مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

24
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

6
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ی اثر فیلم ژلاتینی حاوی پروبیوتیک های لاکتوباسیلوس رامنسوس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر بقای باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و خصوصیات فیزیکوشیمیایی فیله ماهی کپور در دمای یخچال

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 123

چکیده

 1سابقه و هدف: افزایش مدت زمان نگهداری و ایمن نگهداشتن مواد غذایی همواره از مهم ترین دغدغه های محققان صنعت مواد غذایی بوده و مطالعه حاضر با هدف تهیه فیلم ژلاتین حاوی پروبیوتیک های لاکتوباسیلوس رامنسوس(Lactobacillus rhamnus) و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس(Lactobacillus acidophilus) و بررسی اثر آن در فیله ماهی کپور (Cyprinus carpio) با بهبود فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آن طی نگهداری در دمای یخچال به مدت 9 روز انجام شد. مواد و روش ها: تیمارها شامل نمونه های کنترل, فیلم, فیلم حاوی لاکتوباسیلوس رامنسوس, فیلم حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و فیلم حاوی ترکیب دو باکتری پروبیوتیک تهیه شده سپس نمونه ها در کیسه های استریل پلی اتیلنی در شرایط آزمایشگاه بسته بندی و به مدت 9 روز در دمای یخچال نگهداری و هر 3 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. در روزهای ارزیابی, زنده مانی پروبیوتیک ها و شمارش باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و همچنین فاکتورهایpH , میزان بازهای ازته فرار (TVB-N), اندیس پراکسید (PV) و تیوباربیتیوریک اسید (TBARS) مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته ها : نتایج زنده­مانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نشان داد در تیمار فیلم ژلاتین و تیمار فیلم ژلاتین حاوی دو باکتری پروبیوتیک در روز آخر به ترتیب log cfu/g 88/7 و log cfu/g 71/6 و زنده­مانی باکتری لاکتوباسیلوس رامنسوس نیز در تیمارهای ذکر شده به ترتیب log cfu/g 03/7 و log cfu/g 01/6 کاهش یافت. فیلم های حاوی پروبیوتیک نسبت به گروه کنترل و گروه فیلم بدون پروبیوتیک رشد استافیلوکوکوس اورئوس در فیله های ماهی کپور را به خوبی کنترل کردند. طبق نتایج, آزمون های شیمیایی نیز روند افزایشی داشتند و تغییرات آنها در فیله های ماهی کپور تیمار شده فیلم های حاوی پروبیوتیک به صورت معنی داری نسبت به گروه کنترل و گروه فیلم بدون پروبیوتیک کمتر بود (05/0>P). نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد, فیلم ژلاتین حاوی پروبیوتیک خاصیت ضدمیکروبی مناسبی علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس داشته و می توانند در کنترل رشد پاتوژن ها و حفظ خواص حسی ماهی و محصولات غذایی موثر باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button