Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,241
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

848
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نوع و مقدار مایعات مصرفی بر سنگ های کلیه: مطالعه مورد-شاهدی

صفحات

 صفحه شروع 54 | صفحه پایان 60

چکیده

 مقدمه و اهداف: مطالعه های محدودی در زمینه اپیدمیولوژی سنگ های ادراری در ایران انجام شده است. با این وجود الگوی مصرف مایعات در افراد سالم و افراد دارای سنگ های ادراری روشن نیست, این مطالعه سعی دارد رابطه ی بین مقدار مصرف انواع مایعات با سنگ های ادراری را نیز بررسی نماید.روش کار: در این مطالعه مورد- شاهدی, موردها بیماران مبتلا به سنگ ادراری بودند. شاهدها از بیماران بستری در سایر بخش های بیمارستان (به غیر از بخش های مراقبت های ویژه و دیالیز) انتخاب شدند. مشخصات دموگرافیک, قد, وزن و مقدار مصرف انواع مایعات از دو گروه پرسیده شد. رابطه بین متغیرها با استفاده از رگرسیون لجستیک ساده و چندگانه بررسی شد.نتایج: تعداد 60 بیمار مبتلا به سنگ ادراری (گروه مورد) و 67 بیمار مبتلا به سایر بیماری ها (گروه شاهد) بررسی شدند. میانگین سن افراد مورد بررسی 44.6 با انحراف معیار 1.7 سال بود. میانگین مصرف چای, آب میوه طبیعی, ماءالشعیر و میانگین کلی مایعات در گروه مورد بیش تر از شاهد بود. در گروهی که سابقه ی سنگ ادراری نداشتند, فقط مصرف کلی مایعات (P=0.021) و آب میوه طبیعی (P=0.006) در گروه مورد بیش تر از شاهد بود. جنس مرد (OR=3.2), افزایش نمایه ی توده بدنی (OR=1.2), سابقه ی خانوادگی سنگ ادراری (OR=3.5) به عنوان عامل خطر برای ایجاد سنگ ادراری در مدل چندمتغیره معنی دار بودند؛ در حالی که مصرف شیر در این مدل به عنوان عامل محافظت کننده (OR=0.995) مطرح بود.نتیجه گیری: مصرف شیر به عنوان یک عامل محافظت کننده و جنس مرد, سابقه ی خانوادگی سنگ های ادراری و افزایش نمایه ی توده بدنی عامل خطر سنگ های ادرای هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقدس، فاطمه، یوسفی، فاطمه، باقری، فاطمه، محمدی، مریم، مهدیان عارفی، فهیمه، بیک محمدی، اعظم، و امامیان، محمدحسن. (1394). تاثیر نوع و مقدار مایعات مصرفی بر سنگ های کلیه: مطالعه مورد-شاهدی. مجله اپیدمیولوژی ایران، 11(2)، 54-60. SID. https://sid.ir/paper/120505/fa

    Vancouver: کپی

    مقدس فاطمه، یوسفی فاطمه، باقری فاطمه، محمدی مریم، مهدیان عارفی فهیمه، بیک محمدی اعظم، امامیان محمدحسن. تاثیر نوع و مقدار مایعات مصرفی بر سنگ های کلیه: مطالعه مورد-شاهدی. مجله اپیدمیولوژی ایران[Internet]. 1394؛11(2):54-60. Available from: https://sid.ir/paper/120505/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه مقدس، فاطمه یوسفی، فاطمه باقری، مریم محمدی، فهیمه مهدیان عارفی، اعظم بیک محمدی، و محمدحسن امامیان، “تاثیر نوع و مقدار مایعات مصرفی بر سنگ های کلیه: مطالعه مورد-شاهدی،” مجله اپیدمیولوژی ایران، vol. 11، no. 2، pp. 54–60، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/120505/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا