeri) در منطقه حرا،” علوم پزشکی زانکو، vol. 15، no. 46، pp. 40–48، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/113144/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button