مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

843
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم باقیمانده مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 67

چکیده

 زمینه و هدف: تعداد زیادی از بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه سوء تغذیه را تجربه می کنند که باعث وخامت بیماری و پیش آگهی نامطلوب آن می شود. حجم باقیمانده مواد غذایی در معده بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) نشان دهنده میزان تحمل غذایی این افراد است. با توجه به بحث انگیز بودن و کمبود اطلاعات در خصوص تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر این مسئله, پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه انجام گرفت. روش بررسی: در یک کار آزمایی بالینی در سال 1393, 90 بیمار دارای تغذیه روده ای در بخش های ICU بیمارستان های آموزشی شهر کرمانشاه وارد مطالعه شدند. این بیماران بصورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند, و برای هر گروه گاواژ در سه وضعیت مختلف خوابیده به پشت, خوابیده به پهلوی راست و خوابیده به پهلوی چپ انجام شد. حجم باقیمانده معده قبل, دو و سه ساعت بعد از قرارگرفتن در سه وضعیت اندازه گیری شد. داده ها در یک چک لیست پژوهشگر-ساخته ثبت شدند و با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 18و آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: در این بررسی کمترین میانگین حجم باقیمانده معده در هر سه گروه مورد مطالعه, در دو ساعت بعد از مداخله 13/18 سی سی و سه ساعت بعد از مداخله 06/2 سی سی مربوط به وضعیت خوابیده به پهلوی راست بود و بین این وضعیت و دو وضعیت خوابیده به پشت و خوابیده به پهلوی چپ تفاوت معنی دار آماری وجود داشت (05/0P<). نتیجه گیری کلی: در این مطالعه بهترین وضعیت به دنبال گاواژ, وضعیت خوابیده به پهلوی راست بود. بنابراین توصیه می شود در بخش های مراقبت ویژه بعد از گاواژ برای کاهش سوء تغذیه و بالا بردن تحمل مواد غذایی, بیمار در وضعیت خوابیده به پهلوی راست قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضایی، جهانگیر، کدیوریان، هوشنگ، عبدی، علیرضا، رضایی، منصور، کریم پور، حسنعلی، و رضایی، سعید. (1396). تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم باقیمانده مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه. نشریه پرستاری ایران، 30(110 )، 58-67. SID. https://sid.ir/paper/114538/fa

    Vancouver: کپی

    رضایی جهانگیر، کدیوریان هوشنگ، عبدی علیرضا، رضایی منصور، کریم پور حسنعلی، رضایی سعید. تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم باقیمانده مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه. نشریه پرستاری ایران[Internet]. 1396؛30(110 ):58-67. Available from: https://sid.ir/paper/114538/fa

    IEEE: کپی

    جهانگیر رضایی، هوشنگ کدیوریان، علیرضا عبدی، منصور رضایی، حسنعلی کریم پور، و سعید رضایی، “تأثیر وضعیت قرار گرفتن بدن بر حجم باقیمانده مواد غذایی گاواژی معده در بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه،” نشریه پرستاری ایران، vol. 30، no. 110 ، pp. 58–67، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/114538/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button