مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

جستجوی آفلاتوکسین B در خوراک های دامی در اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 53

چکیده

 تعدادی از مواد غذایی و محصولات خوراک دامی در در معرض آلودگی با میکوتوکسین ها هستند. آفلاتوکسین ها گروهی از میکوتوکسین ها هستند که بوسیله قارچ های اسپرژیلوس فلاووس و اسپرژیلوس پاراسیتیکوس هستند تولید می شود. آفلاتوکسین ها به چهار گروه عمده B1, B2, G1 و G2 تقسیم بندی می شوند و خوراک دامی و مواد غذائی را آلوده می کنند. آفلاتوکسین B1 فراوانترین این ترکیبات است و به عنوان یک ترکیب سمی و سرطان زا معرفی شده است. از آنجا که طی مراحل تولید محصلات کشاورزی احتمال رشد قارچ های تولید کننده آفلاتوکسین ها داده می شود, در این برسی وجود آفلاتوکسین در تعدادی از مواد خوراک دامی در اصفهان مورد آزمایش قرار داده شد. از مرداد ماه سال 1386 تا خرداد ماه سال 1387 تعداد 97 نمونه مواد خوراک دامی از قبیل «ذرت, آرد گندم, گندم, جو, سبوس برنج, کنجاله پنبه دانه, علوفه خشک, نان بازیافت» از نواحی مختلف شرق اصفهان جمع آوری گردید. نمونه ها آسیاب شد و به پودر حاصل از هر نمونه متانول و هگزان اضافه گردید و پس از تکان دادن وصاف کردن آفلاتوکسین با کلروفرم استخراج شد. عصاره بدست آمده هم جهت با استاندارد آفلاتوکسین B1 با روش کروماتوگرافی نازک لایه مورد تجزیه و تایید قرار گرفت. نتایج آنالیز 97 نمونه آزمایش شده نشان داد که 19 نمونه به آفلاتوکسین آلودگی داشت. میزان آلودگی نمونه های مثبت بالاتر از حد مجاز گزارش شده توسط سازمان های جهانی بود. بیشترین تعداد آلودگی در نمونه های نان بازیافت مشاهده شد (64%). از آنجا که نان یکی از مواد غذایی اصلی در ایران محصوب می شود, درصد بالای تعداد آلودگی در این نمونه ها بسیار مهم تلقی می شود, با این حال آلودگی به آفلاتوکسین در هیچکدام از نمونه های گندم و آرد گندم مشاهده نشد. تعداد آلودگی در نمونه های ذرت, کنجاله پنبه دانه و سبوس برنج بترتیب 38, 25 و 17 درصد بود. نتایج حاصل از برسی بیانگر آنست که درصد بالای آلودگی در نان بازیافت ناشی از ذخیره نمودن نادرست نان پس از تولید است. به نظر می رسد که ذرت, کنجاله پنبه دانه و سبوس برنج نیز طی مراحل برداشت و انبار نمودن آلوده شده است, لذا کنترل و آموزش روش های ذخیره سازی صحیح مواد خوراک دامی, می تواند موجبات کاهش و یا حذف آلودگی به آفلاتوکسین در این مواد را فراهم نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مصری پور، منوچهر، و قیصری، محمدمهدی. (1389). جستجوی آفلاتوکسین B در خوراک های دامی در اصفهان. پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، 6(1 (پیاپی 10))، 47-53. SID. https://sid.ir/paper/115207/fa

    Vancouver: کپی

    مصری پور منوچهر، قیصری محمدمهدی. جستجوی آفلاتوکسین B در خوراک های دامی در اصفهان. پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)[Internet]. 1389؛6(1 (پیاپی 10)):47-53. Available from: https://sid.ir/paper/115207/fa

    IEEE: کپی

    منوچهر مصری پور، و محمدمهدی قیصری، “جستجوی آفلاتوکسین B در خوراک های دامی در اصفهان،” پژوهش در علوم کشاورزی (JOURNAL OF RESEARCH IN AGRICULTURAL SCIENCE)، vol. 6، no. 1 (پیاپی 10)، pp. 47–53، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/115207/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button