مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

41
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

456
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره ی تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو بر باکتری های دهان

صفحات

 صفحه شروع 104 | صفحه پایان 113

چکیده

 سابقه و هدف: پوسیدگی دندانی شایعترین بیماری مزمن فراگیر در دنیاست. برای جلوگیری از گسترش پوسیدگی و کنترل آن روش های مختلف پیشگیری و درمانی وجود دارد. با توجه به عوارض محصولات شیمیائی و کارایی نانو ذرات, پژوهش حاضر به منظور تعیین اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره تهیه شده به روش سنتز سبز عصاره گیاه خرمالو بر برخی باکتری های دهان صورت گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه آزمایشگاهی عصاره گیاه خرمالو به روش ماسراسیون(خیساندن) در دانشگاه علوم پزشکی زنجان تهیه شد. تاثیر نانو ذرات نقره تهیه شده به روش سنتز سبز در رقت های مختلف نسبت به انتروکوک, استرپتوکوک موتانس, استرپتوکوک سوبرینی, لاکتوباسیل, استرپتوکوک سالیواریوس توسط چاهک پلیت تعیین گردید. متغیرهای حداقل غلظت مهار کنندگی(MIC: minimum inhibitory concentration) و حداقل غلظت کشندگی (MBC: minimum bacterial concentration) محاسبه شد. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS24 وارد کامپیوتر و با تست های Wilcoxan, Mann-, withny Kruskal-wallis تحلیل شدند. یافته ها: مقادیر MIC برای استرپتوکوک موتانس و سالیواریوس و انتروکوک μ, gr⁄, mL 1024 و برای استرپتوکوک سوبرینی و لاکتوباسیل μ, gr⁄, mL512 برآورد گردید. لذا میزان مقاومت گونه های استرپتوکوک موتانس و سالیواریوس و انتروکوک نسبت به نانو ذرات نقره تولید شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو از گونه های استرپتوکوک سوبرینی, لاکتوباسیل بیشتر بود. (0/014=P) بر اساس نتایج هاله عدم رشد و آزمایش MBC, میزان مقاومت باکتری ها نسبت به نانو ذرات نقره تولید شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو به ترتیب انتروکوک, استرپتوکوک موتانس, لاکتو باسیل, استرپتوکوک سالیواریوس و سوبرینی کاهش یافت. نتیجه گیری: نانو ذرات نقره تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو اثر باکتریواستاتیک بر باکتری های دهان داشتند. با توجه به زیست بوم این گیاه شاید بتوان از آن در تولید دهانشویه و خمیر دندان بهره برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناظمی سلمان، بهاره، ضیغمی، حبیب، یزدانی نژاد، رضا، اصغرنژاد، بهسان، و بصیرشبستری، سمیرا. (1402). اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره ی تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو بر باکتری های دهان. تحقیق در علوم دندانپزشکی، 20(3 (پیاپی 77) )، 104-113. SID. https://sid.ir/paper/1134082/fa

    Vancouver: کپی

    ناظمی سلمان بهاره، ضیغمی حبیب، یزدانی نژاد رضا، اصغرنژاد بهسان، بصیرشبستری سمیرا. اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره ی تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو بر باکتری های دهان. تحقیق در علوم دندانپزشکی[Internet]. 1402؛20(3 (پیاپی 77) ):104-113. Available from: https://sid.ir/paper/1134082/fa

    IEEE: کپی

    بهاره ناظمی سلمان، حبیب ضیغمی، رضا یزدانی نژاد، بهسان اصغرنژاد، و سمیرا بصیرشبستری، “اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره ی تهیه شده به روش سنتز سبز گیاه خرمالو بر باکتری های دهان،” تحقیق در علوم دندانپزشکی، vol. 20، no. 3 (پیاپی 77) ، pp. 104–113، 1402، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1134082/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button