Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

915
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص بیولوژیکی جلبک های قهوه ای‏ Colpomenia sinousa و Iyengaria stellata در سواحل شمالی خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 65

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها باعث به وجود آمدن سویه های مقاوم میکروارگانیسم ها و افزایش روزافزون مقاومت آنتی بیوتیکی در سرتاسر جهان شده است لذا دستیابی به منابع جدید دارویی با اثرات جانبی کمتر از اهمیت فراوانی برخوردار است. لذا این مطالعه با هدف بررسی اثرات بیولوژیکی عصاره های اتیل استاتی, متانولی و آب متانولی جلبک های قهوه ای کلوپومینیا سینوسا (Colpomenia sinousa) و اینگاریا استلاتا (Iyengaria stellate) از سواحل شمالی خلیج فارس انجام شد.روش بررسی: در این پژوهش پس از نمونه برداری, اثرات ضد باکتریایی عصاره های آلی کلوپومینیا سینوسا و اینگاریا استلاتا جمع آوری شده از خلیج فارس بر روی یک سویه باکتری گرم مثبت به نام استافیلوکوک اورئوس و دو سویه باکتری های گرم منفی به نام های اشرشیا کولای, سودوموناس آئروژینوزا مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آن با آنتی بیوتیک های استاندارد مقایسه گردید. عصاره گیری به روش پرکولاسیون انجام شد. اثرات ضد باکتریایی (MIC) عصاره های نهایی به روش رقت های متوالی در لوله جهت تعیین حداقل غلظت بازدارنده بررسی شد.یافته ها: ﻧﺘﺎیج به دست آمده از آزمون های رﻗﺖ لوله ای نشان داد که عصاره های جلبکی مورد مطالعه در محیط مایع بر روی باکتری های مورد بررسی اثر ضد باکتریایی داشتند و در بین عصاره ها, عصاره اتیل استاتی اینگاریا استلاتا با MIC>2.5 mg/ml در مقایسه با کنترل مثبت در مقابل هر سه سویه باکتری, بیشترین اثر را داشت (p<0.05).نتیجه گیری: هر سه عصاره اتیل استاتی, متانولی و متانول آبی دو جلبک قهوه ای کلپومنیا سینوسا و اینگاریا استلاتا از سواحل خلیج فارس اثرات ضد باکتریایی نشان دادند, در این میان عصاره اتیل استاتی جلبک اینگاریا استلاتا بیشترین اثر را بر روی هر سه سویه باکتری (PTCC:1112)Staphylococcus aureus, E coli (PTCC:1338), Pseudomonas aeruginosa(PTCC1707) نشان داد که اختلاف معناداری با کنترل مثبت داشت (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فراهانی، فرزانه، پرمه، پریسا، مخلصی، امین، نصیری، سمیه، گوهری کاخکی، احمدرضا، قرنجیک، بایرام محمد، و سهرابی پور، جلوه. (1393). بررسی خواص بیولوژیکی جلبک های قهوه ای‏ Colpomenia sinousa و Iyengaria stellata در سواحل شمالی خلیج فارس. علوم پزشکی زانکو، 15(46)، 59-65. SID. https://sid.ir/paper/113145/fa

    Vancouver: کپی

    فراهانی فرزانه، پرمه پریسا، مخلصی امین، نصیری سمیه، گوهری کاخکی احمدرضا، قرنجیک بایرام محمد، سهرابی پور جلوه. بررسی خواص بیولوژیکی جلبک های قهوه ای‏ Colpomenia sinousa و Iyengaria stellata در سواحل شمالی خلیج فارس. علوم پزشکی زانکو[Internet]. 1393؛15(46):59-65. Available from: https://sid.ir/paper/113145/fa

    IEEE: کپی

    فرزانه فراهانی، پریسا پرمه، امین مخلصی، سمیه نصیری، احمدرضا گوهری کاخکی، بایرام محمد قرنجیک، و جلوه سهرابی پور، “بررسی خواص بیولوژیکی جلبک های قهوه ای‏ Colpomenia sinousa و Iyengaria stellata در سواحل شمالی خلیج فارس،” علوم پزشکی زانکو، vol. 15، no. 46، pp. 59–65، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/113145/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا