مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,742
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 119

چکیده

 زمینه و هدف: از عوارض مهم بارداری پره اکلامپسی و اکلامپسی می باشد که در طی دوران بارداری سلامت مادر و جنین را تحت تاثیر قرار می دهد. کمبود ویتامین E می تواند جزء عوامل زمینه ساز این بیماری محسوب شود بنابراین پیشگیری از آن دارای اهمیت خاصی است. هدف این مطالعه, تعیین ارتباط مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی بود.روش بررسی: مطالعه مورد شاهدی بوده و نمونه شامل 154 نفر بود که از این تعداد 75 نفر در گروه مبتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی و 79 نفر در گروه غیر مبتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی بودند که همگی در محدوده سنی 35-18 سال قرار داشتند. گروه مبتلا و غیر مبتلا از نظر متغیر تعداد بارداری و مصرف مولتی ویتامین, همگون شدند. روش نمونه گیری به صورت مستمر بود. محیط پژوهش در این مطالعه, شامل مرکز آموزشی و درمانی شهید اکبرآبادی بود. اطلاعات از طریق پرسشنامه و به روش مصاحبه به دست آمد.یافته ها: بر اساس یافته ها بین مصرف مواد غذایی از ویتامین E, مصرف مغزها و روغن های نباتی غیر اشباع, سس مایونز, میزان ویتامین E دریافتی از رژیم غذایی (به میزان 15 میلی گرم و بیشتر در روز), به طور معنی داری با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی ارتباط وجود داشت (P<0.05). به طوری که مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E در گروه مبتلا کمتر از گروه غیر مبتلا بود. از طرف دیگر بین دو گروه مبتلا و غیر مبتلا از نظر مصرف روغن های نباتی اشباع شده اختلاف معنی دار آماری وجود داشت (P=0.009).نتیجه گیری: یافته های مطالعه نشان داد که بین مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی ارتباط وجود دارد. لذا آموزش مادران در دوران بارداری در زمینه تغذیه حاوی ویتامین E توصیه می شود. همچنین به منظور تایید ارتباط مصرف ویتامین E با عدم بروز اکلامپسی مطالعات بیشتری ضروری است. لذا انجام مطالعه آینده نگر در این زمینه پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نیک پور، صغری، عطارودی کاشانی، زهرا، پارسایی، سوسن، مختارشاهی، شرافت بیگم، و حقانی، حمید. (1387). ارتباط مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی. نشریه پرستاری ایران، 21(54)، 105-119. SID. https://sid.ir/paper/114244/fa

    Vancouver: کپی

    نیک پور صغری، عطارودی کاشانی زهرا، پارسایی سوسن، مختارشاهی شرافت بیگم، حقانی حمید. ارتباط مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی. نشریه پرستاری ایران[Internet]. 1387؛21(54):105-119. Available from: https://sid.ir/paper/114244/fa

    IEEE: کپی

    صغری نیک پور، زهرا عطارودی کاشانی، سوسن پارسایی، شرافت بیگم مختارشاهی، و حمید حقانی، “ارتباط مصرف مواد غذایی غنی از ویتامین E با ابتلا به پره اکلامپسی و اکلامپسی،” نشریه پرستاری ایران، vol. 21، no. 54، pp. 105–119، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/114244/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button