Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    639
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 639

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    921
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 921

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    786
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 786

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1136
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1136

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    984
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 984

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
عنوان: 
نویسندگان: 

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    621
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    -
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1283
  • دانلود: 

    0
کلیدواژه: 
چکیده: 

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1283

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    23-37
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    828
  • دانلود: 

    584
چکیده: 

سابقه و هدف: با توجه به کاهش غلظت دکوزاهگزانوئیک اسید در غشای اسپرم مردان آستنواسپرم، پژوهش حاضر با هدف تعیین اثرات تجویز توام مکمل اسید دکوزاهگزانوئیک و ویتامین E بر تغییرات اسیدهای چرب سرم و غشای اسپرم در این بیماران انجام شد.مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی سه سوکور شاهد دار، از میان 275 مرد مراجعه کننده به کلینیک مردان مرکز درمان ناباروری ابن سینا 50 مرد آستنواسپرم با تحرک کلی اسپرم کمتر از 50% و حرکت رو به جلوی اسپرم کمتر از 25% به روش تقسیم تصادفی بلوکی طبقه بندی شده به دو گروه تقسیم شدند. افراد گروه آزمون به مدت 12 هفته، روزانه 465 میلی گرم دکوزاهگزانوئیک اسید و 600 واحد بین المللی ویتامین E و افراد گروه شاهد روزانه دو کپسول دارونما دریافت کردند. پارامترهای اسپرم، میزان اسیدهای چرب سرم و غشای اسپرم، دریافت های غذایی، شاخص های تن سنجی و میزان فعالیت بدنی در ابتدا و انتهای پژوهش اندازه گیری شدند. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های Student’s t-test، Paired t test، Wilcoxon، Mann- Whitney، ANCOVA و Repeated measurement انجام گرفت.یافته ها: از بین 50 فردی که در پژوهش شرکت کردند، 22 نفر در گروه آزمون و 20 نفر در گروه شاهد پژوهش را به پایان رساندند. در گروه مداخله، تعداد اسپرم ها (p<0.001)، غلظت اسپرم ها (p=0.037)، درصد کل اسپرم های متحرک (p<0.001)، درصد اسپرم های دارای حرکت رو به جلو (p<0.001)، درصد دکوزاهگزانوئیک اسید اسپرم (p<0.001)، غلظت ویتامین E (p<0.001) و دکوزاهگزانوئیک اسید سرم (p<0.001) در مقایسه با گروه دارونما افزایش معنی داری یافت. میانگین تغییرات ± انحراف معیار درصد کل اسپرم های متحرک و درصد دکوزاهگزانوئیک اسید اسپرم به ترتیب 3.60±2.24 و 2.88±0.57 بود (p<0.001).نتیجه گیری: دریافت توام مکمل اسید دکوزاهگزانوئیک و ویتامین E در مردان آستنواسپرم، به افزایش دکوزاهگزانوئیک اسید اسپرم و تحرک اسپرم منجر می شود. احتمالا دریافت اسید دکوزاهگزانوئیک همراه با اثر محافظتی ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان، در بهبود اختلال حرکت اسپرم موثر است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 828

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 584 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    1-9
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    541
  • دانلود: 

    479
چکیده: 

سابقه و هدف: توکوترینول ها از طریق مکانیسم های ایمنولوژی و التهابی در پیشگیری از نفروپاتی دیابت موثر شناخته شده اند. این مطالعه با هدف تعیین اثرات مصرف روغن کلزای غنی شده با 200 mg توکوترینول به مدت 8 هفته بر وضعیت التهابی، استرس نیتروزاتیو و میکروآلبومین ادرار در بیماران دیابتی نوع 2 انجام شد.مواد و روشها: در این کارآزمایی بالینی 50 بیمار دیابتی نوع2 (قند خون ناشتا بیشتر از 126 mg/ dl) به طور تصادفی به دو گروه (مداخله و کنترل) تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 15 گرم روغن کلزای غنی شده با 200 mg توکوترینول (T3) و گروه کنترل همان میزان روغن کلزا را بدون توکوترینول دریافت کردند. نمونه خون و ادرار 24 ساعته بیماران در ابتدا و بعد از 8 هفته مداخله جمع آوری شد. سطوح NO و hs-CRP خون، میکروآلبومین، کراتینین و حجم ادرار اندازه گیری شد. در ابتدا و انتهای مطالعه وضعیت آنتروپومتری، سطوح فعالیت بدنی، دریافت مواد غذایی برآورد و بین دو گروه مقایسه شد.یافته ها: در گروه مداخله، hs-CRP (p=0.003) و میکروآلبومین ادرار (p=0.004) به طور قابل توجهی کاهش یافتند و در پایان مطالعه، تفاوت آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده شد [(25، 9) 11 در برابر (39.75، 15) 22] سطح NO در گروه مداخله کاهش یافت، اما معنی دار نبود.نتیجه گیری: توکوترینول می تواند وضعیت التهابی را بهبود بخشد و از نفروپاتی دیابتی جلوگیری کند، اما اثر آن بر استرس نیتروزاتیو به مطالعات بیشتری نیاز دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 541

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 479 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    11-22
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    848
  • دانلود: 

    564
چکیده: 

سابقه و هدف: امروزه، بسیاری از بیماری ها در اثر رژیم های غذایی نامناسب پدید می آیند. که با جایگزینی ترکیبات انرژی زا با فیبرهای رژیمی در محصولات غذایی پرمصرف مثل نان می توان سطح سلامت جامعه را افزایش داد.مواد و روشها: در این مطالعه، تیمارهای نسبت محلول قلیایی پراکسید هیدروژن (1 تا 5 درصد) به پوست قهوه، اندازه ذرات پوست قهوه (4 تا 150 میکرون) و زمان قرار گرفتن پوست قهوه در محلول قلیایی (1 تا 12 ساعت) جهت استخراج فیبرهای رژیمی قهوه مورد بهینه یابی قرار گرفت و تاثیر آن بر خواص فیزیکی و شیمیایی فیبر قهوه و ویژگی های کیفی و ماندگاری نان تهیه شده با آن بررسی شد.یافته ها: اندازه ذرات فیبر قهوه، مدت زمان استخراج و نسبت محلول به پودر تاثیر معنی داری بر خواص فیزیکی فیبر قهوه و ویژگی های کیفی و ماندگاری نان حاوی آن داشت. مدت زمان بالا تاثیر معنی داری بر کاهش رنگ تیره فیبر پوست قهوه داشت. با افزایش مدت زمان استخراج ظرفیت نگهداری آب فیبر قهوه افزایش یافت.نتیجه گیری: افزایش مدت زمان تماس محلول قلیایی پراکسید هیدروژن با فیبر قهوه و نسبت محلول به فیبر قهوه ویژگی های فیزیکی پودر قهوه را بهبود می بخشد. کاهش اندازه ذرات موجب کاهش سفتی بافت نان حاصل و افزایش خواص ارگانولپتیک و ماندگاری نان تهیه شده با فیبر قهوه می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 848

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 564 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    39-48
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1232
  • دانلود: 

    612
چکیده: 

سابقه و هدف: مطالعات فراوانی روی سودمندی مصرف پروبیوتیک ها انجام شده است. هدف این مطالعه، تولید کرم مغزی کیک حاوی پروبیوتیک های ریزپوشانی شده و بررسی نتایج آن با توجه به فواید سلامتی بخش بودن و پذیرش حسی محصول از طرف مصرف کنندگان بود.مواد و روشها: لاکتوباسیلوس کازئی (PTCC 1608) به وسیله آلژینات کلسیم و نشاسته مقاوم ذرت، ریزپوشانی شد. تاثیر ناشی از ریزپوشانی روی زنده مانی، pH و ویژگی های حسی کیک، در طول 40 روز نگهداری در دماهای 4oC و 25oC و روند اسیدی شدن طی 48 ساعت در محیط کشت MRS مایع، در مقایسه با حالت آزاد ارزیابی شد. اندازه و شکل کپسول ها به وسیله میکروسکپ نوری بررسی شد.یافته ها: تغییرات pH محصول حاوی لاکتوباسیلوس کازئی ریزپوشانی شده در مقایسه با نوع آزاد کمتر بود. بررسی روند اسیدی شدن نشان داد که لاکتوباسیلوس کازئی ریزپوشانی شده، اسید کمتری در مقایسه با حالت آزاد تولید کرده است. بقای لاکتوباسیلوس کازئی به دلیل حفاظت سلول ها به وسیله ریزپوشانی، افزایش یافت و پروبیوتیک ها در دمای پایین (4oC) زنده مانی بهتری نشان دادند، هم چنین افزودن پروبیوتیک ها در حالت آزاد و ریزپوشانی شده، تاثیر معنی داری روی بافت، رنگ، طعم و بد طعمی محصول نهایی در طول نگهداری نداشت (p>0.05).نتیجه گیری: باکتری های ریزپوشانی شده و آزاد تاثیر قابل ملاحظه ای بر روی ویژگی های حسی محصول ندارد. ریزپوشانی به زنده مانی بیشتر باکتری های پروبیوتیک در محصول طی مدت نگهداری کمک می کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1232

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 612 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    49-62
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2650
  • دانلود: 

    2284
چکیده: 

سابقه و هدف: شکلات یکی از مواد غذایی بسیار پرطرفدار است که علاوه بر اثرات مفید تغذیه ای، به دلیل کالری زیاد مشکلاتی را برای مصرف کنندگان ایجاد می کند. به نظر می رسد که یکی از راه های کاهش این خطرات، استفاده از مواد کم کالری و پری بیوتیک باشد. به همین دلیل، در پژوهش حاضر امکان جایگزینی ساکارز با اینولین، پلی دکستروز و مالتودکسترین به منظور تولید شکلات تلخ کم کالری و پری بیوتیک به کمک طراحی ترکیبی لاتیس ساده بررسی شد.مواد و روشها: برای تهیه شکلات تلخ کم کالری، به جای ساکارز از شیرین کننده مصنوعی (سوکرالوز) و نسبت های متفاوتی از اینولین (ترکیب پری بیوتیک)، پلی دکستروز و مالتودکسترین (به عنوان مواد حجم دهنده) استفاده شد. تاثیر نسبت ها و ترکیب های مختلف این عوامل روی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی (pH، رطوبت، فعالیت آبی، چربی و پروتئین)، مکانیکی و رئولوژیکی (سفتی و ویژگی های جریانی) و هم چنین حسی (شیرینی، رنگ و احساس دهانی) بررسی شد.یافته ها: نمونه های شکلاتی که نسبت های بالایی از ترکیبات جایگزین قند داشتند، دارای رطوبت بیشتر، سختی کمتر و گرانروی بیشتری نسبت به سایر نمونه ها بودند. از بین 5 مدل ریاضی ارزیابی شده جهت پیش بینی ویژگی های رئولوژیکی شکلات، مدل کاسون مناسب ترین مدل برای این منظور تشخیص داده شد. از لحاظ ویژگی های حسی نیز تفاوت معنی داری بین نمونه ها و نمونه شاهد دیده نشد. نتایج ادغام نمودارهای کانتور نشان داد که نسبت بهینه اینولین برابر با صفر تا 6% و 11 تا 15%، پلی دکستروز 22 تا 38% و 64 تا 79% و مالتودکسترین 21 تا 31% و 62 تا 77% بود.نتیجه گیری: نتایج این بررسی نشان داد که برای تولید شکلات تلخ کم کالری با ویژگی های فراسودمند و پری بیوتیک می توان به جای ساکارز از مواد شیرین کننده و برای بهبود ویژگی های رئولوژیکی و حسی از غلظت های بهینه مواد حجم دهنده استفاده کرد. هم چنین، با این روش می توان ضمن کاهش کالری، فراورده ای تولید کرد که از لحاظ اغلب ویژگی ها قابل رقابت با شکلات تلخ است و محدودیت مصرف چندانی برای کودکان، بزرگسالان و افراد دارای محدودیت رژیم غذایی ندارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2650

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 2284 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    63-70
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    1324
  • دانلود: 

    684
چکیده: 

سابقه و هدف: با توجه به تولید بالای خرما در ایران یکی از راه های استفاده بهینه از آن تولید شیره خرما و استفاده از این محصول در رشته های مختلف صنایع غذایی است. هدف از تولید آب نبات شیره خرما تولید محصولی رژیمی به عنوان جایگزین سالم آب نبات های با درصد ساکارز بالا و طعم دهنده های غیر طبیعی است. به منظور بررسی تاثیرات روش تصفیه بر ویژگی های آب نبات و انتخاب مناسب ترین شیره خرما از دو نوع شیره تصفیه شده به روش قلیایی و تصفیه شده با ژلاتین و بنتونیت استفاده شد.مواد و روشها: برای تولید آب نبات، شیره های خرما ابتدا تغلیظ و سپس در آون خشک شدند. برای تعیین مناسب ترین زمان آون گذاری، آزمون تعیین درصد رطوبت انجام گرفت. در نهایت، رنگ در دو طول موج 420 و 560 نانومتر، روند تغییرات بریکس و درصد حلالیت آب نبات ها اندازه گیری شد. نتایج آماری توسط نرم افزار SPSS19 و آزمون دانکن بررسی شد.یافته ها: آب نبات شیره خرما طی 24 ساعت خشک کردن در آون 70oC تولید شد. افزایش رنگ در آب نبات های تولید شده از شیره تصفیه شده به روش قلیایی، کمتر و روند تغییرات بریکس و سرعت خشک شدن آن ها بیشتر بود.نتیجه گیری: استفاده از شیره تصفیه شده به روش آهک زنی- فسفاتاسیون برای تولید آب نبات بهتر است. زیرا طی تصفیه قلیایی، ترکیباتی مانند پکتین، اسیدهای آمینه و ترکیبات رنگی حذف می شوند، شدت واکنش میلارد و افزایش رنگ آب نبات کمتر و سرعت خشک شدن آن بیشتر می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1324

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 684 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    71-80
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    861
  • دانلود: 

    542
چکیده: 

سابقه و هدف: آب رسانی (هیدراسیون) کافی به بدن برای داشتن عملکرد جسمی و ذهنی مناسب ضروری است، ولی تاکنون در این خصوص بررسی جامعی در کشور صورت نگرفته است. بررسی حاضر با هدف تعیین نوع و میانگین مصرف انواع مایعات در شهروندان بزرگسال تهرانی در سال 1390 انجام شد.مواد و روشها: این بررسی در قالب یک بررسی توصیفی مقطعی روی 572 نفر در سه گروه سنی 18 تا 29، 30 تا 49 و 50 تا 65 سال از سه منطقه شمال، مرکز و جنوب تهران انجام شد. این سه منطقه به ترتیب نماینده وضعیت اقتصادی اجتماعی مرفه، متوسط و کم درآمد بودند. ابزار جمع آوری اطلاعات، دو پرسشنامه «اطلاعات جمعیتی و سلامت عمومی» و «یادداشت مایعات 7 روزه» بود. برنامه ورود داده ها درمحیط MS Access طراحی شد. تجزیه و تحلیل داده ها بانرم افزار SPSS16 صورت گرفت.یافته ها: میانگین مصرف مایعات در کل افراد مورد بررسی 1.9 لیتر در روز و بار مصرف در حدود 9.6±3 بار در روز به دست آمد. نیمی از مایعات دریافتی به آب اختصاص داشت و نوشیدنی های داغ در جایگاه دوم قرار داشتند. میانگین مصرف مایعات در مردان 2.2 و در زنان 1.7 لیتر در روز بود (p<0.001). میانگین مصرف در گروه سنی 18 تا 29 سال حدود 1.8، در گروه 30 تا 49 سال 2.0 و در گروه 50 تا 65 سال 1.9 لیتر بود. مقدار مصرف مایعات در منطقه کم درآمد 2.1 لیتر بود که از میانگین دو منطقه متوسط و مرفه به طور معنی داری بیشتر بود (p<0.001). میانگین مصرف مایعات در افراد چاق (2.2 لیتر) و دارای اضافه وزن (2.1 لیتر) به طور معنی داری بیشتر از افراد کم وزن (1.3 لیتر) و با وزن طبیعی (1.8 لیتر) بود (p<0.001).نتیجه گیری: میانگین مصرف مایعات در بزرگسالان شهر تهران مشابه برخی گزارش های ارائه شده در سایر کشورها ولی کمتر از مقادیر توصیه شده توسط WHO بود. علت عمده اختلاف مصرف بین تمام گروه ها مصرف بیشتر آب و مایعات داغ بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 861

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 542 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    81-92
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1564
  • دانلود: 

    817
چکیده: 

سابقه و هدف: محصولات لبنی پرچرب به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع و کلسترول بالا برای سلامتی افراد به ویژه بیماران قلبی عروقی مضر است. در پژوهش حاضر چربی پنیر سفید ایرانی با روغن های زیتون و کانولا که حاوی اسیدهای چرب غیراشباع و ضروری هستند، به نسبت های 50% و 100% جایگزین چربی شیر برای تولید پنیر فراسودمند شد. یک نمونه کنترل نیز برای مقایسه پنیرهای جایگزین شده با این روغن ها تولید شد.مواد و روشها: ویژگی های فیزیکی شیمیایی، شاخص لیپولیز، شمارش باکتری های لاکتیکی استارتر، ویژگی های حسی و پروفایل اسیدهای چرب نمونه های پنیر تولید شده در طول نگهداری و رسیدن پنیر تا 80 روز تعیین شد.یافته ها: چربی پنیرهای جایگزین شده در سطوح مختلف به طور معنی داری (p<0.05) دارای اسیدهای چرب ضروری و غیراشباع بیشتر و اسیدهای چرب اشباع کمتری در مقایسه با چربی کنترل بود. در ضمن، پنیرهای تلفیق شده با روغن های زیتون و کانولا رطوبت و مقادیر pH بیشتری (p<0.05) نسبت به پنیر کنترل داشتند. هم چنین، شاخص لیپولیز پنیرهای حاوی روغن های گیاهی و پنیر کنترل به طور معنی داری (p<0.05) در طول رسیدن پنیر افزایش نشان داد. شمارش باکتری های لاکتوکوکوس در طول نگهداری و رسیدن پنیر تا روز چهلم افزایش و بعد از آن تا روز آخر کاهش نشان داد، ولی شمارش باکتری های لاکتوباسیلوس در طول رسیدن پنیر تا روز چهلم کاهش و بعد از آن تا روز آخر افزایش پیدا کرد.نتیجه گیری: نتایج این پژوهش امکان عملی شدن جایگزینی روغن های گیاهی با چربی پنیر در پنیر سفید ایرانی را برای تولید محصولات لبنی فراسودمند و سالم تر از لحاظ تغذیه ای نشان داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1564

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 817 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    93-104
تعامل: 
  • استنادات: 

    4
  • بازدید: 

    1111
  • دانلود: 

    655
چکیده: 

سابقه و هدف: سال هاست که استفاده از پلیمرهای طبیعی به خصوص پروتئین و اسانس های گیاهی در تهیه فیلم های خوراکی مورد توجه بوده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تولید فیلم خوراکی بر پایه ایزوله پروتئین نخود و تعیین اثر غلظت پروتئین نخود، گلیسرول و اسانس آویشن بر ویژگی های ضدمیکروبی، نفوذپذیری نسبت به بخار آب و حلالیت فیلم خوراکی بود.مواد و روشها: ابتدا از پودر نخود، واریته فیلیپ به روش ترسیب نقطه ایزوالکتریک پروتئین استخراج و سپس در محدوده 4 تا 10 گرم پروتئین، گلیسرول به عنوان نرم کننده در غلظت هایی بین 40 تا 60 درصد و اسانس آویشن در غلظت هایی بین صفر تا 1 درصد، فیلم خوراکی تهیه شد. آزمون ضدمیکروبی فیلم خوراکی حاصل روی دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی، نفوذپذیری نسبت به بخار آب و حلالیت روی فیلم با استفاده از روش سطح پاسخ بررسی شد.یافته ها: اسانس آویشن اثر معنی داری بر کاهش رشد این دو میکروارگانیسم و کاهش میزان حلالیت و نفوذپذیری نسبت به بخار آب داشت (p<0.01). با افزایش غلظت پروتئین، نفوذپذیری به طور معنی داری افزایش و حلالیت کاهش یافت. افزایش گلیسرول نیز باعث افزایش نفوذپذیری و حلالیت شد (p<0.01).نتیجه گیری: در این تحقیق مشخص شد که پروتئین نخود قابلیت تشکیل فیلم را دارد. هم چنین، بهینه سازی فرمولاسیون نهایی نشان داد که برای داشتن حداکثر عملکرد ضدمیکروبی فیلم خوراکی، حداقل نفوذ بخار آب و حداکثر حلالیت باید از 4 گرم پروتئین نخود، 44.4% گلیسرول و 1% اسانس استفاده کرد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1111

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 655 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 4 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    105-111
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1144
  • دانلود: 

    555
چکیده: 

سابقه و هدف: افزایش تولید رادیکال های آزاد اکسیژن در حیوانات دریافت کننده سرب نقش اصلی را در افزایش فشار خون شریانی به عهده دارد. در این مطالعه، اثر عصاره آبی- الکلی دانه انگور قرمز به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی بر میزان فشار خون و تغییرات جریان خون مفصل زانو در موش های دریافت کننده سرب بررسی شد.مواد و روشها: در این پژوهش از 32 موش صحرایی نژاد ویستار استفاده شد. موش ها به 4 دسته هشت تایی تقسیم شدند: گروه شاهد، گروه دریافت کننده آب حاوی 100 ppm استات سرب به تنهایی، گروه دریافت کننده عصاره به تنهایی (100 mg/kg عصاره) و گروهی که هم عصاره و هم سرب (100 ppm استات سرب و 100 mg/kg عصاره) به مدت 60 روز دریافت کردند. برای اندازه گیری تغییرات فشار خون از کاف دمی استفاده شد. امواج فشار خون بعد از تقویت و فیلتر شدن با استفاده از نرم افزارچارت -5 پاورلب روی صفحه نمایش رایانه نشان داده می شد. تغییرات جریان خون با استفاده از دستگاه جریان سنج لیزری دو کاناله اندازه گیری شد. جریان خون مفصل زانو در پاسخ به تجویز موضعی سدیم نیتروپروساید (SNP) به عنوان شل کننده غیر وابسته به آندوتلیوم بررسی شد.یافته ها: تماس دراز مدت با سرب به صورت معنی داری باعث افزایش فشار خون (129.12±3.3) شد (P<0.05). مصرف عصاره هسته انگور به صورت معنی داری (P<0.001) مانع افزایش فشار خون ناشی از سرب در گروه دریافت کننده سرب و عصاره هسته انگور شد (110.25±2.11). SNP با دز SNP 10-4MOL با افزایش قطر عروق باعث افزایش جریان خون مفصل زانو در گروه دریافت کننده سرب (%22.28±1.89 افزایش) و کاهش فشار خون شد (P<0.05). عصاره دانه انگور از تاثیر سرب بر کاهش جریان خون مفصل زانو در پاسخ به SNP در گروه دریافت کننده سرب جلوگیری کرد (P<0.05).نتیجه گیری: عصاره هسته انگور احتمالا با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی و با حذف رادیکال های آزاد، فشار خون رادر گروه دریافت کننده سرب کاهش می دهد و بنابراین، می تواند از اثرات سمی سرب جلوگیری کند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1144

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 555 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    113-119
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1025
  • دانلود: 

    764
چکیده: 

سابقه و هدف: با توجه به روند رو به افزایش شیوع بیماری های واگیر و غیرواگیر ناشی از مصرف گوشت قرمز و فراورده های حاصل از آن و نگرانی هایی که در رابطه با افزودن نگهدارنده های به کار رفته در این محصولات وجود دارد، امکان سنجی تولید سوسیس غیرگوشتی بدون نگهدارنده ضروری به نظر می رسد.مواد و روشها: اجزای ثابت فراورده شامل ایزوله پروتئین سویا، گلوتن، روغن سویا، آب و یخ، ادویه و نمک و اجزای متغیر شامل نشاسته اصلاح شده ذرت، کاراگینان و پودر سفیده تخم مرغ بود. هر کدام از اجزای متغیر در 2 سطح مختلف با استفاده از روش فاکتوریل کامل در 8 فرمول مختلف تولید و به اجزای ثابت اضافه شد. ارزیابی حسی فرمول ها برای بررسی کیفیت فراورده تولیدی از نظر 5 ویژگی طعم، عطر، بافت، برش پذیری و ارزیابی کلی و به شیوه لذت بخشی مرتبه 9 صورت گرفت. توانایی مدل با آزمون فقدان برازش (Lack of fit)، ضریب همبستگی (R2) و ریشه میانگین مربعات خطا RMSE (Root mean square error) بررسی شد. برای بررسی اثر اصلی و اندرکنش متغیر ها آنالیز واریانس به کار رفت. سطح معنی داری 0.05 در نظر گرفته شد.یافته ها: بررسی نتایج مربوط به تحلیل داده های به دست آمده و نیز مقادیر P-value، فقدان برازش، ریشه میانگین مربعات خطا و ضریب همبستگی محاسبه شده برای هر مدل و نیز در نظر گرفتن تاثیر مستقل هر کدام از متغیرها (سفیده تخم مرغ، نشاسته اصلاح شده و کاراگینان) بر هر پاسخ نشان داد که مدل ارزیابی کلی با داشتن P-value=0.0001 فقدان برازش 0.1220 و ضریب همبستگی 0.83 که بالاترین ضریب همبستگی است بهترین مدل جهت پیشگویی فرمولاسیون بهینه است. هم چنین، مشخص شد که علاوه بر تاثیر معنی دار سه عامل سفیده تخم مرغ، نشاسته اصلاح شده و کاراگینان بر ارزیابی کلی، اثرات متقابل آن ها نیز بر ارزیابی کلی تاثیر معنی داری دارند.نتیجه گیری: با توجه به معادله به دست آمده برای مدل پاسخ ارزیابی کلی پیش بینی می شود که سطوح واقعی 0.5، 3 و 3 به ترتیب برای کاراگینان، نشاسته اصلاح شده و سفیده تخم مرغ بالاترین امتیاز را داشته باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1025

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 764 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    121-134
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    871
  • دانلود: 

    620
چکیده: 

سابقه و هدف: اگر چه بسیاری از مطالعات مشاهده ای و کارآزمایی تاثیر مصرف لبنیات بر وزن و ترکیب بدن را بررسی کرده اند، اما نتایج به دست آمده از این مطالعات بسیار متناقض است. پژوهش حاضر با هدف مرور سیستماتیک و متاآنالیز به منظور خلاصه کردن اطلاعات حاصل از مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی سازی و کنترل شده (RCT) درباره بررسی تاثیر مصرف لبنیات بر وزن، بافت چربی بدن، بافت بدون چربی بدن و دور کمر در افراد بزرگسال (بالای 18 سال) انجام شد.مواد و روشها: پایگاه های PubMed، ISI web of Science، SCOPUS، Science و EMBASE از ژانویه 1960 تا اکتبر 2011 برای یافتن مطالعات مرتبط منتشر شده به زبان انگلیسی و غیرانگلیسی مورد جستجو قرار گرفت. در نهایت 16 مطالعه برای مرور سیستماتیک و 14 مطالعه برای متاآنالیز انتخاب شد.یافته ها: جستجوی شامل 14، 12، 6 و 8 مطالعه کارآزمایی بالینی بود که به ترتیب، اطلاعات مربوط به وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی و دور کمر را ارائه کرده بودند. تفاوت میانگین کل برای اثر لبنیات بر وزن -0.61 کیلوگرم بود (0.75، %95 CI: -1.29 و P=0.08). افزایش دریافت لبنیات می تواند سبب کاهش بافت چربی بدن به میزان 0.72 کیلوگرم (-0.14، %95 CI: -1.29 و P=0.01) و افزایش بافت غیرچربی بدن به میزان 0.58 کیلوگرم (0.99، %95 CI: 0.18 و P<0.01) و کاهش بیشتر اندازه دور کمر به میزان 2.19 cm در مقایسه با گروه کنترل شود (-0.96، %95 CI: -3.42 و P<0.001). آنالیز زیرگروه ها نشان داد که افزایش دریافت لبنیات بدون محدود کردن انرژی دریافتی سبب تغییر معنی داری در وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی و اندازه دور کمر نمی شود. در حالی که استفاده از رژیم کاهش وزن غنی از لبنیات به کاهش وزن بیشتر به میزان 1.29 کیلوگرم (-0.6، %95 CI: -1.89 و P<0.001) و کاهش بیشتر در بافت چربی به میزان 1.11 کیلوگرم (-0.47، %95 CI: -1.75 و P=0.001) و افزایش بافت بدون چربی به میزان 0.72 کیلوگرم (1.32، %95 CI: 0.12 و P=0.02) و کاهش بیشتر اندازه دور کمر 2.43 cm (-1.44 و %95 CI: -3.42 P=0.001) در مقایسه با گروه کنترل منجر می شود.نتیجه گیری: افزایش مصرف لبنیات بدون محدودیت انرژی دریافتی به تغییر معنی دار وزن یا ترکیب بدن منجر نمی شود، در حالی که همراه کردن رژیم کاهش وزن با محصولات لبنی تاثیر معنی داری بر وزن، بافت چربی، بافت بدون چربی و اندازه دور شکم در مقایسه با دریافت رژیم کاهش وزن دارد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 871

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 620 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    135-144
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    999
  • دانلود: 

    705
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 999

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 705 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    145-158
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    1298
  • دانلود: 

    806
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 1298

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 806 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    159-166
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    791
  • دانلود: 

    583
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 791

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 583 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    167-175
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    619
  • دانلود: 

    517
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 619

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 517 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    177-185
تعامل: 
  • استنادات: 

    1
  • بازدید: 

    932
  • دانلود: 

    624
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 932

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 624 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 1 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    187-196
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    625
  • دانلود: 

    499
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 625

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 499 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    209-217
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    927
  • دانلود: 

    583
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 927

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 583 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    219-230
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    614
  • دانلود: 

    486
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 614

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 486 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    231-240
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    931
  • دانلود: 

    611
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 931

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 611 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    241-252
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    574
  • دانلود: 

    481
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 574

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 481 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1392
  • دوره: 

    8
  • شماره: 

    1
  • صفحات: 

    253-262
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    927
  • دانلود: 

    626
چکیده: 

لطفا برای مشاهده چکیده به متن کامل (PDF) مراجعه فرمایید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 927

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 626 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button