مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

45
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

414
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان نوسان قند خون بیماران غیردیابتی حین عمل جراحی ارتوپدی در دو روش بی هوشی عمومی و بی حسی نخاعی

صفحات

 صفحه شروع 26 | صفحه پایان 35

چکیده

 مقدمه: یکی از پاسخ های متابولیک به استرس های جراحی, ایجاد تغییرات در سطح سرمی قند بیماران تحت عمل جراحی است. لذا این مطالعه با هدف بررسی مقایسه میزان نوسانات قند خون بیماران غیردیابتیک حین عمل جراحی ارتوپدی در دو روش بیهوشی عمومی و بی حسی نخاعی صورت گرفت. روش کار: در این مطالعه تحلیلی-مقطعی, 60 بیمار با کلاس بیهوشی 1و 2 تحت عمل جراحی ارتوپدی با روش بیهوشی عمومی و بی حسی اسپاینال قرار گرفتند. بیماران به دو گروه, بیهوشی عمومی و بی حسی اسپاینال تقسیم شدند. جهت اندازه گیری قند خون بیماران از گلوکومتر استفاده شد. علایم همودینامیک و میزان لرز بیماران نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: میانگین قند خون بین گروه های بی حسی نخاعی و بیهوشی عمومی در زمان های قبل از عمل, بعد از بی حسی اسپاینال یا بیهوشی عمومی, در زمان 30 دقیقه و در زمان 60 دقیقه بعد از عمل و در ریکاوری تفاوت معنی دار را نشان نداد (P>0. 05). مقایسات درون گروهی با آزمون آنالیز واریانس با اندازه های تکراری نشان داد که روند میانگین قند خون در زمان های مطالعه, تنها در گروه بی حسی نخاعی معنی دار شده است (P=0. 006). نتیجه گیری: با توجه به اهمیت تنظیم قند خون در حوالی عمل جراحی, مطالعه حاضر بی حسی اسپاینال را در کنتر قند خون بیمار را تا حدودی بر بیهوشی عمومی ارجح دانست, اما تایید این یافته نیازمند مطالعات دقیق تری می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افتخاریان، فاطمه، صنعت کار، مهدی، اسلامی، زهرا، فدایی، علی، صنیع جهرمی، محمد صادق، و کلانی، نوید. (1400). مقایسه میزان نوسان قند خون بیماران غیردیابتی حین عمل جراحی ارتوپدی در دو روش بی هوشی عمومی و بی حسی نخاعی. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، 19(4 )، 26-35. SID. https://sid.ir/paper/1143111/fa

    Vancouver: کپی

    افتخاریان فاطمه، صنعت کار مهدی، اسلامی زهرا، فدایی علی، صنیع جهرمی محمد صادق، کلانی نوید. مقایسه میزان نوسان قند خون بیماران غیردیابتی حین عمل جراحی ارتوپدی در دو روش بی هوشی عمومی و بی حسی نخاعی. مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)[Internet]. 1400؛19(4 ):26-35. Available from: https://sid.ir/paper/1143111/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه افتخاریان، مهدی صنعت کار، زهرا اسلامی، علی فدایی، محمد صادق صنیع جهرمی، و نوید کلانی، “مقایسه میزان نوسان قند خون بیماران غیردیابتی حین عمل جراحی ارتوپدی در دو روش بی هوشی عمومی و بی حسی نخاعی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی پارس (دانشگاه علوم پزشکی جهرم)، vol. 19، no. 4 ، pp. 26–35، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/1143111/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button