مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

884
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

251
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر دریافت لبنیات بر وزن و ترکیب بدن در بزرگسالان: مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده

صفحات

 صفحه شروع 121 | صفحه پایان 134

چکیده

 سابقه و هدف: اگر چه بسیاری از مطالعات مشاهده ای و کارآزمایی تاثیر مصرف لبنیات بر وزن و ترکیب بدن را بررسی کرده اند, اما نتایج به دست آمده از این مطالعات بسیار متناقض است. پژوهش حاضر با هدف مرور سیستماتیک و متاآنالیز به منظور خلاصه کردن اطلاعات حاصل از مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی سازی و کنترل شده (RCT) درباره بررسی تاثیر مصرف لبنیات بر وزن, بافت چربی بدن, بافت بدون چربی بدن و دور کمر در افراد بزرگسال (بالای 18 سال) انجام شد.مواد و روشها: پایگاه های PubMed, ISI web of Science, SCOPUS, Science و EMBASE از ژانویه 1960 تا اکتبر 2011 برای یافتن مطالعات مرتبط منتشر شده به زبان انگلیسی و غیرانگلیسی مورد جستجو قرار گرفت. در نهایت 16 مطالعه برای مرور سیستماتیک و 14 مطالعه برای متاآنالیز انتخاب شد.یافته ها: جستجوی شامل 14, 12, 6 و 8 مطالعه کارآزمایی بالینی بود که به ترتیب, اطلاعات مربوط به وزن, بافت چربی, بافت بدون چربی و دور کمر را ارائه کرده بودند. تفاوت میانگین کل برای اثر لبنیات بر وزن -0.61 کیلوگرم بود (0.75, %95 CI: -1.29 و P=0.08). افزایش دریافت لبنیات می تواند سبب کاهش بافت چربی بدن به میزان 0.72 کیلوگرم (-0.14, %95 CI: -1.29 و P=0.01) و افزایش بافت غیرچربی بدن به میزان 0.58 کیلوگرم (0.99, %95 CI: 0.18 و P<0.01) و کاهش بیشتر اندازه دور کمر به میزان 2.19 cm در مقایسه با گروه کنترل شود (-0.96, %95 CI: -3.42 و P<0.001). آنالیز زیرگروه ها نشان داد که افزایش دریافت لبنیات بدون محدود کردن انرژی دریافتی سبب تغییر معنی داری در وزن, بافت چربی, بافت بدون چربی و اندازه دور کمر نمی شود. در حالی که استفاده از رژیم کاهش وزن غنی از لبنیات به کاهش وزن بیشتر به میزان 1.29 کیلوگرم (-0.6, %95 CI: -1.89 و P<0.001) و کاهش بیشتر در بافت چربی به میزان 1.11 کیلوگرم (-0.47, %95 CI: -1.75 و P=0.001) و افزایش بافت بدون چربی به میزان 0.72 کیلوگرم (1.32, %95 CI: 0.12 و P=0.02) و کاهش بیشتر اندازه دور کمر 2.43 cm (-1.44 و %95 CI: -3.42 P=0.001) در مقایسه با گروه کنترل منجر می شود.نتیجه گیری: افزایش مصرف لبنیات بدون محدودیت انرژی دریافتی به تغییر معنی دار وزن یا ترکیب بدن منجر نمی شود, در حالی که همراه کردن رژیم کاهش وزن با محصولات لبنی تاثیر معنی داری بر وزن, بافت چربی, بافت بدون چربی و اندازه دور شکم در مقایسه با دریافت رژیم کاهش وزن دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تابش، مرجان، صالحی ابرقویی، امین، جان قربانی، محسن، صالحی مرزیجرانی، محمد، و اسماعیل زاده، احمد. (1392). اثر دریافت لبنیات بر وزن و ترکیب بدن در بزرگسالان: مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(1)، 121-134. SID. https://sid.ir/paper/121299/fa

    Vancouver: کپی

    تابش مرجان، صالحی ابرقویی امین، جان قربانی محسن، صالحی مرزیجرانی محمد، اسماعیل زاده احمد. اثر دریافت لبنیات بر وزن و ترکیب بدن در بزرگسالان: مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(1):121-134. Available from: https://sid.ir/paper/121299/fa

    IEEE: کپی

    مرجان تابش، امین صالحی ابرقویی، محسن جان قربانی، محمد صالحی مرزیجرانی، و احمد اسماعیل زاده، “اثر دریافت لبنیات بر وزن و ترکیب بدن در بزرگسالان: مرور سیستماتیک و متاآنالیز بر مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی و کنترل شده،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 1، pp. 121–134، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121299/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button