مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

723
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی یک طغیان منتقله از راه غذا در دانشجویان ساکن در خوابگاه یکی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور: مطالعه مورد– شاهدی

صفحات

 صفحه شروع 283 | صفحه پایان 290

چکیده

 مقدمه و اهداف: به دنبال طغیان گاستروانتریت در دانشجویان ساکن خوابگاه, این مطالعه با هدف بررسی طغیان و شناسایی عوامل موثر بر ابتلای دانشجویان انجام پذیرفت.روش کار: مطالعه مورد– شاهدی با بررسی دانشجویان ساکن خوابگاه یکی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور در خردادماه 1393 انجام شد. تعداد 70 نفر در هر گروه مورد و شاهد, به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از نسبت شانس با حدود اطمینان 95 درصد برای ارزیابی ارتباط بین بیماری و مواجهه (مصرف مواد غذایی مختلف) استفاده شد. آنالیزها توسط نرم افزار STATA نسخه 11 انجام شد.یافته ها: منحنی طغیان, نشان دهنده یک طغیان تک منبعی بود. نسبت شانس ابتلا به گاستروانتریت در مصرف کنندگان بستنی, شربت خانگی و سبزیجات تازه به ترتیب (0.16-0.79) 0.36, (0.2-0.97) 0.45, و (0.13-0.83) 0.34 محاسبه شد. مصرف ناهار در روز 27 خردادماه 1393 نیز به عنوان عامل خطر برای ابتلا نشان داده شد, به طوری که نسبت شانس خام برای لوبیاپلو (15.52-612.81) 69.47 و برای آش رشته (10.19-136.53) 33.2 به دست آمد.نتایج مدل نهایی چند متغیره نشان داد شانس ابتلا گاستروانتریت در مصرف کنندگان ناهار روز 27 خرداد با تطبیق سایر متغیرها 178.48 بار بیش تر برای لوبیا پلو (26.0-1177.15), 61.81 بار بیش تر برای آش رشته (13.8-276.9) و 74 درصد کم تر در مصرف کنندگان بستنی با نسبت شانس (0.10-0.66) 0.26 گزارش شده است.نتیجه گیری: به نظر می رسد مصرف ناهار سلف دانشگاه در تاریخ 27 خرداد با ابتلا گاستروانتریت ارتباط داشته است. معاینه های سالیانه کارکنان مسوول در تهیه و پخت غذا, رعایت نکات بهداشتی در پختن و نگهداری مواد غذایی به ویژه در مکان های تجمعی مانند مدرسه ها و دانشگاه ها در پیش گیری از رخداد طغیان های ناشی از غذا اهمیت دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    هویدامنش، سودابه، نعمت الهی، شهرزاد، و هلاکویی نایینی، کوروش. (1396). بررسی یک طغیان منتقله از راه غذا در دانشجویان ساکن در خوابگاه یکی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور: مطالعه مورد– شاهدی. مجله اپیدمیولوژی ایران، 13(4 )، 283-290. SID. https://sid.ir/paper/120456/fa

    Vancouver: کپی

    هویدامنش سودابه، نعمت الهی شهرزاد، هلاکویی نایینی کوروش. بررسی یک طغیان منتقله از راه غذا در دانشجویان ساکن در خوابگاه یکی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور: مطالعه مورد– شاهدی. مجله اپیدمیولوژی ایران[Internet]. 1396؛13(4 ):283-290. Available from: https://sid.ir/paper/120456/fa

    IEEE: کپی

    سودابه هویدامنش، شهرزاد نعمت الهی، و کوروش هلاکویی نایینی، “بررسی یک طغیان منتقله از راه غذا در دانشجویان ساکن در خوابگاه یکی از دانشگاه های علوم پزشکی کشور: مطالعه مورد– شاهدی،” مجله اپیدمیولوژی ایران، vol. 13، no. 4 ، pp. 283–290، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/120456/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button