مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,576
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

715
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم پس از صرف غذا در مبتلایان به دیابت نوع دو

صفحات

 صفحه شروع 39 | صفحه پایان 44

چکیده

 سابقه و هدف: یافته های بسیاری از پژوهش ها که روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شده اند, تاثیر مصرف سیر بر کاهش میزان گلوکز سرم را نشان داده اند. با وجود این, تعداد بررسی ها در مورد اثر سیر بر سطح گلوکز سرم انسان, بسیار اندک است. این پژوهش به منظور تعیین تاثیر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم مبتلایان به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به انجمن دیابت ایران انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش کار آزمایی بالینی روی 26 بیمار دیابتی نوع 2 با گلوکز سرم ناشتای بین 126 تا 180 میلی گرم در دسی لیتر در دو روز با یک هفته فاصله انجام گرفت. در هر روز تحقیق, بیماران یکی از دو صبحانه های مورد بررسی, شامل صبحانه معمول (نان, پنیر, ماست و خیار) و صبحانه مورد آزمایش (صبحانه معمول به اضافه 20 گرم سیر تازه) را دریافت کردند. در هر مرحله, 2میلی لیتر نمونه خون در حالت ناشتا و زمان های 60, 120و 180 دقیقه پس از مداخله جهت اندازه گیری مقدار گلوکز و انسولین سرم با روش های گلوکز اکسداز و (Radio Immuno Assay) RIA جمع آوری شد. یافته ها توسط آزمون آماری آنالیز واریانس با اندازه گیری مکرر با قبول سطح معنی داری p<0.05 مورد قضاوت آماری قرار گرفتند. یافته ها: تحقیق روی 24 بیمار (13مرد و 11زن) مبتلا به دیابت با میانگین سنی  49.4±7.4سال و میانگین طول مدت ابتلا به بیماری دیابت 6.9±5.05 سال انجام شد. مقایسه میانگین گلوکز سرم افراد پس از صرف دو نوع صبحانه, کاهش چشمگیر گلوکز سرم را پس از صرف صبحانه حاوی سیر نسبت به صبحانه معمول نشان داد که از نظر آماری معنی دار بود (p<0.05). به علاوه, افزایش معنی داری در سطوح انسولین سرم پس از صرف صبحانه حاوی سیر مشاهده شد (p<0.05). نتیجه گیری: مصرف سیر در وعده صبحانه به کاهش چشمگیر سطح گلوکز و افزایش انسولین سرم پس از صرف غذا در بیماران, همراه بود. بنابراین, استفاده روزانه از سیر تازه در وعده های غذایی احتمالا می تواند در کاهش گلوکز سرم بیماران دیابتی نوع 2 موثر باشد. انجام بررسی های میان مدت و طولانی در ارتباط با مصرف سیر در افرادی که تحمل مصرف را داشته باشند, پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زمانی نور، نگار، طاهباز، فریده، طالبان، فروغ اعظم، علوی مجد، حمید، و رضانیستانی، تیرنگ. (1385). اثر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم پس از صرف غذا در مبتلایان به دیابت نوع دو. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 1(3)، 39-44. SID. https://sid.ir/paper/121288/fa

    Vancouver: کپی

    زمانی نور نگار، طاهباز فریده، طالبان فروغ اعظم، علوی مجد حمید، رضانیستانی تیرنگ. اثر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم پس از صرف غذا در مبتلایان به دیابت نوع دو. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1385؛1(3):39-44. Available from: https://sid.ir/paper/121288/fa

    IEEE: کپی

    نگار زمانی نور، فریده طاهباز، فروغ اعظم طالبان، حمید علوی مجد، و تیرنگ رضانیستانی، “اثر مصرف سیر در وعده صبحانه بر سطح گلوکز و انسولین سرم پس از صرف غذا در مبتلایان به دیابت نوع دو،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 1، no. 3، pp. 39–44، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121288/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button