مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,117
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط چاقی با عوامل خطر قلبی عروقی در بزرگسالان ساکن مرکز ایران: نتایج «برنامه قلب سالم اصفهان»

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 28

چکیده

 سابقه و هدف: از آنجا که تاکنون, مطالعه در زمینه تعیین ارتباط چاقی با عوامل خطر قلبی عروقی در جمعیت های محدود انجام شده است, این مطالعه با هدف تعیین ارتباط چاقی با عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در سه شهرستان ناحیه مرکزی انجام شد.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی روی اطلاعات مرحله اول «برنامه قلب سالم اصفهان» انجام شد. مرحله اول این مطالعه در سال های 80-1379 در دو استان اصفهان و مرکزی روی 12514 نفر از افراد بالاتر از 19 سال انجام شد. قند خون ناشتا (FBS) و دو ساعت پس از مصرف گلوکز (2hpp), چربی های سرم, شاخص های تن سنجی و فشار خون افراد با روش  های استاندارد تعیین شد.یافته ها: افزایش FBS,2hpp , چربی سرم بجز HDL-C و فشارخون با افزایش نمایه توده بدن (BMI) و دور کمر (WC) ارتباط معنی داری داشتند (P<0.001), نسبت شانس OR (95% CI) بروز پرفشاری خون, دیابت و اختلال چربی خون در چارک چهارم WC نسبت به اول در مردان به ترتیب, 2.8 (1.2-3.3), 3 (1.6-4.3) و 2.4 (1.9-3.1) و در زنان به ترتیب 2.5 (1.8-3.4), 2.7 (1.3-3.8) و 2.5 (2-3.2) بود. همچنین, نسبت شانس این عوامل خطر در چارک چهارم BMI  نسبت به اول در مردان به ترتیب, 1.6 (1.2-2), 2.8 (1.7-3.9) و 3 (2.4-3.8) و در زنان به ترتیب 1.9 (1.4-2.4), 2.6 (1.4-3.7) و 1.6 (1.2-2) بود.نتیجه گیری: از آنجا که نسبت شانس ابتلا به این عوامل خطر با افزایش WC وBMI  افزایش یافت, می توان نتیجه گرفت که هر دو شاخص چاقی, نقش تعیین کننده ای برای ابتلا به عوامل خطرCVD  داشته است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی فرد، نوشین، شمس، حمیدرضا، پاک نهاد، زمزم، سجادی، فیروزه، مقرون، مریم، صفاری، حسین، قاسمی، احمدرضا، و رحمتی، محمدرضا. (1387). ارتباط چاقی با عوامل خطر قلبی عروقی در بزرگسالان ساکن مرکز ایران: نتایج «برنامه قلب سالم اصفهان» . مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(4 (پی در پی 11))، 19-28. SID. https://sid.ir/paper/121209/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی فرد نوشین، شمس حمیدرضا، پاک نهاد زمزم، سجادی فیروزه، مقرون مریم، صفاری حسین، قاسمی احمدرضا، رحمتی محمدرضا. ارتباط چاقی با عوامل خطر قلبی عروقی در بزرگسالان ساکن مرکز ایران: نتایج «برنامه قلب سالم اصفهان» . مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(4 (پی در پی 11)):19-28. Available from: https://sid.ir/paper/121209/fa

    IEEE: کپی

    نوشین محمدی فرد، حمیدرضا شمس، زمزم پاک نهاد، فیروزه سجادی، مریم مقرون، حسین صفاری، احمدرضا قاسمی، و محمدرضا رحمتی، “ارتباط چاقی با عوامل خطر قلبی عروقی در بزرگسالان ساکن مرکز ایران: نتایج «برنامه قلب سالم اصفهان» ،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 4 (پی در پی 11)، pp. 19–28، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121209/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button